ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-05-2021
Georginio Wijnaldum: superster van Schiemond

Een disciplinebeest. Een schoolvoorbeeld. Een opgewekt persoon. Een gangmaker. Een strijder tegen onrecht. Georginio Wijnaldum (30) is als persoon net zo veelzijdig als hij tussen de lijnen is. Door die veelzijdigheid maakte hij indruk in Schiemond, op Varkenoord en tegenwoordig als mondiale voetbalster. Met het Europees kampioenschap wacht een nieuw hoogtepunt voor de sterkhouder van Oranje.


Lees verder
Eredivisie op rapport: De achttien clubs krijgen een cijfer (1)

Het reguliere competitieseizoen is voorbij. Dertien clubs hebben vakantie, er zijn er nog vier in de slag om het voorportaal van de Europa Conference League en FC Emmen moet zich redden in de play-offs. Op basis van de voorbije 306 wedstrijden kunnen we wel beginnen met het uitdelen van rapportcijfers. We beginnen dit drieluik met de onderste zes!

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Eredivisie op rapport: De achttien clubs krijgen een cijfer (2)

Het reguliere competitieseizoen is voorbij. Dertien clubs hebben vakantie, er zijn er nog vier in de slag om het voorportaal van de Europa Conference League en FC Emmen moet zich redden in de play-offs. Op basis van de voorbije 306 wedstrijden kunnen we wel beginnen met het uitdelen van rapportcijfers. In deel twee richten we ons op de middenmoters.

Lees verder
Eredivisie op rapport: De achttien clubs krijgen een cijfer (3)

Het reguliere competitieseizoen is voorbij. Dertien clubs hebben vakantie, er zijn er nog vier in de slag om het voorportaal van de Europa Conference League en FC Emmen moet zich redden in de play-offs. Op basis van de voorbije 306 wedstrijden kunnen we wel beginnen met het uitdelen van rapportcijfers. Tot slot gaan we de bovenste zes behandelen!

Lees verder
Play-offs en bekerfinales: deze midweekse duels mag je echt niet missen

Veel kaarten in Europese topcompetities zijn inmiddels geschut. Toch zijn enkele Europese tickets en bekercompetities nog onverdeeld en onbeslist. Ook in de aankomende werkweek staan er heerlijke duels op het programma. Schrijf deze wedstrijden alvast in je agenda!

Lees verder
PANNA! 57 is uit: onze EK-Leeuwen en OranjeLeeuwinnen maken zich op voor mooie zomer

Er komt een mooie zomer aan. Niet alleen kijkend naar het weer, maar zeker ook op voetbalgebied. We kunnen ons opmaken voor twee supertoernooien. Voor het eerst na negen jaar is Oranje er weer bij op het EK en de OranjeLeeuwinnen hebben zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de Olympische Spelen! Uiteraard blikken we met PANNA! 57 vooruit op deze toptoernooien. Maar we besteden ook aandacht aan andere leuke voetbalonderwerpen en natuurlijk vele quizjes, lijstjes en uiteraard de strip en de fotostrip.

Lees verder
Anwar El Ghazi heeft momentum te pakken en solliciteert openlijk voor een plekje op het EK

Met enige verrassing werd er op de voorselectie van Frank de Boer gereageerd. In de aanval vonden bijvoorbeeld de nodige veranderingen in de selectie plaats. Zo werd Ryan Babel thuisgelaten en verdiende Wout Weghorst een oproep. Een andere nieuwe naam was die van Anwar El Ghazi. De Barendrechter speelde zijn laatste interland voor Oranje in 2015.

Lees verder
Interview Will Grigg: "Hoe het voelt als veertigduizend mensen jouw naam beginnen te zingen?"

Hij speelde geen minuut op het EK van 2016. Maar Will Grigg was met afstand de meest bezongen speler van het EK van 2016. Op de tribunes was de international van Noord-Ierland on fire. De hoofdrolspeler, tegenwoordig actief bij MK Dons, had na het toernooi veel geld kunnen verdienen met een reclamespotje. "Verzekeringstechnisch bleken er nogal wat problemen te kleven aan het vrijwillig jezelf in brand steken."

Lees verder