Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 20 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Gemeente Schiedam krijgt schade door BING-rapport vergoed
Integriteitsbureau BING moet een schadevergoeding betalen aan de gemeente Schiedam voor onzorgvuldigheden in een onderzoek naar de handel en wandel van bestuurders van de gemeente. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.
Lees meer
 
 
Nieuwe wet toezicht trustkantoren naar Tweede Kamer
Minister Hoekstra (Financiën) heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor de Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) toegestuurd. Met de nieuwe wet, die de bestaande Wet toezicht trustkantoren (Wtt) vervangt, worden de normen waaraan trustkantoren moeten voldoen aangescherpt en krijgt het toezicht meer handhavingsmiddelen ter beschikking.
Lees meer
 
Gratis voorbeelddocumenten AVG Advertorial

Wil je concreet aan de slag met het implementeren van AVG (GDPR) op jouw kantoor?
Gebruik dan deze handige voorbeelddocumenten! Zo regel je op de juiste manier de verwerking van persoonsgegevens.
• Model gegevensverwerkersovereenkomst
• Model privacybeleid

Download gratis >

 
Berisping voor niet-objectieve RA tussen twee vuren
Een RA die in een conflict tussen twee zakenpartners diensten verrichtte voor zowel de ene als de andere partij, is door de Accoutantskamer berispt. Hij had moeten inzien dat hij terechtkwam in een wespennest en heeft zich onvoldoende afgevraagd of zijn objectiviteit in het gedrang kwam.
Lees meer
 
 
Gerechtshof acht opzegtermijn van langer dan drie maanden onredelijk
In de algemene voorwaarden van een opdracht voor accountantswerkzaamheden een opzegtermijn van meer dan drie maanden hanteren is onredelijk voor de klant. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch geoordeeld in een rechtszaak die draaide om een klant die te maken kreeg met een opzegtermijn van een jaar.
Lees meer
 
‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ voor Kleisteen Advertorial

Kleisteen online boekhouden heeft op 1 maart 2018 het ‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ ontvangen van Onderzoeksbureau GBNED. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee! Er wordt op tientallen aspecten getest in een aantal gebieden. Kleisteen scoort goed op robotic accounting, online samenwerken met de accountant, service, ingebruikname, functionaliteit, boekingen en rapportages. =>

 
WBSO-mededeling moet deze maand binnen zijn
Bedrijven die in 2017 een WBSO-beschikking hebben ontvangen, moeten uiterlijk op 31 maart mededeling doen via een opgave van de exacte speur- en ontwikkelingsuren en de eventuele R&D-kosten en -uitgaven aan subsidieverstrekker Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).
Lees meer
 
 
Nieuwe IFRS-taxonomie gepubliceerd
De IFRS-foundation, verantwoordelijk voor het bestuur en het toezicht van de IASB, heeft de IFRS-taxonomie voor 2018 gepubliceerd. Die is op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van de taxonomie voor 2017.
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
‘Sleutel terugwinnen vertrouwen ligt bij banken zelf’
De bankensector heeft door de financiële crisis veel vertrouwen verloren van de maatschappij, politiek en toezichthouders. Daarna is het toezicht sterk aangescherpt. Maar dat alleen is niet genoeg om het vertrouwen te laten terugkeren, betoogt Mark Nelemans. Hij promoveert vrijdag 23 maart op de verhouding tussen overheidsregulering en zelfregulering in de bankensector. Zijn conclusie: moraal-ethische […]
Lees meer
 
 
Sparende Nederlander bang voor overstap naar beleggen
Verreweg de meeste Nederlanders hebben hun geld nog altijd op een spaarrekening staan, ondanks dat ze niet tevreden zijn met de extreem lage rente. Maar beleggen is voor velen nog geen aanvaardbaar alternatief: er kleven te veel risico’s aan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Savedo, een online marktplaats voor spaardeposito’s. Die claimt […]
Lees meer
 
 
RJ maakt richtlijn PPI’s definitief
De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft het in RJ-Uiting 2017-11 opgenomen hoofdstuk 611 Premiepensioeninstellingen ongewijzigd definitief gemaakt. Het nieuwe hoofdstuk wordt opgenomen in de RJ-bundel jaareditie 2018. Het ontvangen commentaar op de ontwerp-richtlijn 611 van november 2017 is besproken, maar heeft niet tot wijzigingen geleid, aldus de raad.
Lees meer
 
 
Valor (Leeuwarden) nieuwe Credion-vestiging
Waarderingsbureau Valor corporate finance in Leeuwarden heeft een eigen Credion-vestiging geopend.
Lees meer
 
 
‘Topbankier moet salaris terugbetalen als het misgaat’
Topbestuurders van banken mogen als het goed gaat met het bedrijf zoveel verdienen als ze willen, maar als het fout gaat, moeten ze wel hun salaris terugbetalen. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.
Lees meer
 
Vijf misverstanden over de bankkoppeling Contentpartner
De automatische koppeling tussen bankrekening en boekhoudsoftware maakt boekhouden sneller, makkelijker en minder foutgevoelig. Toch durft nog niet elke boekhouder of accountant het aan. Want is het niet onveilig en foutgevoelig om gegevens van de bank automatisch in de boekhouding te laten stromen?
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties SRA-Accountancy kringen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal […]
 
Bereid je voor op de nieuwe privacyregels bij arbeidsrelaties Opleiding
Privacy en het beschermen van gegevens van werknemers zijn belangrijke thema’s voor werkgevers in 2018. Belangrijk wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking treedt. Je moet je hier nu al op voorbereiden. De juiste omgang van werkgevers met de privacy en de gegevens van werknemers wordt van groot belang. Een onjuiste […]
 
Relatiebeheerder – Amsterdam, 32/40 uur, m/v Vacature
Wat zeg je tegen je vrienden? Ik doe iets met cijfers Maar wat doe je echt? Je werkt bij Kop of Munt, één van de meest vooruitstrevende accountantskantoren van Nederland. Als relatiebeheerder bij Kop of Munt ben je de vaste financiële sparringpartner van de klant. Maar je denkt ook mee over strategie, marketing en eigenlijk […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn