Bekijk deze mail in uw browser


Buitengewoon buiten!


Het is weer die tijd van het jaar waarin we de tuin klaarmaken voor lange, zwoele zomeravonden en gezellige middagen in de buitenlucht.

 

Natuur-lijk!

We zien een opkomst van duurzame materialen zoals bamboe en gerecycled plastic, waardoor je niet alleen trendy, maar ook milieubewust kunt zijn. Van prachtige kussens en zachte dekens tot opvallende verlichtingselementen, het zijn de kleine details die je buitenruimte echt laten stralen.


Of je nu een kleine stadstuin hebt of een weelderige achtertuin, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Duik in onze collectie en maak van jouw buitenruimte een echt paradijsje!

 

Naar de website

 

Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen.

Lees meer
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer
Beautanic Lifestyle planten

Beautanic Lifestyle planten

De Beautanic Lifestyle planten zijn groene kamerplanten geproduceerd op vulkaankorrels in een hydropot met watermeter en waterreservoir. De planten zijn groen geproduceerd waardoor je een echt stukje natuur in huis haalt! Dankzij het watergeefsysteem is watergeven super eenvoudig. Haal jij een duurzame, handige, mooie, groene kamerplant op vulkaankorrels in huis?

Mei: wel zaaien, niet maaien

Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Door juist deze maand het gras of gazon in je tuin niet te maaien doe je niet alleen jezelf een plezier.
 

Mei is een belangrijke maand in het jaar voor de bij. Het was niet voor niets op 20 mei internationale Bijendag. Er bloeien namelijk nog relatief weinig planten. En van gras kunnen bijen en andere insecten niet eten. De bijen komen net uit hun winterslaap en leggen eitjes, dus hebben ze energie nodig. Die paardenbloemen, klavertjes en madeliefjes in het gras bieden de broodnodige voeding aan bijen en andere insecten, zoals vlinders. 
 

Ga op een mooie lentedag dus vooral lekker luieren in je tuin. Wil je je buitenruimte opfleuren? Kom dan gerust bij ons een kijkje nemen!

 

Kom langs!

 

Pistachecake met kardemom en roos

Pistachecake met kardemom en roos

Bij ons restaurant Puur eten en drinken hebben we op dit moment een heerlijke special: pistachecake met kardemom en roos. Deze cake heeft een heerlijke smaak van pistachenoten, met kruidige kardemom en een vleugje roos. Perfect bij een kopje koffie. Kom langs en geniet van deze special van het moment!

Handmade Organic Lemonades

Handmade Organic Lemonades

100% biologische limonade, met liefde en zorg bereid van het merk Agropošta. Met veel zorg en respect voor de natuur worden de ingrediënten met de hand geplukt. Alleen het beste fruit en de beste planten worden uitgekozen en verwerkt tot Agropošta siropen. Al de producten zijn glutenvrij, vegan, gemaakt met puur biologische ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen.

Tip: Vriendelijk voor vlinders!

Tip: Vriendelijk voor vlinders!


Wil je meer vlinders in je tuin verwelkomen? Kies dan voor een diversiteit aan vlindervriendelijke planten om een constant buffet van nectar aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke vlinderstruik (Buddleja), die zijn naam eer aandoet door vlinders aan te trekken met zijn weelderige bloemen. Ook lavendel is een favoriet onder vlinders vanwege zijn geurige en kleurrijke bloemen.


Verder zijn er planten zoals ijzerhard (Verbena), hemelsleutel (Sedum), kattenkruid (Nepeta), en zonnehoed (Echinacea) die vlinders graag bezoeken. Zorg voor een mix van verschillende bloeiperiodes en hoogtes om vlinders het hele seizoen door aan te trekken.


Een andere goede keuze zijn wilde bloemen, zoals margrieten, klaprozen en kamille, die van nature voorkomen en een aantrekkelijke bron van voedsel vormen voor vlinders. Door deze planten in je tuin te integreren, creëer je een waar vlinderparadijs waar je elke dag van kunt genieten!

 

Meer tuintips lezen

 

Openingstijden - Afmelden voor mailing - Privacy policy