Nieuwsbrief van 16-4-19 7:00:00
Online bekijken

Thema All-Electric, N.O.M., Gasloos

Gasloos bouwen met Kooltherm

Door het vervallen van de aansluitplicht worden nieuwe gebouwen niet langer op gas aangesloten en zien we een opkomst van de warmtepomp. Kingspan Insulation liet onderzoeken welke effecten isolatie heeft op het gebruik van een warmtepomp en ontdekte hoe zinvol isoleren is bij het gebruik van deze technologie.

Dweilen met (gas)kraan dicht

Het doel is duidelijk: We moeten de CO2-uitstoot verminderen met energiezuinige woningen. Nieuw is de ban op het gebruik van gas. Minder gasverbruik is minder energieverbruik, dus een betere energiescore. Helaas is dit iets te kort door de bocht. De hoogte van de energie-index zegt niets over het gas- of energieverbruik.

Duco focust vrijwel volledig op ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco

Energie wordt almaar duurder. Duurzaam verwarmen is dus allang geen overbodige luxe meer. Daarbij komt dat Nederland van het gas af moet en dit zorgt voor enorme uitdagingen. De inzet van een warmtepomp is daarbij in de visie van Duco cruciaal.

Onderdelen voor toepassingen voor zonne-energie, geothermische installaties en biomassa hernieuwbare energie? Caleffi!

Caleffi is 50 jaar actief in het fabriceren van onderdelen/appendages voor de centrale verwarming en hoort bij de belangrijkste fabrikanten op internationaal niveau. Ook op het gebied van alternatieve energie levert Caleffi onderdelen voor toepassingen voor zonne-energie, geothermische installaties en biomassa.

Alles-in-één oplossing voor nul-op-de-meterwoningen

Alle installaties voor het energieneutraal maken van woningen in één module, geleverd door één leverancier. LG levert de Energiemodule, waarin warmtepomp, zonnepanelen, sanitair warm water, ventilatie, omvormer, energieopslag en energiemonitoring in één unit verenigd zijn. De Energiemodule is aan te sturen met een op maat gemaakte softwareoplossing.

De toekomst van verwarming is elektrisch

Etherma is ervan overtuigd dat de toekomst van verwarming elektrisch is. Moderne elektrische verwarmingen zijn meer dan alleen een alternatief. Ze zijn onze enige kans om het milieu duurzaam te ontlasten en toekomstige generaties een schone wereld te bieden. De toekomst van verwarmen is schoon en onafhankelijk. Etherma draag hier graag aan bij met infraroodpanelen en andere elektrische verwarmingssystemen.

Verwarming op waterstof

Er is het een en ander gaande over waterstof als brandstof voor het verwarming van onze huizen en gebouwen. Immers, de mogelijkheid om met een relatief goedkope aanpassing ons bestaand gasleidingnet gereed te maken om waterstof te transporteren, is al gelanceerd. Hoe past de toepassing van waterstof in de bouw op dit moment in dit plaatje?

Basiskennis Installaties: Zonnecollectoren, zonneboilers

Als de zon vrij spel heeft is de instraling op een op de zon gericht vlak behoorlijk, maar ook bij een bewolkte hemel levert de diffuse straling nog redelijk wat energie op. Deze opgevangen energie kan niet meteen worden gebruikt. Bij gebruik van zonnecollectoren wordt de warmte voor een aantal uren of dagen opgeslagen in een geïsoleerd warmwaterreservoir of zonneboiler.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.