Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 2 nummers voor 12,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting.

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 7,95 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie via all you can read abonnement Readly

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

De nieuwe editie van Gitarist is verkrijgbaar, in de winkel in Nederland en Belgi
Of bestel ‘m in onze webshop Muziekmagazines.nl/gitarist
Ookvanuit Belgi: bestel bij ons - we sturen op zonder verzendkosten

  • Komend Weekend: Guitar Summit in Mannheim
  • Pat Metheny 23 oktober Muziekgebouw Eindhoven
  • Ashdown brengt nieuwe gitaarversterkers uit!
  • De eerste namen en merken Amsterdam Guitar Heaven
  • Win een Blackstar Polar 2 audio-interface!
  • Een ESP signature voor Josh Middleton
  • De nieuwe Diamondback straps van Getm Getm
  • 'Gitaarmannen - De Podcast' met Mark Bogert

 

 

Gitarist 403, oktober 2024, ligt nu in de winkel!  


   Bestel de nieuwe editie in onze webshop Muziekmagazines.nl - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’ ( 7,95, geen verzendkosten!). Klik hier.
Abonnee worden mag ook natuurlijk!
We hebben mooie aanbiedingen!

   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! 

  Je kan Gitarist ook downloaden voor alle tablets en smartphones via Readly.

Highlights in deze editie: 
Gibson is en van de oudste gitaarbouwers en bestaat 130 jaar. Genoeg reden om in een tijdlijn alle historische momenten en iconische modellen de revue te laten passeren.

Binnenkort komt Pat Metheny concerten geven. Een groot interview! Ook spreken we met Anton Goudsmit, David Coehoorn. Carmen Vandenberg Paceshifters, Dilemma en Quanza.

In de testsectie deze maand o.a. de EVH signature van Wolfgang Van Halen, de ‘Burst volgens Epiphone, een compacte buizencombo van Peavey, twee bijzondere orchestra modellen van Tyrone, een synthpads genererend MXR pedaal en drie scherp geprijsde multi-effecten van Zoom.

 

Komend weekend Guitar Summit in Mannheim
27-29 september 2024

Guitar Summit is Europa’s grootste gitaarbeurs. Je moet ervoor naar Mannheim, maar dan heb je ook wat. Er zijn meer dan 100 workshops en een flink aantal concerten. Workshops en masterclasses zijn er van een geweldige serie gitaristen en bassisten. We noemen er slechts een paar, maar bepaald niet de minsten: Tommy Emmanuel, Matteo Mancuso, Tosin Abasi, Jared James Nichols & Band, Nita Strauss, Mike Dawes, Greg Koch en Thomas Blug
Met Gitarist en onze collega’s van De Bassist zijn we opnieuw partner van Guitar Summit.
Check info op Gitarist.nl.

 

Pat Metheny komt 23 oktober naar Muziekgebouw Eindhoven
Interview in de komende editie van Gitarist

Tijdens zijn tour voor ‘Dream Box’ schreef Pat Metheny materiaal voor een bijzondere nieuwe baritongitaar. Dit materiaal kwam uiteindelijk terecht op ‘MoonDial’, zijn nieuwste album. Zijn komende solotour, die hem ook naar Muziekgebouw Eindhoven brengt, op 23 oktober, staat volledig in het teken van deze albums.


Metheny nam ‘MoonDial’ op met alleen een akoestische baritongitaar en een bandmicrofoon. En daarmee brengt hij jazz naar een heel andere wereld. Die baritongitaar met nylon snaren, die Linda Manzer speciaal voor hem bouwde, laat een heel ander bereik horen dan we van gitaren gewend zijn, al waren er wel een onconventionele stemming en een set custom nylon snaren voor nodig om te voorkomen dat de gitaar ontstemde.

 

Lees verder op Gitarist.nl.

 

Ashdown brengt nieuwe gitaarversterkers uit!
Betaalbare buizenversterkers met veel functies in de SX-serie

De Ashdown SX-lijn bestaat uit een 50 watt en 5 watt model. De 50 watter is als topmodel uitgevoerd, terwijl je bij de 5 watt amp kan kiezen uit een top- of combouitvoering. In de serie vind je ook verschillende speakerkabinetten.

 

Ashdown Engineering heeft een nieuwe serie gitaarversterkers gelanceerd die gitaristen “de ultieme combinatie van klassieke en moderne” elektrische gitaarsounds belooft voor een zeer toegankelijke prijs.

 

Het idee achter de SX-lijn is dat er voor elke gebruikssituatie een optie is, of je deze nu op het podium, in de studio of thuis wilt gebruiken. De line out met een Celestion alnico luidsprekeremulatie vergemakkelijkt het opnemen. De 5 watter zijn ideaal voor thuis en de 50 watt top is krachtig genoeg voor live optredens.

 

Lees verder op Gitarist.nl.

 

De eerste namen en merken op Amsterdam Guitar Heaven 23 november 2024
Gearshow Gitaar & Bas en Workshopfestival

Amsterdam Guitar Heaven is een beurs met meer dan 70 merken en een 20-tal workshops, waarvan we vandaag de eerste namen bekend kunnen maken. Jack Pisters, Chrissie Quast (foto boven), Ella Zirina en de ESP School of Metal met Kevin Storm & Guests komen voor workshops naar Q-Factory! Veel meer namen worden binnenkort bekend gemaakt! Volg deze site en onze socials!

 

In de Grote Zaal, de foyer en studio’s van Q-Factory kun je op de Gearshow Gitaar & Bas tientallen stands van fabrikanten, distributeurs en gitaarbouwers bassen, versterkers, effecten en accessoires bekijken, aanraken en proberen. Check op Gitarist.nl welke standhouders je zal tegenkomen.


Lees verder op Gitarist.nl!

 

Samen met De Bassist, Musicmaker.nl, Guitar Matrix, GitaarschoolNederland.nl  en Q-Factory organiseren we met Gitarist op zaterdag 23 november weer een mooie editie van Amsterdam Guitar Heaven.

 

Tickets 14,50 voor de hele dag, gearshow+workshops. Bestel ze vast!  
Studenten betalen slechts 7,50.

 

Win een Blackstar Polar 2 audio-interface!
Speel met de feel van een buizenamp!

De tweekanaals Polar 2 audio-interface is speciaal voor gitaristen gemaakt. Doe mee aan de giveaway en maak kans op deze meer dan nuttige opnametool, inclusief de volledige St. James plug-in suite!

 

De Polar 2 heeft twee fet-inputkanalen met veel headroom voor instrument, line en microfoon, een hoofdtelefoonaansluiting, 48V fantoomvoeding voor condensatormicrofoons, gebalanceerde uitgangen voor professionele monitoring, levelmeters en een ‘enhance’-circuit. Dit imiteert de ingang van een buizenversterker zodat je ook als je rechtstreeks inprikt de feel krijgt die je gewend bent van je versterker.

 

Doe mee aan de giveaway!

Ed Struijlaart's 'Gitaarmannen - De Podcast' - alle afleveringen op rij
Nieuwe aflevering met Mark Bogert

In 'Gitaarmannen, De Podcast' praat gitarist Ed Struijlaart met zijn favoriete NL en B gitaristen (m/v) over hun leven en muziek, met de liefde voor de gitaar als rode draad. Bij uitkomen van editie 402 van Gitarist, september 2024,is de 71e aflevering verschenen, dit keer met Mark Bogert, gitarist van het jaar! Bekijk de video van de podcast op Gitarist.nl.

 

Een ESP signature voor Josh Middleton
de LTD Josh Middleton Signature Series JM-II

Ontworpen volgens de exacte specificaties van de Sylosis- en Architects-gitarist voor optimale bespeelbaarheid en klank

Josh Middleton is de veelgeprezen en invloedrijke gitarist van Sylosis en Architects en zijn eerste ESP Signature Series gitaar is er een die recht doet aan het buitengewone talent van deze muzikant.

 

Josh Middleton wordt gerespecteerd om zijn enorme technische precisie en maakt deel uit van een nieuwe generatie gitaarhelden. De Engelse gitarist doet meer dan subliem gitaarspelen bij progressieve-metaliconen Sylosis en metalcoregiganten Architects; hij is ook actief als producer en houdt zich verder bezig met educatie. 

 

Lees verder op Gitarist.nl en bekijk de demovideo.

 

Joe’s blueswereld: de Tommy Bolin 1960 Les Paul Standard
Video bij de workshop in Gitarist 403, oktober 2024

In Gitarist 403, oktober  2024 vind je de tabs bij de workshop die Joe Bonamassa voor ons schreef, op Gitarist.nl kan je de bijbehorende video bekijken!

 

 

Digitale Editie van Gitarist via Readly

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly tegen 'all you can read' abonnementsprijzen.

Als je een Readly abonnement neemt kan je ook de eerder verschenen edities lezen, zie hieronder!  

 

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl