Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 3 nummers voor 15,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting..

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 6,90 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie in App Store incl video en audio voor 4,49, of zonder video & Audio via 'all you can read' abonnementen Readly, LeesLounge of MagZine

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

  • Gitarist septembernummer is uit! Bestel bij ons! Of haal in de winkel.
  • StageCoach Sessions met Jess Hernndez: Buena Vista Cuba
  • Amsterdam Guitar Heaven
    Gearshow Gitaar & Bas - Masterclasses - Workshops
  • Jimi Hendrix 50 jaar later playlist!
  • Back to School met Alhambra
  • Videoserie Pickups - DiMarzio vs Fishman vs EMG
  • StageCoach Sessions met Jac Bico: Gitaarsounds van The Beatles
  • Video bij de Gretsch test in Gitarist 354
  • Eerste gitaarpedalen van Warm Audio

 

 

 

Gitarist 354, september 2020, is nu uit!  

   Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’
( 6,90, geen verzendkosten!). Klik hier.  
   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! 

  Je kan Gitarist ook downloaden in de App Store (voor iOS, incl video en audio) . Of voor voor alle tablets en smartphones via Magzine.nu, of Readly zonder video en audio.  

Highlights in deze editie: 
Jimi Hendrix 50 jaar later! We vroegen 12 bekende gitaristen wat hun favoriete Hendrix-nummer is en waarom.

In de testsectie deze maand een hele coole maar betaalbare Gretsch, twee Premium AZ-modellen met veel elementcombinaties van Ibanez, een fingerpicker van Guild die Nick Drake-fans zal aanspreken en een nieuw multi-effect vlaggenschip van Zoom dat de concurrentie aankan met de grote spelers.

Jess Hernndez neemt ons in de vijfde aflevering van StageCoach Sessions mee naar de wereld van de Cubaanse gitaar


Jimi Hendrix 50 jaar later - playlist
Topgitaristen over hun favoriete Hendrix-nummer
Genie, visionair Jimi Hendrix is waarschijnlijk de grootste rockgitarist ooit. Op 18 september 2020 is het 50 jaar geleden dat hij veel te vroeg overleed, slechts 27 jaar oud. In Gitarist 354, september 2020, staan we stil bij zijn nalatenschap aan de hand van zijn beste songs. We vroegen 12 bekende gitaristen, van Cory Wong tot Richard Hallebeek, van Leif de Leeuw tot Joe Satriani, wat hun favoriete Hendrix-nummer is en waarom. Naast vaak gedetailleerde analyses geven hun antwoorden ook een beeld van de invloed die de man die de elektrische gitaar opnieuw uitvond, generaties later nog steeds heeft.
Op Gitarist.nl hebben we alle genoemde songs in een playlist gezet. Geniet ervan!

Buena Vista Cuba - StageCoach Sessions videoserie met Jesus Hernandez
Workshop Cubaanse gitaar in 9 video's, met tabs en backingtrack
In alweer de vijfde aflevering in onze serie StageCoach Sessions presenteren we deze keer de Cubaanse gitarist Jess Hernndez, die aan de hand van twee songs alles uitlegt over de ‘Cubaanse gitaar’.
Bekijk alle 9 video’s op Gitarist.nl. Klik hier.


Gitaarles met een Alhambra
Het Spaanse merk heeft veel geschikte modellen voor de beginnende gitarist
Met de zomervakantie achter de rug beginnen ook weer de gitaarlessen bij de muziekscholen en gitaarleraren. Al dat aanstormende talent heeft natuurlijk een gitaar nodig en vele merken hebben modellen die op deze doelgroep zijn gericht. Bijvoorbeeld het Spaanse Alhambra, dat een aantal nylonsnarige modellen in de catalogus heeft die qua prijs en kwaliteit uitermate geschikt zijn voor de beginnende gitarist. Dan hebben we het over modellen als de Z-Nature en de 1C, 2C en 3C. Met de 1C, bijvoorbeeld, krijg je voor een bedrag van rond de 350 euro een handgebouwde gitaar met een bovenblad van massief ceder en een zij- en achterkant van mahonie. Lees verder op Gitarist.nl.

 

Release van de week: Michael Landau - Liquid Quartet Live
Vandaag verschenen - 21 augustus 2020
De sound op ‘Liquid Quartet Live’ zal niet heel verrassend zijn voor wie Michael Landau kent, maar de Amerikaan heeft zijn relaxte, nachtelijke grooves die ergens op het grensgebied tussen blues, jazz en rock bivakkeren tot een kunst verheven. Aangezien we hier met een livealbum te maken hebben zijn de stevige nummers harder, met extremere gitaarsounds en de kalme, subtiele nummers nog subtieler. Luister op Gitarist.nl naar het album.

 

Video bij de Gretsch test in Gitarist 354
G5410T Electromatic ‘Rat Rod’ combineert
ouderwetse klasse met moderne eigenschappen

De test van de Gretsch G5410T Electromatic ‘Rat Rod’ uit Gitarist 354, september 2020 hebben we op video vastgelegd en kun je op Gitarist.nl bekijken. Klik hier.

Amsterdam Guitar Heaven - Gearshow Gitaar & Bas - Masterclasses - Workshops
zaterdag 21 november in 8 zalen van Q-Factory Amsterdam!
We kunnen weer gn! Op zaterdag 21 november kunnen wij ondanks de coronasituatie een perfect beurs-workshop-event voor gitaristen en bassisten tot stand gaan brengen, natuurlijk volgens RIVM-richtlijnen.
Het is al de viifde keer dat we Amsterdam Guitar Heaven organiseren, maar voor het eerst betrekken we ook de Grote Zaal van Q-Factory erbij voor de Gearshow Gitaar & Bas, waar importeurs en fabrikanten van de bekende merken hun nieuwste producten laten zien. Uitproberen maar dus! Daarnaast natuurlijk een flinke reeks workshops en masterclasses zoals ieder jaar, dit keer rondom het thema ‘Tour door de Tijd’!
We zijn druk bezig het programma samen te stellen!
Lees er alles over op Gitarist.nl!

Eerste gitaarpedalen van Warm Audio
Warm Audio Foxy Tone Box en Jet Phaser
Warm Audio maakt betaalbare versies van beroemde studioprocessors, DI's en microfoons. Hun nieuwste producten zijn echter twee effectpedalen, maar natuurlijk wel echt 'vintage'. Lees verder op Gitarist.nl en bekijk de demovideo’s.

Gitaarsounds van The Beatles door Jac Bico in onze videoserie StageCoach Sessions
12 Beatles songs in 7 video's door de gitarist van The Analogues
In onze videoserie StageCoach Sessions analyseert Analogues-gitarist Jac Bico de gitaarsounds van The Beatles. Hij bespreekt in 7 video's de gitaren, effecten, versterkers en typische Beatles-trucs aan de hand van 12 Beatles-songs.
Bekijk alle zeven video's in dit artikel!

Actueel productnieuws op Gitarist.nl:

PRS lanceert CE 24 Standard Satin modellen in Europa
De gitaar is in een beperkte oplage beschikbaar en in vijf kleuren
PRS Guitars Europe heeft een beperkte oplage van hun CE 24 Standard Satin elektrische gitaar uitgebracht van slechts 125 stuks. .....meer

Sferische geluiden met Red Panda Context 2
80s reverb sounds plus delay
De Red Panda Context 2 is een pedaal met de sounds van rackunit reverbs uit de jaren '80. Daarbij heb je veel instelmogelijkheden en kun je delay toevoegen. .....meer

Sounds van Satch
AmpliTube Joe Satriani
IK Multimedie brengt een nieuw artiestenpakket uit: AmpliTube Joe Satriani. Geschikt voor PC, Mac en iOS. .....meer

Nieuwe Offset modellen in Fender Player Serie
Mustang, Dou-Sonic en Mustang Bass
Fender brengt vijf nieuwe modellen uit in de Player Serie. De vier gitaren en basgitaar zijn allemaal shortscale modellen met een offset body. Met deze modellen worden gelijk nieuwe kleuren geïntro .....meer

Homestead voor Danny Vera
Dreadnought en OM
Homestead, het gitaarmerk uit Heemstede met eigen productie in Indonesië, brengt dit jaar een signaturemodel uit voor gitarist en zanger Danny Vera. .....meer

Videoserie Pickups - DiMarzio vs Fishman vs EMG
Ron Huisen laat de verschillen horen tussen drie elementensets
Nog zo’n mooie eigen productie van Gitarist! De videoserie Pickups: DiMarzio vs Fishman vs EMG, door Ron Huisen voor onze Aquarium Sessions. Hij laat drie LTD-gitaren met drie verschillende elementensets horen en geeft er uitleg over.
Bekijk ze op Gitarist.nl.
Maar hoe werkt een pickup eigenlijk? Welke soorten zijn er en wat zijn de mogelijkheden? Lees er alles over met de snelcursus pickups in Gitarist 350, mei 2020. Om nog meer achtergrond te geven stellen we ook het 17 pagina's lange feature-artikel ‘Elementen van A tot Z’ uit Gitarist 291, juni 2015, als pdf-download beschikbaar. Klik op DOWNLOAD in de linkerkolom in dit artikel op Gitarist.nl.

Digitale Editie in App Store en Google Play
Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly, of Magzine.nu (zonder video en audio). Voor slechts 3,49 per editie of tegen aantrekkelijke 'all you can read' abonnementsprijzen.
Je kan Gitarist ook via onze eigen app in de App Store lezen, voor iOs. Voor 4,49! Inclusief video's bij de tests en interviews en audio bij de workshops.
Ook onze andere titels kun je op die manier downloaden!
Check bij Readly all 12 edities die we dit jaar hebben uitgegeven:

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl