Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Gifbeker nog niet leeg voor Waberer’s
 
Wegtransporteur Waberer’s heeft het lek nog steeds niet boven. In het tweede kwartaal dook de Hongaarse vervoerder weer flink in het rood. Ook de omzet liep terug. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers. De Brexit, overcapaciteit, IT-problemen en...
 
 
 
#
 
Hogere tarieven en volumestijging zorgen voor winst Hapag-Lloyd
 
Hapag-Lloyd kan terugkijken op een goede eerste helft van 2019. Dankzij hogere vrachttarieven en stijgende volumes heeft de Duitse maritieme reus een winst van 146 miljoen euro kunnen maken, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers. 
 
 
 
#
 
Schiphol gaat hard onderuit op vrachtgebied
 
Schiphol heeft over de maand juni de slechtste vrachtcijfers geproduceerd sinds tijden. De overslag daalde met 13,7% (-20.000 ton) naar bijna 124.000 ton, terwijl het aantal vrachtvluchten slonk met maar liefst 17,5%. Slechts tijdens de laatste recessie van 2011...
 
 

 
    POPULAIR
 
#
 
TransHeroes stoot warehousing-activiteiten af
 
Expediteur TransHeroes heeft besloten om zijn warehousing-activiteiten af te stoten. Twee jaar geleden betrok het bedrijf nog het vernieuwde kantoor in Rijssen, inclusief groot warehouse. Nu, nog geen twee jaar later, wordt deze tak alweer van de hand gedaan. Tevens komt...
 
 
 
#
 
DP-DHL koestert ambitieuze winstdoelstelling van 5 miljard
 
Deutsche Post DHL (DP-DHL) houdt ondanks de teruglopende vervoersvraag in de wereld en spanningen in de internationale handel vast aan de ambitieuze winstdoelstelling voor 2020 van 5 miljard euro.
 
 
 
#
 
André Kramer: ‘Als de economie afkoelt, lopen de depots vol’
 
De Rotterdamse Kramer-groep heeft voor de Japanse fusierederij ONE, bekend van de knalroze schepen en containers, een dedicated depot voor de opslag en reparatie van lege containers op de Maasvlakte ontwikkeld. Op het tien hectare grote terrein is ruimte voor zo’n 17.000 teu. Directeur-grootaandeelhouder André Kramer over de achtergronden van die samenwerking.
 
 
 
#
 
Rotterdamse havenmeester vraagt noodmaatregel loodsplicht
 
Een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank zou voorlopig bevroren moeten worden om grote gevolgen voor de loodsplicht te voorkomen. Dat verzoek legde de advocaat van de Havenmeester van Rotterdam dinsdag op tafel bij de Raad van State.
 
 
 
#
 
Commentaar – Geleidelijk versoepelen
 
De afdeling rechtspraak van de Raad van State doet over twee weken uitspraak in een spoedzaak over de loodsplicht. Op tafel ligt de vraag of de Rotterdamse Havenmeester een aanvraag van Arklow Shipping – om 31 van zijn bijna 60 schepen tellende vloot vrij te stellen van de loodsplicht – terecht heeft afgewezen. De Rotterdamse...
 
 
 
#
 
‘s Werelds duurste schip werkt niet
 
Het twee jaar geleden opgeleverde vliegdekschip ‘USS Gerald R. Ford’ is ‘niet inzetbaar’ omdat negen van de elf geavanceerde wapenliften aan boord niet functioneren.
 
 
 
#
 
AF-KLM ziet vrachtvervoer scherp dalen
 
Air France-KLM zag het vrachtaanbod over de maand juli sterk afnemen met 5,8%, terwijl de beladingsgraad van de gemeenschappelijk vrachtvloot slonk met 3,4 procentpunt naar 54,3%. De aangeboden vrachtruimte (+0,1%) bleef vorige maand nagenoeg gelijk aan die van dezelfde periode vorig jaar.
 
 
 
#
 
Twee overnames in Belgische wegtransport
 
De consolidatie in de wegvervoerssector gaat ook in België onverminderd verder. Zo neemt Meers Transport zijn buurman en sectorgenoot Kusters over, terwijl Transport Roosens het naastgelegen Transport Van Gucht Kurt inlijft.
 
 
 
#
 
Icarus Johnson in Westminster
 
De rand van de afgrond is nu toch wel ruimschoots in zicht. Maar Boris Johnson denkt kennelijk dat hij kan vliegen.
 
 
 
#
 
Regio’s mengen zich in strijd om trucktol-miljoenen
 
Diverse regio’s vinden dat ze aanspraak maken op de opbrengst van de nog in te voeren kilometerheffing. Vooral Overijssel en Drenthe mengen zich in de strijd om de honderden miljoenen. Ook transporteurs en verladers azen op het geld.
 
 
 
#
 
Video: Britse politie vindt 398 kilo heroïne, twee arrestaties in Rotterdam
 
Een internationale politieactie heeft geleid tot de inbeslagname van een gigantische partij drugs in een schip dat op weg was naar de haven van Antwerpen. In een container met handdoeken en badjassen, die na de stop in Antwerpen per vrachtwagen naar Rotterdam werd vervoerd, werd 398 kilo heroïne aangetroffen.
 
 
 
#
 
Havens willen dat EU rem zet op almaar grotere containerschepen
 
Containerschepen mogen niet groter worden dan ze nu zijn. Havenbedrijven en de belastingbetaler zouden daar te veel door op kosten worden gejaagd. Dat zegt voorman Günther Bonz van UVHH, de belangenvereniging voor Hamburgse havenbedrijven. Hij wil dat de EU beperkingen oplegt aan rederijen.
 
 
 
#
 
Cogoport: ‘We zijn geen digitale forwarder, maar een marktplaats’
 
Deze week in de Start-up Monitor een gesprek met Carmit Glik, ceo van Europe van Cogoport. ‘We zijn geen e-forwarder, maar een marktplaats voor mkb-bedrijven met lading en transporteurs. Net zoals Amazon dat is voor de retail en de consument.’
 
 
 
#
 
Oudste Euronav-tanker wordt drijvend productieplatform
 
Tankerrederij Euronav heeft haar mammoettanker ‘Eddie’ verkocht aan een niet nader genoemde speler in de offshore sector. De koper is van plan het schip om te bouwen tot drijvend productieplatform voor aardolie en aardgas.
 
 
 
#
 
Doek valt voor bouwer ‘Titanic’
 
Het doek lijkt gevallen voor Harland and Wolff, de scheepswerf in het Noord-Ierse Belfast, die ruim een eeuw geleden het beroemde schip ‘Titanic’ bouwde.
 
 
 
#
 
Damen bouwt zware sleper op batterijen voor Auckland
 
De Nieuw-Zeelandse haven Auckland heeft Damen Shipyards opdracht gegeven voor de bouw van wat ‘s werelds sterkste volledig elektrisch aangedreven sleepboot tot nu toe moet worden. Het schip moet in 2021 worden geleverd.
 
 
 
#
 
‘Expediteurs moeten zich aansluiten bij de digitale platforms’
 
Expediteurs dienen de services en efficiëntie-winsten die beschikbaar zijn via digitale platformen te omarmen. Dat vindt Wolfgang Lehmacher, voormalig hoofd logistiek bij het World Economic Forum.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  De loodsplicht moet versoepeld worden.  
 
 
stem Eens. Een getrainde collega (PEC) is goed genoeg.
stem Eens. Verplichte winkelnering is niet meer van deze tijd.
stem Oneens. Qua veiligheid moet je geen concessie willen doen.
stem Oneens. Als het mis gaat, zijn de gevolgen niet te overzien.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam