Geniet al fietsend van Andorra!

De wielersport wordt in Andorra zeer intens beleefd. Andorra heeft maar liefst 21 cols! Daarom hebben zowel de Ronde van Spanje als de Tour de France de Andorraanse wegen uitverkoren om er hun koninginnenrit te organiseren.
De liefde voor de wielersport in Andorra blijkt niet alleen tijdens de Tour of de Vuelta. Over de Andorraanse wegen rijden wielrenners uit alle windstreken, met name in de lente en de zomer. Het indrukwekkende natuurlandschap en de rijkdom van het culturele erfgoed zijn een aantal van de eigenschappen die ervoor zorgen dat Andorra de ideale bestemming is voor de beoefening van deze sport.

Pak de fiets

De 21 bergpassen van Andorra zijn de ideale omgeving om al fietsend Andorra te ontdekken. Arcalís, Arinsal of Cabús zijn slechts een aantal van deze cols die je het gevoel zullen geven dat je een ware kampioen bent. De Andorraanse wegen, met name de voor de wielersport bestemde wegen, zijn perfect geasfalteerd en ideaal voor racefietsen.

Ga de uitdaging aan op de MTB

Laat je adrenaline de vrije loop in de talrijke natuurlandschappen van Andorra. Je vindt er verschillende bewegwijzerde mountainbikeroutes en vrije afdalingen midden in de natuur, zodat je deze zomer volop kunt genieten van je favoriete sport. Ga de uitdaging aan om meer dan 200 km af te dalen langs MTB-routes voor alle niveaus of geniet van de Wereldbeker mountainbike.

De Ronde van Spanje keert terug naar Andorra

  • Beleef zelf de sensatie van een bergetappe van een van de meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld.
  • De laatste decennia heeft de Vuelta de valleien van Andorra regelmatig aangedaan en is deze wielerronde een van de belangrijkste internationale sportevenementen geworden die in Andorra plaatsvinden. Terwijl de etappe die in september 2015 volledig op Andorrees grondgebied werd gereden nog vers in het geheugen van de wielerliefhebbers ligt, kunnen zij dit jaar wederom genieten van de 72e editie van de Ronde van Spanje

Bike Park Vallnord

Dit is een van de meest spectaculaire MTB-parken van Zuid-Europa. Het bevindt zich namelijk in het skigebied Pal-Arinsal. In de zomer worden er op alle niveaus internationale mountainbikewedstrijden gehouden en kan er genoten worden van het Wood Park-parcours of de verschillende crosscountry of fourcrossdisciplines.

Bike Park Soldeu

Dit is het MTB-park van het skigebied Grandvalira: een indrukwekkend parcours voor fietsliefhebbers. In de zomer worden er op het 6 kilometer lange parcours, met een hoogteverschil van in totaal 650 meter, internationale mountainbikewedstrijden gehouden voor alle niveaus en in talrijke disciplines.
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer