Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 3 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Gewaarschuwd RA gaat tweede keer vrijuit bij Accountantskamer
De Accountantskamer heeft een tweede klacht tegen een eerder gewaarschuwde RA naar de prullenbak verwezen. De klager kan onder meer niet aantonen dat de RA de man bewust heeft willen misleiden.
Lees verder »
CBS: omzet accountantskantoren stijgt minder hard
Zakelijk dienstverleners hebben in het vierde kwartaal van 2019 bijna 4% meer omzet geboekt dan een jaar eerder, meldt het CBS. Accountants en administratiekantoren boekten een plus van 3,7%, minder dan in de voorgaande kwartalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Checklist: Veilig omgaan met persoonlijke data

Hoor jij de laatste tijd ook veel over gehackte accounts, phishing e-mails, virussen en datalekken? Daar wil je jouw gegevens en die van je klanten goed tegen beschermen! Bekijk deze 10 tips om de veiligheid op je werkplek te vergroten!
Download de gratis checklist >

Lees verder »
Weigeraars ontkomen niet aan belastingaangifte
Voor wie speelt met het idee de belastingaangifte een keertje over te slaan: het OM heeft maandag taakstraffen geëist tegen vier verdachten die jaren achtereen weigerden om aangifte inkomstenbelasting te doen. De politierechter wees de eisen toe; bovendien moeten de weigeraars alsnog hun aangiften indienen.
Lees verder »
ZZP-clubs komen met alternatief voor wetsvoorstel Koolmees
Volgens het FD komen zeven ZZP-belangenbehartigers maandag met een tegenvoorstel in reactie op het wetsvoorstel van minister Koolmees (Sociale Zaken) over de nieuwe regelgeving voor ZZP’ers. Kern van hun betoog is dat de bewuste keuze voor het ondernemerschap leidend moet zijn, aldus de krant.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2020

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil; sparen is straks grotendeels vrijgesteld, beleggen wordt zwaarder belast en leningen zijn niet meer volledig aftrekbaar vanaf 2022. In welke box houdt uw cliënt zijn vermogen aan? Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en Vpb tarieven dalen. Jeroen Knol bespreekt op 17 maart de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Eerste aangiftedag wordt Belastingdienst direct te veel
Zondag begon het aangifteseizoen met de beschikbaarheid van de vooringevulde belastingaangifte. De servers van de Belastingdienst raakten meteen oververhit: honderdduizenden mensen konden niet inloggen.
Lees verder »
Hoge Raad: ondernemerschap vereist geen contract
Iemand die voor cliënten van zijn opdrachtgever werkt, hoeft met hen geen contract te sluiten om toch als ondernemer voor de BTW te worden aangemerkt. Dat oordeelt de Hoge Raad in een recent arrest.
Lees verder »
Fiscus haalt geheime fraudelijst uit de lucht
De Belastingdienst heeft donderdag een groot fraudesysteem uit de lucht gehaald dat in strijd was met de privacyregels. Er stonden zo’n 180.000 mensen in.
Lees verder »
Coronavirus tast dekkingsgraad pensioenfondsen aan
Het coronavirus heeft, zoals Aon vorige maand al aankondigde, een sterk effect op de dekkingsgraad van pensioenfondsen. Consultant Mercer stelt dat de fondsen februari zijn uitgekomen op gemiddeld 96%, Aon houdt het op 95%.
Lees verder »
Weer uitstel jaarcijfers DGB
DGB Group heeft de publicatie van de jaarcijfers 2019 uitgesteld. Reden: extra werk omdat het de eerste controle van de nieuwe externe accountant EY betreft.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Klantcase Baker Tilly: ‘Vooruit kijken is het mooiste wat er is’

‘Een bedrijf runnen in 2020 is net topsport. Kijk maar naar het WK schaatsen dat net is afgelopen. Je ziet daar dat concurrentie uit een onverwachte hoek kan komen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Visser & Visser opnieuw beste werkgever in financiële dienstverlening
MIT-subsidieregeling opent op 7 april
OPLEIDINGEN
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers – 12 maart 2020
The Legal Company
12 maart 2020
Regiosessie Samenstellingspraktijk in 2020
NBA Opleidingen
6 april 2020
Praktijkdag WAB voor salarisadministrateurs en adviseurs
Fiscount
16 maart 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Quality Engineer Accountancy
Exact
Delft
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN