Geachte nieuwsbrieflezer, beste duurzame consument,

Klimaatverandering en duurzaamheid
Klimaatverandering vormt een grote bedreiging voor mens, dier en natuur in de hele wereld. Het leidt overal in de wereld tot economische, sociale en ecologische ontwrichting. Niet alleen laaggelegen delta’s zoals Bangladesh lopen gevaar door de zeespiegelstijging. Ook boeren in met name warmere en armere gebieden in de wereld lopen nu al direct gevaar.

Hoe kunnen wij in Nederland bijdragen aan vermindering van dit probleem?

Klimaatverandering en de Checker van GoedeWaar·nl
De CO2-uitstoot is de afgelopen jaren door GoedeWaar·nl in de kledingchecker en keurmerken meegenomen.
Komende tijd wil GoedeWaar·nl zich ook richten op het onderzoeken van de CO2-voetafdruk van voedsel. Met name het transport en de verwerking kunnen enorm CO2-intensief zijn. Uit ons eerste verkennend onderzoek is gebleken dat het kopen van lokale boerderijproducten vaak een hele goede oplossing is, zodat we minder met voedsel over de wereld slepen.

GoedeWaar·nl Magazine
Wilt u het Magazine van GoedeWaar·nl lezen dan vragen wij u om donateur te worden. Dit kan voor een bijdrage van 2,50 euro per maand, 7,50 per kwartaal, 15 euro per half jaar of 30 euro per jaar.
In het nieuwe magazine bespreken we de voordelen van lokale boerderijproducten. Daarnaast bespreken we een hele andere manier voor de consument om bij te dragen aan een lagere CO2-voetafdruk: aardgasvrij wonen.

- Koop lokale boerderij producten (kijk HIER voor interessante websites)
- Maak uw woning gasloos (kijk HIER voor interessante websites)

Uw (eenmalige) donatie aan GoedeWaar·nl
U kunt een (eenmalige) donatie doen via iDEAL of via een eenmalige machtiging. Of u kunt direct een bijdrage overmaken via uw bank.

Het banknummer van GoedeWaar·nl is Triodos banknummer:
NL70 TRIO 0212 1714 37

Hartelijk dank voor uw bijdrage!