ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-04-2024
Gevallen reuzen: Ajax nog lang niet zo diep gezonken als andere topclubs

Na ruim 1,5 jaar aan sportieve en bestuurlijke malaise, werden afgelopen week met het vertrek van Alex Kroes en de 6-0 zeperd tegen Feyenoord twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan de crisis bij Ajax. De weg terug naar de top lijkt een hele lange te worden. Ajax is zeker niet de eerste club die van zijn voetstuk viel. Gevallen voetbalreuzen zijn van alle tijden en brengt vaak een treurig verhaal met zich mee. Daarom een trip door Europa naar voormalige topclubs.


lees verder
Samenvatting Feyenoord - Ajax (6-0)

Historisch. Sensationeel. Ongelofelijk. Er zijn nog honderd andere woorden die opkomen na De Klassieker. Feyenoord - Ajax eindigde zondagmiddag in 6-0. 

lees verder
Arsenal-Bayern München en Real Madrid-Manchester City startschot voor Champions League kwartfinales

Komende week barst het miljoenenbal weer los en dat doet het niet met de minste wedstrijden. Dinsdag staan meteen al twee toppers op het programma. Arsenal FC ontvangt FC Bayern München en Manchester City FC gaat in Spanje op bezoek bij Real Madrid CF. Voor deze toppers nemen we door hoe de teams ervoor staan en wie de favorietenrol op zich kan nemen.

lees verder
Topscorer van de Eredivisie 2013/2014: Alfred Finnbogason

Scoren, scoren en nog eens scoren! In deze rubriek van ELF Voetbal zoomen we in op de topscorers van de Eredivisie van de afgelopen veertien jaar. Opvallend is dat er in die periode ieder jaar een andere naam bovenaan het lijstje stond. In deze aflevering: de enige buitenlander in de top vijf topscorers aller tijden van sc Heerenveen: Alfred Finnbogason.

lees verder
PANNA! 85 viert het PSV Feest, daarnaast Tristan Gooijer, Virgil van Dijk en de vreemdste sponsordeals

Een juichende Luuk de Jong, Johan Bakayoko met een feestmuts, Guus Til na een doelpunt, Noa Lang blij, naast een even vrolijke Ismael Saibari, Malik Tillman wegrennend na een doelpunt. Oftewel een waar PSV Feest! Dat siert de cover van de nieuwe PANNA! In nummer 85 ook een superinterview met Tristan Gooijer, een grote In Kaart met Virgil van Dijk, voetballers en hun bijzondere sponsordeals en de kunstverzameling van Sergio Ramos. En natuurlijk acht superposters!

lees verder
Deze scheidsrechters geven dit seizoen de meeste gele kaarten

Na een wedstrijd wordt er vaak gesproken over gemiste kansen, prachtige doelpunten of het wisselbeleid, maar de arbitrage is misschien wel het meest besproken onderwerp na een duel. Daarom laat ELF Voetbal je zien welke scheidsrechters het meest naar hun gele kaarten grijpen.

lees verder
Sam Kersten, PEC Zwolle-sterkhouder: "Mijn eerste tattoos zijn herinneringen aan Ravenstein"

Zelfstandig autorijden, een biertje drinken en stemmen: jongeren krijgen op hun achttiende verjaardag meer vrijheid. Sam Kersten gebruikte zijn nieuw verworven vrijheid om zijn lichaam te versieren. Een mogelijkheid die de nu 26-jarige centrale verdediger van PEC Zwolle met beide handen aangreep. "Toen mijn oma mijn tattoos op televisie zag, belde ze bezorgd en boos op."

lees verder
Dit zijn de kilometervreters van de Eredivisie

Sommige spelers moeten er niet aan denken om vuile meters te maken, terwijl anderen achter elke bal aanrennen. Wie heeft tot nu toe de meeste kilometers afgelegd in de Eredivisie? ELF Voetbal zet het voor je op een rij.

lees verder
Win het boek FC Londen, een rondleiding door de voetbalhoofdstad van de wereld!

De onbetwiste voetbalhoofdstad van de wereld? Dat is zonder enige twijfel Londen. Anno 2024 telt de metropool liefst dertien profclubs, waarvan er zeven in de Premier League spelen. Wie van voetbalcultuur houdt, kan niet om Londen heen. Van Chelsea tot Charlton en van Wembley tot Wimbledon: iedere club en ieder stadion heeft zijn eigen romantiek. FC Londen, het nieuwe boek van Tom van Hulsen, is de ideale gids om kennis te maken met de Londensen voetbalcultuur.

lees verder
Deze spelers lijken het EK in Duitsland te missen

Afgelopen weekend maakte Feyenoord bekend dat Quilindschy Hartman de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen. De linksachter mist daardoor het EK in Duitsland. Welke spelers zullen mogelijk ook afwezig zijn op het eindtoernooi?

lees verder
Willem II-cultheld Jeremy Bokila: "Na afloop kreeg hij van Kadyrov een fonkelnieuwe Mercedes"

Jeremy Bokila droeg de shirts van zestien verschillende profclubs. Hij was actief in acht landen. "Maar wat ik hier ervaar, heb ik niet eerder in mijn loopbaan meegemaakt", zegt de 35-jarige spits over zijn huidige werkgever Willem II. Bij die club is Bokila uitgegroeid tot een cultheld. Compleet met een eigen lied, fanshirt en carnavalsembleem. "Mijn volgende wens? Met de fans op De Heuvel staan om onze promotie te vieren."

lees verder