Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 4 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Geruzie over erfenis met voormalige schoonzus leidt niet tot veroordeling RA
Een RA die als executeur optreedt bij de erfenis van zijn ouders heeft het flink aan de stok gekregen met zijn voormalige schoonzus. Die verwijt hem onder andere 322.000 euro aan vermogen van zijn ouders te hebben verduisterd bij het verzorgen van hun administratie.
Lees verder »
SRA voegt zich bij tegenstanders dga-taks
SRA is van mening dat het wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap – in de volksmond ‘dga-taks’ – in deze vorm niet moet worden ingevoerd.
Lees verder »
Advertorial: Werk efficiënter en lever meerwaarde aan je klanten!

Wil jij er zeker van zijn dat je relevant blijft voor je klanten? Efficiënter jaarrekeningen samenstellen? Je klanten dashboards met tussentijdse cijfers bieden? Meer rendement behalen? Met Visionplanner realiseer je dit eenvoudig in de cloud!
Klinkt mooi he? Binnenkort zijn we in jouw buurt om te laten zien hoe jij meerwaarde kunt leveren aan je klanten. Kom naar onze demo en oordeel zelf!

Advertorial: BTW en sport (SPUK, BOSA, exploitatiemodellen)

Wat betekent de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling voor btw sportstructuren? Hoe kunt u het belastingvoordeel behouden? Is het verstandig om een sport BV op te richten? Joep Swinkels bespreekt op 16 april o.a. de SPUK, BOSA en gaat in op de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties.

KENNISPARTNER
Liefde op de werkvloer: reden voor ontslag?

Waar meerdere collega’s werken, is er altijd de kans dat er een liefde opbloeit. Zijn (gevoelige) relaties op de werkvloer reden voor ontslag? Kan het vertrek van één van beide worden geëist op het moment dat zo’n liefde overgaat ?

Lees verder »
Tien maanden celstraf voor boekhouder om verduistering geld cliënten
Een man die als boekhouder werkzaam was bij een notariskantoor is tegelijk met een voormalig notaris van het kantoor door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot tien maanden onvoorwaardelijke celstraf vanwege verduistering van in totaal 380.883,30 euro van klanten.
Lees verder »
Aan uitgeleende profvoetballers betaald tekengeld in Nederland belast
Een Belgische betaaldvoetbalorganisatie (BVO) moet een naheffingsaanslag loonheffingen van 207.375 euro aan de Nederlandse fiscus betalen, oordeelt de rechtbank Gelderland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2019

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2019 is bestemd voor zowel de ondernemer, de accountant, de belastingadviseur als de fiscalist. Nu met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
‘Verdienmodel advocaten onderuit door data-analyse’
Data-analyse zal binnen tien jaar advocaten dwingen tot een drastische verandering van het traditionele uurtje-factuurtje- verdienmodel. Daarvoor waarschuwt strategieconsultant Jaap Bosman
Lees verder »
In rekening brengen belastingrente in strijd met zorgvuldigheidsbeginsel
Een in België wonende man die in 2015 buitenlands belastingplichtige voor de inkomstenbelasting in Nederland was hoeft geen belastingrente te betalen omdat dat in zijn geval strijdig zou zijn met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, oordeelt de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Kort geding tegen ABN Amro in renteswapkwestie
Financieel activist Pieter Lakeman heeft een kort geding aangespannen tegen ABN AMRO. De bank greep onlangs in bij een mkb-bedrijf dat niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, waardoor faillissement voor deze onderneming dreigt.
Lees verder »
VEB en Steinhoff verlengen pauze in claimzaak
Beleggersvereniging VEB en winkelgigant Steinhoff zijn overeengekomen de schorsing van de in Nederland tussen hen lopende collectieve actie te verlengen met een aanvullende zes weken tot 15 mei 2019, meldt de VEB.
Lees verder »
FEROS wordt DK Accountants & Adviseurs
Het in Son en Breugel gevestigde FEROS Accountants en DK Accountants & Adviseurs hebben besloten om hun samenwerking verder uit te breiden, melden de accountantskantoren.
Lees verder »
Zzp’ers zorgen voor stijging startende ondernemers in eerste kwartaal 2019
De Kamer van Koophandel registreerde in het eerste kwartaal van 2019 11% meer starters, 12% minder stoppers en 2% minder faillietverklaringen dan in het eerste kwartaal van 2018.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
10 tips voor het veilig omgaan met persoonlijke data

Op 25 mei 2018 is de AVG in werking getreden. Als het goed is, heb je voor die datum nagedacht over hoe je met privacygevoelige gegevens omgaat en een beleidsplan gemaakt. Nu is het tijd om je plannen in de praktijk toe te passen en ervoor te zorgen dat ál je medewerkers voorzichtig blijven omgaan […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare als eerste softwareleverancier klaar voor aanleveren SBR Nexus jaarrekening

Accountants- en administratiekantoren kunnen vanaf nu met CaseWare op een gebruikersvriendelijke, snelle en veilige manier via SBR Nexus een SBR Nexus jaarrekening aanleveren bij banken. Het aanleveren van een uitgebreide kredietrapportage is niet meer nodig.

Lees verder »
Accountant, welk effect heeft PSD2 op online boekhouden?
Accountant: zo zet je big data handig in
Vijf vragen aan….| MKB Accountants: ‘Klanttevredenheid en kwaliteit zijn onze uitgangspunten’
OOK INTERESSANT
Nieuwe gedragscode en klachtenloket voor alternatieve MKB-financiers
‘Panama Papers leverden al ruim 1 miljard euro op’
‘Helft HR-verantwoordelijken laat persoonsgegevens meewegen in sollicitatieproces’
OPLEIDINGEN
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Loonadministratie voor accountants
NBA Opleidingen
16 april 2019
Cursus Box 2 en 3 in 2019: wat te doen met een miljoen?
Fiscaal Vanmorgen
8 mei 2019
VACATURES
Assistent accountant (met enige ervaring)
Bordan
Accountant RA
HLB Nederland
Schijndel
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN