Nieuwsbrief van 23-8-18 6:48:00
Online bekijken

Gezamenlijk van-het-gas-af op het Nederlands Warmtepomp Congres 2018

Nederlands Warmtepompcongres 2018 - Van Gas naar All electric

Een enorme opgave voor alle sectoren, ook voor de gebouwde omgeving. Alle bestaande woningen krijgen met de energietransitie te maken: aardgas gaat als energiedrager onvermijdelijk plaatsmaken voor zo duurzaam mogelijk opgewekte elektriciteit. Warmtepompen spelen hier de komende jaren een steeds grotere rol bij. Vakblad Warmtepompen en het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) ondersteunen dit proces, door samen op 10 oktober het Nederlands Warmtepompen Congres te organiseren.

AER PV - volledig geïntegreerd energiedak

Het Aesthetic Energy Roof (AER) is een zonne-energie oplossing gebaseerd op de best beschikbare module technologie. AER is een gebouw geïntegreerd product. Het combineert de functie van dakbedekking én opwekking van elektriciteit in één bouwelement. Het AER PV (photovoltaic) element, beschikbaar in verschillende afmetingen, kan worden gecombineerd met de AER dummy elementen met dezelfde opbouw maar dan zonder zonnecellen. Op deze manier ontstaat er een mooi volledig gevuld dakvlak met één homogene uitstraling.

NedZink NTZ - duurzame dakbedekking

NedZink NTZ®-felssysteem is een regendichte dakbedekking en kan in principe worden toegepast in vlakken met een hellingshoek vanaf 3°, bij voorkeur groter dan 7°. Het titaanzink wordt geleverd met KOMO-keur. De praktische levensduurverwachting van titaanzink, afhankelijk van de condities is 75 - 100 jaar en langer voor dakhellingen; voor gevels is dat zelfs meer dan 200 jaar.

Ellen tochtdichting van ramen en deuren

Naast klimaatsystemen en het opwekken van duurzame energie is goede isolatie een vereiste. Elton BV houdt zich voornamelijk bezig met dichtingen rondom ramen en deuren. Door ramen en deuren goed te dichten, is er geen sprake van verlies van energie. Zo kun je, naast het makkelijker realiseren van nul op de meter, besparen op het aantal energiebronnen dat je nodig hebt voor het opwekken van energie.

Themapagina Nul op de meter

Met een NOM-woning wordt een woning bedoeld die nul-op-de-elektriciteitsmeter heeft staan. Bij zo’n woning wordt er dan ook naar gestreefd om de woning all electric uit te voeren. Voor alles dat elektriciteit gebruikt worden zuinige alternatieven toegepast, denk daarbij bij voorbeeld aan warmtepompen en vraaggestuurde ventilatie. NBD-Online probeert je verder te helpen. Op deze themapagina vind je de laatste trends in Nul-op-de-meter, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige informatie en interessante blogs en artikelen.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.