Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gemeenteraadsverkiezingen: wat betekent een links bestuur voor Zelzate?

Zelzate, een fabrieksdorp dat lang voor de socialisten stemde, koos na een blauw uitstapje toch weer voor rood en donkerrood. De coalitie van Vooruit en PVDA koos resoluut voor sociaal beleid, opbouwwerk en progressieve belastingen.

Lees verder

Schoolboeken en genocide in Israël

In dit interview laat professor Nurit Peled-Elhanan zien hoe Israëlische schoolboeken, en bij uitbreiding Israëlische scholen zelf, een krachtig denkkader creëren van anti-Palestijns discours en hoe ze op die manier Israëlische kinderen achterdocht, angst en haat aanleren.

Lees verder

Aan beleidsmakers: "Slechte woonkwaliteit zorgt voor ongelijke onderwijskansen"

Woonzaak en een coalitie van leerkrachten, gezondheidszorgprofessionals en werkers in de sociale sector schreven een open brief aan beleidsmakers om aandacht te vragen voor een urgente kwestie: de impact van kwaliteitsvol wonen op de algehele ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Lees verder

Aan directeur-generaal gevangenissen: “Momenteel komen mensen slechter uit de gevangenis dan hoe ze binnenkwamen”

Ilse Desaeger, aalmoezenier in de gevangenis van Antwerpen, schreef een open brief aan Mathilde Steenbergen, directeur-generaal van het gevangeniswezen. Ze vraagt hierin dringend aandacht voor de overbevolking en het tekort aan geestelijke begeleiding.

Lees verder

Israël is Zuid-Libanon al vijf keer eerder binnengevallen - een tijdlijn

Israël is de zesde inval in Libanon gestart sinds 1978. Vanessa Newby, assistent-hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schetst de tijdlijn van wat een oneindig conflict lijkt.

Lees verder

Amerikaanse politieke filmklassiekers (3): Hersenspoeling, macht en spektakel

Het Film Fest Gent programma ‘American Dream/American Nightmare’ kijkt via een filmbril naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met politieke film klassiekers die bol staan van angst, paranoia, machtspolitiek en samenzweringen. We zoomen in op enkele thema’s en op mijlpaalfilms die actueel blijven en urgent zijn. Vandaag: een paranoïde film over paranoia die zijn stempel drukte op het politieke denken en in het Amerikaanse collectieve onderbewustzijn verankerd raakte. Met hun adaptatie van Richard Condons ‘The Manchurian Candidate’ wisten John Frankenheimer (in 1962) en Jonathan Demme (in 2004) de tijdsgeest te vatten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Actie als steun voor Viva Salud in de zaak Viva Salud versus BNP Paribas Fortis

De Belgische ngo Viva Salud en haar sympathisanten zullen op donderdag 10 oktober van 8u30 tot 8u50 een actie organiseren op de hoek van de Wolstraat en het Poelaertplein, net voor het begin van de hoorzitting in de zaak tegen BNP Paribas Fortis.

Lees verder

Vastgoed en macht: De onzichtbare handen achter de woningcrisis

  Het fenomeen is nu voldoende gekend: “Eén op de acht burgemeesters heeft zakelijke belangen in vastgoed”(DS 09/10.2024). In meerdere forensische onderzoeken van Audit Vlaanderen worden steeds weer dezelfde inbreuken vastgesteld, voornamelijk belangenvermenging. Apache maakte...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium