Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Al anderhalf miljard aan NOW-uitkeringen
In de eerste twee weken dat werkgevers zich konden melden voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) heeft het UWV ruim 97.000 aanvragen ontvangen. Inmiddels is ruim € 1,5 miljard overgemaakt aan 81.000 werkgevers.
Lees verder »
GO-regeling verlengd tot april volgend jaar
De subsidiemodules Garantie ondernemingsfinanciering en Garantstelling gericht op bankgaranties (samen de GO-regeling) worden verlengd tot 1 april 2021, schrijft staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Voeding voor je veerkracht

Corona stelt onze samenleving en economie flink op de proef. De situatie kan per dag flink veranderen. Exact wil jou helpen deze test te doorstaan en veerkracht te tonen. We hebben actuele informatie gebundeld en onze experts delen tips en praktische handvaten via webinars, artikelen of met behulp van de online Corona Assistent.

Bekijk onze tips >>

Lees verder »
Consultatie UBO-wetsvoorstel voor trusts van start
Het kabinet heeft het wetsvoorstel met betrekking tot het bijhouden en centraal registreren van informatie over uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) van trusts en soortgelijke juridische constructies in consultatie gebracht. De consultatie loopt tot en met 15 mei.
Lees verder »
BDO: meer dan 200 gemeenten in het rood
Meer dan 200 van de 354 Nederlandse gemeenten staan financieel gezien in het rood, concludeert BDO uit een onderzoek op basis van de financiële cijfers van 2008 tot en met 2018. Voordat de coronacrisis uitbrak, verwachtten de gemeenten al een gezamenlijk tekort van een miljard. BDO spreekt van een ‘financiële veenbrand’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

21, 22, 23 en 24 april | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,-.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Check of je toch van de TOGS gebruik kunt maken
De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS, of kortweg: het Noodloket) staat open voor ondernemers in de sectoren die getroffen zijn door de beperkende coronamaatregelen.…
Lees verder »
Corona | KPMG: beveiliging corona-apps onder de maat
KPMG heeft in opdracht van het ministerie van VWS onderzocht hoe het staat met de beveiliging van zes apps die mogelijk ingezet gaan worden bij het in kaart brengen van de verspreiding van het coronavirus. De conclusie: geen van de apps heeft de beveiliging op orde.
Lees verder »
Top ABN Amro negeerde problemen bij aanpak witwassen
Het bestuur van ABN Amro onder leiding van Gerrit Zalm heeft in 2015 en 2016 herhaaldelijk adviezen van de raad van commissarissen in de wind geslagen om de controle op witwassen beter aan te pakken. Dat meldt het FD.
Lees verder »
Vier aanhoudingen rond Brabantse miljoenenfraude
De politie heeft maandagmorgen twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar miljoenenfraude bij het participatiebedrijf van de Kempengemeentes in Oost-Brabant. Afgelopen week werden al twee aanhoudingen verricht; een van de verdachten is inmiddels weer vrij.
Lees verder »
KHN hekelt handophouder Booking.com
Horecakoepel KHN ergert zich aan online gigant Booking.com, die de hand ophoudt bij de Nederlandse overheid. ‘Wij zien in deze aanvraag een noodzaak voor een versnelde verbetering van de steunmaatregelen en algemene hervorming van de platformeconomie.’
Lees verder »
CONTENTPARTNER
6 redenen waarom overstappen van offline naar online boekhouden juist nu een goed idee is

We leven in een gekke tijd. Vrijwel iedereen werkt vanuit huis en heeft zijn werkwijze moeten aanpassen. Een groot onderdeel hiervan is het online werken.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Factuurfinancieringsplatform Finturi beschikbaar in Nederland

Factuurfinancieringsplatform Finturi heeft toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gekregen om haar activiteiten in Nederland aan te bieden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Een op drie flexwerkers onder 45 heeft nauwelijks spaargeld
Corona | Ruim helft CFO’s verwacht na crisis snel weer op oude niveau te zijn
GBNED belicht onderscheid RPA en robotic accounting
Fiscus waarschuwt voor phishingmails
OPLEIDINGEN
Hoe helpt u als accountant uw cliënten in deze lastige tijd?
Visma
21 april 2020
De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit
Accountancy Vanmorgen
22 april 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
30 april 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN