En heeft woede nut?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Vijf fijne feiten over pepernoten

Hoera, vanaf afgelopen weekend is de Sint weer in het land. Tijd om de zakken pepernoten weer open te scheuren. Of zijn het nou kruidnoten? En hoeveel van deze koekjes eet je elk jaar? Vijf feiten over dit strooigoed.

 
 
Quest
 

Walgen dieren ook?

Mensen walgen om onfrisse zaken, maar doen dieren dat ook? Zij steken hun neus vaak in smerige substanties en sommige zijn niet vies van bloederig vlees. Hebben ze geen last van walging?

 
 
 
Cursus 'Omgaan met druk' nu met online werkboek  

Cursus 'Omgaan met druk' nu met online werkboek

Wil je meer uit je dag halen? En zou je graag beter de baas willen zijn over je tijd? In de vernieuwde cursus Omgaan met druk, nu inclusief online werkboek, leren we je controle te krijgen over je doelen, je taken en je tijd. Misschien kom je wel om in het werk, of weet je eigenlijk niet zo goed welke taken je eerst moet oppakken. Of zet je steeds van alles op je to-dolijst, maar komt hij nooit af. Als je dat gevoel zat bent, dan is deze cursus echt iets voor jou.

 
Quest
 

5 filmscènes die door toeval onvergetelijk werden

Regisseurs, acteurs en actrices maken weleens een foutje. En laat dat nou net zijn wat een goede film soms nodig heeft. Zo stond de zin: 'You’re gonna need a bigger boat’ origineel niet in het script van Jaws. Vijf momenten waarop foutjes, improvisatie en toeval een filmscène onvergetelijk maakten.

 
 
Quest
 

Hoe maak je op een nuttige manier ruzie?

Boos zijn heeft nogal een slecht imago, maar het kan handig zijn. Als je het goed doet tenminste. Wat je vooral niet moet doen: als een driftkikker staan gillen, met spullen smijten of je beste vriend uitfoeteren met een meedogenloze snauw waar je later spijt van krijgt. Hoe pak je boos worden wel goed aan?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom is de mens monogaam?

De meesten van ons hebben een lange relatie met één persoon. Waarom doen mensen het niet net als chimpansees en bonobo’s met iedereen?