Nieuwsbrief, 13 mrt. 2018


view this email in your browser
Abonneer je op ons Youtubekanaal en bekijk als eerste de nieuwste afleveringen uit deze serie. 
Get unwiredget inspired: je werkplek als 'white spot'

Tijdens je werk de hele dag onbereikbaar zijn, is dat nog mogelijk in Nederland? Voor de tweede aflevering van de serie Get unwired, get inspired bezochten we het Sprielderbos op de Veluwe. Boswachter Lennard Jasper neemt ons in bovenstaande video mee naar zijn 'white spot'. 

Voor het project Unwired reisde kunstenaar Jacqueline Hassink de wereld over en fotografeerde zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. De tentoonstelling Unwired is tot en met 6 mei te zien in het Nederlands Fotomuseum 
Lees meer
 © Jim Gregory 
Fotogasten #9
19 apr., 20.00 uur
Bestel tickets 


Wat doet het met je als je altijd, 24/7 online bent? Is het wenselijk om op elk moment van de dag op elke plek ter wereld bereikbaar te zijn? En wat heeft dit voor effect op je geestelijke gesteldheid, je privacy en je sociale relaties? 

Tijdens Fotogasten #9 gaan beeldmakers, een verslavingsexpert en een ex-social media-verslaafde met elkaar in gesprek over de impact van het online zijn aan de hand van het project Unwired van beeldend kunstenaar Jacqueline Hassink

De hoofdgasten van deze avond zijn Bregtje van der Haak en Richard Vijgen. Voor de VPRO Tegenlicht documentaire Offline als Luxe reisde Van der Haak langs mensen die zelf de regie willen houden over hun contact met smartphone- en wifisignalen en waar nodig beperken. Deze reis maakte zij aan de hand van de White Spots app, ontwikkeld door Richard Vijgen.
Meer info en tickets
Vlnr: Barack Obama, 2004; Donatella Versace, 2010; Jack Nicholson 2002. © Martin Schoeller
Verwacht
Martin Schoeller
Big Heads
Vanaf 19 mei 2018


Het Nederlands Fotomuseum brengt met Martin Schoeller één van de grootste portretfotografen van dit moment voor het eerst naar ons land. Schoeller brak internationaal door met de iconische serie Close Up, waar hij al meer dan twintig jaar doorlopend aan werkt. In deze serie portretteert Schoeller zijn subject van zeer dichtbij: altijd met dezelfde lens, dezelfde belichting en vanuit dezelfde hoek. Hij heeft voor deze 'big head' serie de groten der aarde voor zijn camera weten te krijgen, waaronder George Clooney, Lady Gaga, Angelina Jolie, Angela Merkel, Jack Nicholson en Barack Obama.
De tentoonstelling Big Heads is van 19 mei tot en met 2 september 2018 te zien in het Nederlands Fotomuseum.
Lees meer

Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam
di. t/m zo. 11 - 17 uur

www.nederlandsfotomuseum.nl
Corporate partners

               
Corporate partner collectie

               
Unwired
Jacqueline Hassink

Begunstiger 


De tentoonstelling is tot stand gekomen door een genereuze bijdrage van een bijzondere sponsorrelatie van het museum. Met steun van het Mondriaan Fonds is het project Unwired Landscapes gerealiseerd. De White Spots wereldkaart en de bijhorende app is mogelijk gemaakt door steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds. 
Collectie Wingender
Bijzondere Nederlandse fotoboeken

Begunstiger 
Copyright © 2018 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list