Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Over staatsgrepen, geslaagde, niet-geslaagde, de onze en de hunne...

Terwijl VS-president Biden zijn gezant Victoria Nuland naar Niger stuurt 'om de democratie te herstellen' blikken we even terug op een andere staatsgreep 50 jaar geleden (op de 'eerste 11 september'). Weinig geweten: die coup was voorafgegaan door een mislukte poging drie jaar eerder. In Pakistan is het zopas echter wel gelukt. Maar laten we het over Niger hebben...

Lees verder

Artsen Zonder Grenzen: systematisch geweld en illegale pushbacks aan de Italiaans-Franse grens

Mensen op de vlucht worden systematisch teruggedrongen door de Franse politie – vaak met geweld, onmenselijke behandeling en willekeurige detentie – en achtergelaten zonder voldoende onderdak en met beperkte toegang tot gezondheidszorg in Italië, aldus Artsen Zonder Grenzen in zijn rapport Denied Passage (doorgang geweigerd).

Lees verder

Klimaatverandering verhoogt geweld tegen kinderen, lees hier hoe

De klimaatcrisis en de teloorgang van het milieu leiden op verschillende manieren tot een toename van mentaal, fysiek en institutioneel geweld tegen kinderen, schrijven vier Britse experten. Ze pleiten voor meer onderzoek naar het verband tussen extreem weer en geweld tegen kinderen.

Lees verder

Luchtvervuiling verhoogt kans op antibioticaresistentie

“Luchtvervuiling en antibioticaresistentie zijn op dit moment de twee grootste bedreigingen voor de volksgezondheid”, volgens recent grootschalig onderzoek over bacteriën in fijnstof van luchtvervuiling. Resistentie tegen antibiotica neemt toe in gebieden waar veel luchtvervuiling wordt gemeten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Fiesta Partigiani wijkt voor klimaatkamp uit naar terrein in Wilsele

  Dit weekend – op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus – organiseert Fiesta Partigiani haar jaarlijks klimaatkamp in Leuven. Partigiani is de groep die al sinds jaar en dag ijvert voor het behoud van...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium