ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-06-2024
Georgië na historische prestatie in achtste finale tegen Spanje

Vanavond om 21:00 uur speelt Spanje tegen de grote verrassing van dit Europees kampioenschap. Georgië heeft het voor elkaar gekregen om de achtste finale van het toernooi te bereiken. Het nietige land in de Kaukasus speelt zo een historische wedstrijd in de geschiedenis van het land. Het is echter nog maar de vraag of de Georgiërs daadwerkelijk kans maken tegen het tot nu toe imponerende Spanje.


lees verder
Titelhouder uitgeschakeld: samenvatting Zwitserland-Italië

Eerste wedstrijd, eerste verrassing. Het duurde niet lang totdat het eerste grote land werd uitgeschakeld in de knock-out fase van dit EK. Italië, regerend Europees Kampioen, werd zaterdagavond naar huis gestuurd door Zwitserland. 

lees verder
De visie van Harry, de Tietenman: "Schandalig dat Joey Veerman wordt geslachtofferd"

Hij had er nog zo voor gewaarschuwd. "Als Koeman gewoon normaal doet en geen ingenieuze dingen verzint, dan maken we een goede kans om Europees kampioen te worden." Harry Goudsblom, alias De Tietenman, zag dat de bondscoach van Oranje toch enkele wijzigingen doorvoerde. "Joey Veerman wordt geslachtofferd. Schandalig. Daarmee geeft Koeman aan dat zijn plan niet deugt. Al met al ligt de schuld van de nederlaag tegen Oostenrijk bij de technische staf."

lees verder
Deze Eredivisie-spelers kunnen nog het EK winnen

Het Europees Kampioenschap bevindt zich inmiddels in de knock-out fase, maar een aantal Eredivisie-spelers heeft nog steeds een kans om kampioen te worden. Vandaag bekijken we wie deze spelers zijn en bij welke landen zij spelen.

lees verder
EK 2024-topscorer Georges Mikautadze: "Het geheim van Georgië ligt in het collectief"

Hij is de grote verrassing van de groepsfase van het EK 2024. Zelfs de topscorer tot dusver. Georges Mikautadze mislukte het afgelopen seizoen bij Ajax en speelt nu in het nationale team van Georgië de pannen van het dak. Na een zege op Portugal wacht zondag een strijd met Spanje. "We gaan Spanje met dezelfde aanpak bestrijden als Portugal."

lees verder
Deze spelers kwamen dit EK nog niet in actie voor Oranje

Het was hét thema waar bondscoach Ronald Koeman zich hard voor maakte voorafgaand aan het EK: een selectie van 26 namen in plaats van 23. Koeman kreeg gelijk, ook de selecties van landen voor dit EK mochten uit 26 spelers bestaan. Na het afhaken van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners vulde Koeman wederom zijn selectie aan tot 26 namen met Ian Maatsen en Joshua Zirkzee.  Welke spelers kwamen nog niet in actie? Gebruikt onze bondscoach een beetje zijn diepte?

lees verder
Dávid Hancko verrast met Slowakije op EK 2024: "Mijn tijd bij Feyenoord voelt als een overwinning"

Een uiterst stabiele kracht in het hart van de verdediging van Feyenoord. Misschien wel de belangrijkste steunpilaar in het team. Op het EK 2024 in Duitsland speelt Dávid Hancko als linksback van het nationale elftal van Slowakije. We spraken hem uitgebreid. "De eerste twee jaar bij Feyenoord voelen voor mij als een sportieve revanche."

lees verder
Voorbeschouwing: Roemenië – Nederland, de volgende horde van Oranje

De tegenstander van Nederland in de achtste finale is bekend. Doordat de ploeg van Ronald Koeman als derde eindigde in de groep moest het even de wachtkamer in voor duidelijk werd wie de tegenstander in de volgende ronde zou worden. Het wachten is nu voorbij, door de stunt van Georgië, die met 2-0 van Portugal wist te winnen is Oranje gekoppeld aan Roemenië. Een mooi moment om vooruit te kijken naar deze wedstrijd.

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder
Dit zijn de meest waardevolle selecties op het EK

Als het gaat om de waarde van de selectie, wordt Nederland deze zomer geen Europees kampioen. Volgens de cijfers van Transfermarkt.nl heeft de ploeg van Ronald Koeman een selectiewaarde van ‘slechts’ 815 miljoen euro. Daardoor komt Nederland lager uit dan vijf andere landen.

lees verder
Kees Kist: "Ik meldde me af voor het WK van 1978, dat had ik nooit moeten doen"

Een doelpuntenkanon. Zijn ziedende schot bezorgde Kees Kist als eerste Nederlander de Gouden Schoen, met AZ'67 de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis, gevolgd door een transfer naar Paris Saint-Germain. Ook kwam de goalgetter van weleer uit op twee EK's. In 1980 afgesloten met de Zilveren Schoen. "In 1976 werd ik na de halve finale alsnog ingevlogen."

lees verder
Yankuba Minteh: eigenzinnige goudmijn voor Newcastle United

Het zal niemand ontgaan zijn dat Yankuba Minteh plots tientallen miljoen op kan leveren voor Newcastle United. Na een jaartje Feyenoord is de rechtsbuiten in het oog gesprongen van heel Europa. Niet de minste clubs willen hem inlijven. Het is en blijft een bijzonder verhaal, dat van de pas negentienjarige Gambiaan.   

lees verder
Hij is er weer: het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek 2024

De vakantie komt steeds dichterbij. De zon schijnt steeds vaker, de temperatuur loopt steeds verder op en waarschijnlijk heb je al gekeken waar je zwembroek ligt. Straks kun je zes weken bijkomen van een zwaar school- en voetbaljaar. En hoe kun je dat beter doen dan met het PANNA! Vakantie Doeboek? Het extra dikke nummer vol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels is nu uit!

lees verder