Bekijk online

3 augustus 2021
 banner banner
Gemeenten: nieuwe bevoegdheden Kiesraad beteugelen

Nieuwe bevoegdheden van de Kiesraad schuren met de rol van gemeenten in het verkiezingsproces. Dat blijkt uit een reactie van de VNG en NVVB op een conceptwetsvoorstel.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Opinie - Een beetje paniek over eeuwige rustplaatsen

GroenLinks-raadslid Hanneke Koene verwondert zich overophef om eenislamitische begraafplaats. 'Alsof er een tapijt van dode moslims in onze gemeente wordt uitgerold.'

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Podcast 25 jaar opleiden in de publieke sector
In 2021 viert Segment zijn 25-jarig bestaan! Speciaal voor deze gelegenheid heeft directeur Nico van Dijk samen met NVVB-voorzitter Simon Rijsdijk een podcast opgenomen over vijfentwintig jaar opleiden binnen de publieke sector. Verleden, heden en toekomst van het opleiden, burgerzaken en beide organisaties komen aan bod in dit boeiende gesprek onder leiding van Peter van den Hout. Met dank aan SkillsTown voor de techniek!
Lees meer
 
Stedelingen strijken vaker neer in landelijke gemeenten

Huizenkopers in landelijke gemeenten zijn steeds vaker afkomstig uit de stad. Volgens nieuw onderzoek van hetKadastertellen die stedelingen relatief flinke bedragen neer.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Dubbel lachgasverbod in plaatselijke modelverordening

Sinds begin deze maand kunnen gemeenten lachgas aanpakken met boetes voor openlijk drugsgebruik. Daar komt later dit jaar een tweede verbodsgrond bij.

Lees meer
Delen via FacebookDelen via TwitterDelen via LinkedIn
Advertorial
Een nieuw paspoort is geen boek dat je even koopt
Er wordt vaak een vergelijking getrokken tussen de gemeentelijke dienstverlening en die van online winkels. De gemeente zou hierin even goed moeten zijn. Maar Sandra Post, strategisch product manager Burgerzaken bij Centric, denkt daar anders over. Een nieuw paspoort of rijbewijs is geen boek dat je zomaar even koopt. Dat vraag je eens in de tien jaar aan. Het gebruiksgemak zou daarom nog groter moeten zijn dan bij Bol.com.
Lees meer
 
Opinie - Lessen uit vergaderen in coronatijd
Lees meer
 
Goed voorbeeld: Doppers om de jeugd aan het water te helpen
Lees meer
 
Advertorial
Martijn Odijk (BZK): Niets doen is geen optie
De voorbereidingen voor het ontwerp van de Samenhangende Objectenregistratie (SOR) zijn in volle gang. Een groot deel hiervan moet in 2025 zijn gerealiseerd. SOR-cordinator Martijn Odijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vertelt over de aanleiding van dit initiatief, dat is ontstaan vanuit de behoefte aan meer samenhang tussen de verschillende basisregistraties.
Lees meer
 
Bevlogen Rotterdammers adviseren burgemeester
Lees meer
 
ad

Uitschrijven