Morgen is de Landelijke Actiedag voor Beiroet Bekijk hier de online versie
Samen in actie voor Beiroet
Beste meneer/mevrouw ,
Heel Nederland komt in actie voor Beiroet. Vorige week dinsdag vaagde een enorme explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. De verwoesting is enorm, en noodhulp is dringend nodig.

UNICEF startte samen
 met de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 een noodhulp actie om geld op te halen voor de slachtoffers in Beiroet. Inmiddels staat de teller op 3,9 miljoen, en we gaan door. Morgen is er een Nationale Actiedag – geheel coronaproof – en we roepen iedereen in Nederland op om op hun eigen manier in actie te komen.

In deze nieuwsbrief vind je meer info over deze dag én met het laatste nieuws uit Beiroet.
Nationale Actiedag Giro555
Nationale Actiedag Giro555

Op vrijdag 14 augustus om 7 uur ’s morgens gaat de Nationale Actiedag voor Beiroet van start. 

Een gele collectebus rijdt door het land om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen, en via een livestream wordt de hele dag rechtstreeks verslag gedaan, vanuit de bus en het actiecentrum, waar ook meerdere BN’ers aanwezig zullen zijn.

Lees meer
 
Wat is er aan de hand in Beiroet?
Op 4 augustus 2020 vaagt een alles verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. Duizenden mensen zijn gewond, tienduizenden gezinnen in één klap dakloos. Kinderen zijn hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden zijn vernietigd. Door de coronapandemie is de zorg in de stad al compleet uitgeput. De noodsituatie is schrijnend. Er is onmiddellijk hulp nodig.
5 Q&A's over Beiroet
 
Hoe kan ik helpen?
Ahmad (9) is nog steeds in shock
Ahmad (9) is nog steeds in shock
“Ik dacht dat het onweerde. Alles viel over ons heen. Ik was heel bang”, vertelt Ahmad (9). Ahmad zat naast het raam toen het gebeurde, zijn moeder kon hem nog net op tijd wegtrekken. Hij is nog steeds in shock na de gebeurtenis op 4 augustus.  
Het verhaal van Ahmad
 
Eerste voorraden al aangekomen
Eerste voorraden al aangekomen
Door de explosie zijn 10 containers met medische voorraden in de haven totaal verwoest. UNICEF is meteen aan de slag gegaan om deze voorraden weer aan te vullen. Op 7 augustus arriveerde al een eerste zending van UNICEF met beschermende kleding, hygiëne kits en 10.000 tetanusvaccinaties. 
Wat heeft UNICEF al gedaan
UNICEF en Giro555
UNICEF en Giro555
Tijdens een ramp is het alle hens aan dek voor UNICEF. We werken vrijwel altijd samen met (lokale) hulporganisaties. Het is daarom niet meer dan logisch om ook in Nederland tijdens een ramp gezamenlijk de handen ineen te slaan. Samen bereik je in een noodsituatie meer mensen met meer steun, en dat is op dit moment in Beiroet hard nodig.
WAAROM GIRO555
 
Ik kom ook in actie
Wellicht heb je al op een andere manier bijgedragen, maar is dat ons (nog) niet bekend. In dat geval heel erg bedankt voor je steun!
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden