Nieuwsbrief 229
Gianotten Mutsaers - 30 september 2022
De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga groen! In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen.

Er zijn ook heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga op avontuur in de boekwinkel en leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken of dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen. We hebben deze week vijf evenementen op het programma, in deze nieuwsbrief kun je er alles over lezen.

Natuurlijk is er ook een Kinderboekenweekgeschenk: als je tussen 5 en 16 oktober een kinderboek koopt (vanaf €12,50) krijg je Waanzinnige boomhut-verhalen van Andy Griffiths en Terry Denton cadeau! 

Fijn weekend,
de boekverkopers van Gianotten Mutsaers.

Ontdekstation 013 in de boekwinkel

De eerste dag van de Kinderboekenweek komt Ontdekstation 013 naar de winkel met 10 green screens. Je brengt je eigen groene verhaal tot leven met toffe trucs. Maak een groene straat, een kleurrijke groeiende bloementuin of een opgeruimde zee vol met zwemmende vissen, alles kan!

Dit evenement is gratis en je hoeft niet te reserveren. Kom gewoon naar de winkel tussen 14 en 16 uur.
Woensdag 5 okt 14.00 - 16.00 uur | meer info

Sanne Rooseboom op bezoek

Wie kent haar niet? Sanne werd bekend met Jippie! Een grappig verhaal over een humeurige prinses die woont in een land waar iedereen altijd té vrolijk is. En ze schreef de vier Ministerie van Oplossingen-boeken. Een avontuurlijke serie waarin kinderen stiekem andere mensen helpen.
Sanne komt vertellen en voorlezen, ook uit haar nieuwe boek Mot en de metaalvissers. En natuurlijk kun je haar van alles vragen. Ook is er deze week een speciale editie van Het ministerie van Oplossingen te koop voor maar €7,99.
Kom gezellig naar de winkel en maak kennis met Sanne. Reserveren is niet nodig.
Zaterdag 8 oktober 11.00 - 12.30 uur | meer info
 

Post voor de Aarde

Iedereen van 0-100 is uitgenodigd aan de lange tafel voor het typen, stempelen, schrijven, tekenen, maken en verzinnen van POST VOOR DE AARDE. Hier is tijd en ruimte genoeg voor verwondering,…
Wat wil je weten van de aarde, de mieren de dieren en de lucht? Wat wil je vertellen of delen, wordt het misschien wel een liefdesbrief? Of werk je liever mee aan het vriendenboekje van de aarde? De post en liefdesbrieven reizen via de boekwinkel door naar de stadskas in de Lochal. Wonderzoeker Toos en Kariene Tekenmachine zijn erbij, kom je ook? Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanschuiven.
Zaterdag 8 oktober 11.00 - 16.00 uur | meer info

Gi-ga-groene Wetenschapsquiz

Waarom is walvispoep wonderspul voor de wereld? Waarom zijn apen niet zo dol op koekjes? Hoe komt het dat de aarde opwarmt? En wat heeft je voetafdruk hiermee te maken?

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2022 ontwikkelde schrijfster en wetenschapper Esther Walraven de Gi-ga-groene wetenschapsquiz. De quiz is gebaseerd op Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat, een boek boordevol natuurweetjes. 
Wil je meedoen? Meld je aan via info@gianottenmutsaers.nl
Zaterdag 8 oktober 15.00 - 16.00 uur | meer info

Ik voel, ik voel wat jij niet ziet met Lotte Stegeman

Heel lang dachten mensen dat dieren geen emoties hadden. Inmiddels weten we wel beter. Maar wat voelen ze dan precies? Het is soms al knap lastig om andere mensen te begrijpen, zelfs met woorden. Maar wat als je een olifant in de rouw bent? Een jaloerse aap? Of een doodsbange hond? In een sprankelende en aanstekelijke vertelstijl neemt kinderboekenschrijver en (jeugd)journalist Lotte Stegeman je mee op een verbazingwekkende reis en ontdek je dat het ook in menig dierenhoofd hartstikke druk is.
Zondag 9 oktober 14.00 - 15.00 uur | meer info

Kinderboekenweekactie voor basisscholen: Spaar voor je schoolbibliotheek

Net als vorig jaar hebben we weer een spaaractie voor de basisscholen in Tilburg. Bij aankoop van een boek in de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kunnen ouders en kinderen sparen voor korting op boeken voor de schoolbibliotheek. Hierboven kun je lezen hoe het werkt.

Wil je meedoen als basisschool? Er zijn posters en digitaal promotiemateriaal beschikbaar om de actie bij de ouders en de kinderen onder de aandacht te brengen. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact op met paulien@gianottenmutsaers.nl

Hieronder staan de drie bestverkochte kinderboeken van afgelopen week
De NEEhoorn en de Slangzaam

Marc-Uwe Kling

De Tijdmachine
Thomas van Grinsven en Rutger Vink

De Zoete Zusjes helpen de natuur
Hanneke de Zoete
GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2022 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden