Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 31 maart 2023

Ministerie met gemeenten in gesprek over tegemoetkoming gedupeerden Waterramp

Onze flessenpost aan Den Haag met de noodkreet 'Help de getroffenen van de waterramp' is gehoord! De minister is bereid te praten over een aanvullende tegemoetkoming voor de zwaar gedupeerden van de ramp (schrijnende gevallen). Op woensdag 29 maart was een eerste overleg in Heerlen met vertegenwoordigers van Justitie en Veiligheid, Provincie Limburg en meerdere getroffen gemeenten. Wethouder Waterbeheer Vanessa de Rond was aanwezig namens de gemeente Meerssen. Lees op onze website hoe het gesprek verliep. 

Lees verder

CO-vrij certificaat verplicht 

Eigenaren van een cv-ketel, geiser, gashaard of gaskachel zijn vanaf 1 april 2023 verplicht om een CO-vrij gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie. Zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie of een niet-gecertificeerd bedrijf inhuren, is vanaf 1 april niet meer toegestaan.

Lees verder

Vragen over verduurzaming van je woning? Loop binnen bij het Klimaathuis in Maastricht!

Heb je advies nodig over energiebesparende maatregelen in je woning? Weet je niet waar te beginnen? Loop dan binnen bij het Klimaathuis aan de Groene Loper in Maastricht. Een adviseur van de WoonWijzerWinkel Limburg helpt je graag verder. Je krijgt onafhankelijk en objectief advies over verduurzaming van je woning.

Lees verder

Bijeenkomst met oud-minister Gehandicaptenzaken Rick Brink

Op zaterdag 22 april organiseert Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen (GOM) een bijeenkomst met oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Hij geeft vanaf 14.30 een presentatie in gemeenschapshuis De Stip in Meerssen. Je bent van harte welkom!

Lees verder

Jonge kunstenaars gezocht!

Ben jij een creatief talent? Studeer jij in het voortgezet onderwijs of MBO? Wil jij exposeren in een echt museum? Doe dan mee met de Kemet-prijsvraag van het Rijksmuseum van Oudheden. Deelnemers kunnen tot 16 april een creatief product inzenden, dat geïnspireerd is op het oude Egypte.

Lees verder

Mantelzorgen met gezonde grenzen

Om goed voor je naaste te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Om de zorg op langere termijn te kunnen volhouden, moet je duidelijk je eigen grenzen aangeven. Kun je wat dit betreft tips gebruiken, zodat je kunt blijven zorgen op een manier die bij je past? Steunpunt Mantelzorg Zuid organiseert op 13 en 18 april een training over Grenzen stellen in een mantelzorgrelatie. Meld je aan. 

Lees verder

Vanaf 1 april: statiegeld op blik

Vanaf 1 april zit er ook statiegeld op blikjes. Per blikje wordt € 0,15 statiegeld gerekend. Inleverapparaten zijn te vinden op ruim 27.000 innameplekken. Je kunt kiezen wat je met het statiegeld wilt doen: bij supermarkten krijg je het geld terug, bij bioscopen en sportclubs gaat het statiegeld naar een goed doel. 

Lees verder

Baanrenovatie MAA

Van 8 mei t/m 30 juni 2023 is Maastricht Aachen Airport gesloten voor het vliegverkeer. De tijdelijke sluiting houdt verband met de renovatie van de start- en landingsbaan. Gedurende acht weken is geen vliegverkeer mogelijk.

Lees verder

Brightlands Digitale Werkplaats Midden- en Klein Bedrijf

De Brightlands Digitale Werkplaats Midden- en Klein Bedrijf (MKB) is een initiatief van de Brightlands Smart Services CampusDe werkplaats helpt ondernemers uit het MKB bij hun digitaliseringsvraagstuk.

Lees verder

Opening Padelbanen Tennis Padelclub Volharding

Op zaterdag 1 april opent wethouder Inge Smeets de padelbanen bij Tennis PadelClub Meerssen. Na de feestelijke opening is er een demonstratiewedstrijd padel en zijn er weer introductieclinics padel voor belangstellenden. Voor de kinderen is er een sportieve activiteit tennis-padel. Kom gerust een kijkje nemen en/of  meedoen! 

Lees verder

Lezing over natuurlijke begrazing door grote grazers

Tijdens de IVN-lezing van woensdag 5 april neemt Carin Menger je mee in de geschiedenis van de grote grazers in ons land. Iedereen is van harte welkom: leden en niet-leden. Locatie: café De Notenbalk in Ulestraten. 

Lees verder

Juridisch spreekuur in Bibliotheek Meerssen

Juridisch advies nodig? Tijdens het spreekuur op vrijdag 7 april en 5 mei kun je in de bibliotheek terecht voor gratis advies in. Heb je problemen met je werkgever? Wil je misschien scheiden? Zijn werkzaamheden aan je woning niet goed uitgevoerd? Worden je facturen niet betaald? Ander vragen? Meld je aan voor het juridisch spreekuur.

Lees verder

Lezing 'Is de democratie in gevaar'

Huub Spoormans geeft op 17 april om 20.00 uur in de Synagoge Meerssen een lezing over democratie. Tijdens de lezing komt aan de orde dat niet alleen de meningen over democratie verschillen, maar dat democratie zelf ook meerdere aspecten kent, of betekenissen heeft. Aan de orde komen theorieën en historische contexten, die bouwstenen vormen voor een gezamenlijke zoektocht naar wat democratie is, of zou kunnen zijn.

Lees verder

Paasviering Seniorenvereniging 

Op woensdag 5 april organiseert Seniorenvereniging Bunde haar traditionele Paasviering. Om 14.00 uur start de Jaarvergadering. Aansluitend is er de Paasviering: een gezellig samenzijn met muzikale omlijsting.

Lees verder

Expositie van De Vrije Schilders

Op zaterdag 1 en zondag 2 april organiseert Teken- en Schildersvereniging De Vrije Schilders een expositie. In De Stip in Meerssen kun je een groot aantal schilderijen en tekeningen van de leden bewonderen. Iedere cursist heeft zijn eigen stijl en techniek. Hierdoor is er een gevarieerd aanbod. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz opent de expositie op 1 april.

Lees verder

Werkzaamheden verkeersmaatregel Meerstraat opgeschoven

De gemeente wil de verkeersveiligheid van de Meerstraat verbeteren. De aanleg van een middengeleider en plateau in de Meerstraat (bij de oversteekplaats in het verlengde van de Court Pendustraat) is opgeschoven, omdat nog nader overleg met de ondernemers van de Meerstraat noodzakelijk bleek te zijn. Wij informeren u zo spoedig mogelijk wanneer de werkzaamheden starten en wat de planning is. Wij informeren u dan ook over de tijdelijke verkeersmaatregelen, die in verband met de werkzaamheden nodig zijn. 

Lees verder

Huiskamers in de Gemeente Meerssen

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Militaire oefening in gemeente Meerssen

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex