Bekijk deze mail in uw browser

 

Het is hartje zomer en de borders geuren en kleuren weer volop met bloeiende planten. We gaan massaal naar buiten, genieten van de zon en lange zwoele zomeravonden in de tuin. Is je terras nog niet helemaal zomer klaar? Kom dan bij ons langs en shop de mooiste (terras)planten en ’s zomerse accessoires. En wanneer je vakantie in eigen land viert, haal je toch gewoon dat vakantiegevoel van het warme zuiden naar je eigen achtertuin?

 

Op vakantie in Frankrijk, Italië of Griekenland kom je vaak de meest prachtige planten tegen die je het liefst mee naar huis zou willen nemen. Om je te helpen bij het inrichten van een mediterrane tuin hebben we de mooiste mediterrane terrasplanten voor je op een rijtje gezet. Wees niet bang dat deze planten hier niet kunnen overleven. De planten die we hier beschrijven kunnen gewoon in jouw Nederlandse tuin staan.

 

 

Olijfboom (Olea europa)

Olijfbomen doen denken aan de Middellandse Zee. Wist je dat een olijf wel honderden jaren oud kan worden? Hoe ouder ze zijn, hoe grilliger en mooier de structuur van de stam. Zet de olijf in de volle zon en geef hem regelmatig water en bescherm hem in de winter tegen vorst

 

 

 

Vijgenboom (Ficus carica)

Net als de olijf mag ook de vijg niet ontbreken in een mediterrane tuin. Je kunt de vijgenboom, hoe jong ook, prima direct in de volle grond planten. De vijgenboom voelt zich in ons land prettig wanneer hij op een beschutte plek staat.

 

 

Oleander (Nerium oleander)

Deze plant kom je ook veel tegen in het Middellandse zeegebied en staat dus graag op een warme plek in de volle zon. De Oleander bloeit tot laat in het jaar door en kan slechts enkele graden vorst verdragen. Het beste kun je de Oleander bij intredende vorst binnen op een koele, vorstvrije plek zetten.

 

 

 

Citrusboom
Met een citrusboom haal je direct het zonnige zuiden in huis, zet ‘m op een zonnige beschutte plaats op je terras. Laat de citrusboom zo lang mogelijk buiten staan om het groeiseizoen zo lang mogelijk te rekken, maar voor de eerste nachtvorst moet de boom wel naar binnen.

 

 

 

Geel met friswit geeft meteen een zonnig effect! Wil je niet meteen je tuinhuis geel schilderen, maar wel die heerlijk zonnige look in je tuin? Begin dan voorzichtig met wat geel toevoegen. In het filmpje laten we zien hoe je dat kunt doen.

 

Openingstijden - Afmelden voor mailing - Privacy policy