Maak kans op een danstas + het laatste nummer!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 19 oktober 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Lees dan Dans Magazine!

Het lijfblad voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert, dans leeft! Het enige Nederlandstalige danstijdschrift.

Het verschijnt 6 keer per jaar en biedt een divers pallet aan dansstijlen, van moderne dans en ballet, tot tango en hiphop. En natuurlijk lees je in Dans Magazine alles over de laatste ontwikkelingen in de danswereld.

Als Dans Magazine abonnee..

...krijg je altijd het laatste nummer als eerst bij jou in de brievenbus
...mis je nooit een nummer
...profiteer je van leuke kortingsacties en abonneevoordelen
...blijf je altijd op de hoogte van het laatste dansnieuws
...laat je je inspireren door exclusieve interviews met dansers en choreografen

En nog veel meer!

Neem een abonnement


Dansnieuws

Performances en een rave party met DOX in het Centraal Museum
Op een paar donderdagen per jaar houdt het Centraal Museum de deur tot laat open om meer kunst, lokale creatievelingen en nieuwsgierig publiek te verwelkomen op een speciaal evenement: Centraal Laat. Tijdens deze avonden worden de tentoonstellingsruimtes gevuld met live muziek en optredens. Op 26 oktober organiseert DOX een bijzondere programma vol perfomances, workshops, en... een rave party!

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Giselle van Het Nationale Ballet te zien in bioscopen wereldwijd

Op 21 januari 2024 zal Giselle van Het Nationale Ballet live te zien zijn in bioscopen over de hele wereld. Dat kondigde Pathé Live vandaag aan. De cast bestaat uit prima ballerina's Olga Smirnova in de titelrol en Jacopo Tissi als Albrecht, die beiden bij het gezelschap zijn gekomen na hun vlucht uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. 

Lees verder


Ingezonden mededeling

VIER x VIER 

In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.

Première 28 oktober. 

Volledige speellijst & tickets


Gio wint Nederlandse voorronde van internationale streetdance competitie Red Bull Dance Your Style 

Vorige week namen de 16 beste dansers uit Nederland, elk in hun eigen stijl, het 1-tegen-1 tegen elkaar op tijdens Red Bull Dance Your Style in WesterUnie Amsterdam. De finale werd gedanst door de Utrechtse Pairodime en Gio uit Amsterdam. Gio wist met zijn bizarre snelheid en flinke dosis aan energie het publiek te overtuigen en vertegenwoordigt Nederland bij de Dance Your Style World Final in Frankfurt op 4 november.  

Lees verder


 

Ingezonden mededeling

Korzo en NDT presenteren nieuw choreografietalent

Van 14 t/m 22 december is Here we live and now hét moment om kennis te maken met nieuw choreografietalent. Korzo en Nederlands Dans Theater nodigen ieder jaar drie makers uit om een korte voorstelling te maken. Dit jaar zijn dat Dalton Jansen, Alesya Dobysh en Justin de Jager. Samen vormen hun stukken een afwisselende avond vol dans.

Lees verder


Musici, dansers en publiek ontmoeten elkaar tijdens BIMHUIS x WhyNot

In het BIMHUIS zal op woensdag 1 november een bijzondere performance te zien zijn. Dance meets music in BIMHUIS x WhyNOT, waarin vernieuwende muzikanten worden gekoppeld aan avontuurlijke choreografen. Het idee erachter? Klank, lichaam en ruimte smelten samen tot een fysiek voelbare muzikale ervaring. Deze serie is een samenwerking met WhyNot; een platform en tweejaarlijks festival voor hedendaagse dans en performance. Hun diverse programma’s onderzoeken de relatie tussen het lichaam en haar omgeving aan de hand van cross-overs tussen dans, muziek, beeldende kunst, architectuur en de stad.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Intimate Portraits

Intimate Portraits brengt dansverhalen tot leven op het podium. Iconen Beppie Blankert en Angela Linssen schitteren in intieme dansvoorstellingen, in deze serie vergezeld door dansers van over de hele wereld. Beleef het in de sfeervolle Openbare Bibliotheek Amsterdam, De Hallen, van oktober tot december. Op 28 oktober opent Evan Schwarz (in foto) de nieuwe directeur van Henny Jurriëns Studio, de serie. Mis de kans om deze waanzinnige dansers te zien van dichtbij niet. Tot ziens in De Hallen!

Lees verder


Waar wil jij over lezen?

Dans Magazine wil een platform zijn voor alle dansers in Nederland. Om dat te bereiken wil Dans Magazine weten wat jij van Dans Magazine vindt. Het doel van deze enquête is het verzamelen van feedback, wensen, behoeftes en je verwachtingen.

Met het invullen van de enquête weten we wat onze lezers willen en kunnen we  zo goed mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van de lezer.

Als je aan het eind van de enquête je mailadres achterlaat, maak je kans op een leuke danstas + het laatste nummer van Dans Magazine!

Dank alvast!

Doe mee


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!


Alles over Erven

Nalatenschapsconflicten zijn onoplosbaar als je alleen naar geld en recht kijkt. Naast die bovenstroom is er ook een onderstroom. Daarin zitten alle emoties, frustraties, erkenningsproblematiek en angsten, en die zijn bepalend voor het oplossen van het conflict in de bovenstroom,’ zegt Annette van Riemsdijk, mediator, advocaat en raadsheer- en rechter-plaatsvervanger.
-    In de serie, Bekende Nederlanders en wat ze willen doorgeven aan de volgende generatie en wat ze nog willen realiseren. In deze editie ondernemer Annemarie van Gaal.
-    Souldiva Aretha Franklin en haar twee handgeschreven testamenten
-    Erfrechtspecialist Klaas Zondervan over de hitserie De Erfgenaam
-    Help er is geen testament! En dan?
Het nieuwe nummer van Alles over Erven ligt 10 november in de winkel, maar is nu al online te bestellen of neem een abonnement. 


Los nummer               

Abonnement

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.