Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
6 juni 2023
Geslaagde regentonactie

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Als gemeente nemen wij samen met het waterschap veel maatregelen om de openbare ruimte klimaatbestendig te maken.

Lees verder
Beheersing eikenprocessierups 2023
We verwachten in 2023 een daling van het aantal eikenprocessierupsen en dus ook van de overlast. Preventieve bestrijding van de rupsen blijft wel nodig, dus voordat ze brandharen krijgen. Op plekken waar de aanwezigheid van eikenprocessierupsen een grotere kans op contact met de brandharen geeft, gaan we de rupsen preventief bestrijden. Het gaat dan bijvoorbeeld om eiken die staan op speelterreinen en direct tegen particuliere tuinen. Maar ook eiken in of nabij schoolterreinen of drukke schoolfietsroutes.

Lees verder
MUBO: 50 jaar de kleine aarde
50 JAAR DE KLEINE AARDE
Meldt u aan voor een rondleiding door de expositie

Meer weten over de geschiedenis en toekomst van De Kleine Aarde in Boxtel, dan is een rondleiding door de lopende expositie in Museum Boxtel over ‘50 jaar De Kleine Aarde’ voor u een verrassende en leerzame beleving. Tijdens de rondleiding hoort u onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen de gids u kan vertellen. De twee rondleidingen staan gepland op zondag 11 juni en zondag 25 juni a.s. en starten beiden om 15 uur. De gids op 11 juni is Jan Juffermans, die als een van de pioniers 33 jaar werkzaam is geweest op De Kleine Aarde. Op 25 juni gidst Patricia van Rooij, huidig medewerkster van de stichting De Kleine Aarde.   

Lees voor meer informatie verder op de website van MUBO
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten