Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 26 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Student postdoctorale opleiding Accountancy verliest kort geding over examen van VU
Voor het landelijke examen Audit & Assurance kreeg een student bij de postdoctorale opleiding Accountancy aan de Vrije Universiteit een 5,3. Daarop stapte hij naar de rechtbank, om deze week in kort geding te eisen dat zijn examencijfer naar een voldoende wordt opgewaardeerd. De toegepaste beoordelingsmethodiek zou niet juist zijn geweest, voerde de student aan.
Lees verder »
Onderzoek voor Baker Tilly leidt tot nieuwe standaard voor advocatenonderzoek
Een advocaat kan geen onafhankelijk onderzoek doen voor een cliënt wiens belangen hij eerder heeft behartigd en kan na een onafhankelijk onderzoek daarna onder andere niet als advocaat optreden in kwesties die verband houden met dat onderzoek. Dat heeft het Hof van Discipline eerder deze maand uitgesproken in het hoger beroep dat één van de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
WWFT: stand van zaken, eisen, tips en aanbevelingen

Laat je op 22 augustus tijdens een summercourse bijpraten over de laatste ontwikkelingen van de Wwft door Arnaud Booij. Je kunt met mede deelnemers van gedachten wisselen over de diverse dilemma’s waar kantoren en Wwft-dienstverleners tegenaan lopen. Na afloop weet je welke aandachtspunten er zijn voor de organisatie van de interne compliance binnen je kantoor.

Lees verder »
Goedkeurende verklaring jaarcijfers Value8, De Vries: ‘tekenend accountant verdient een award’
De controle van de jaarrekening 2022 van Value8 is afgerond en de jaarrekening is voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring, meldt het investeringsfonds in een aandeelhoudersbrief. “Daarmee voldoet Value8 aan de wettelijke verplichtingen en kunnen aandeelhouders en beleggers beschikken over gecontroleerde cijfers”, aldus het bedrijf onder leiding van Peter Paul de Vries.
Lees verder »
Rechtsherstel box 3 onvoldoende, rechtbank verlaagt aanslagen
Er bestaat ook na toepassing van het rechtsherstel box 3 een significante afwijking tussen het werkelijk (direct) genoten inkomen en het forfaitaire inkomen, dat voor het overgrote deel wordt veroorzaakt door het hoge rendementspercentage van meer dan 5% voor overige bezittingen. Dat oordeelt de rechtbank Noord-Holland in een zaak die een gemeenteambtenaar had aangespannen over […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Word een expert in Excel: data analyseren en draaitabellen

Een klant heeft steeds meer data waar jij als accountant veel mee kunt doen. Hoe haal je informatie uit onoverzichtelijke exportbestanden en hoe maak je deze data geschikt voor verwerking in Excel? Saskia Jacobsen laat op 12 september zien hoe je met hulpmiddelen zoals filteren/sorteren en draaitabellen allerlei berekeningen en overzichten kunt maken.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Leren in een ondernemende cultuur
Als accountant vindt Carmen van Lopik het contact met de klant belangrijk om de cijfers beter te begrijpen. En in samenwerking met HR coacht en begeleidt ze collega’s. “Verbinding maken geeft inzicht in wat mensen bezighoudt.”
Lees verder »
KENNISPARTNER
Recht op Irimierente bij correctie afstandsverkopen?

Het doeltreffendheidsbeginsel verlangt dat – in geval van terugbetaling van belasting die door een lidstaat in strijd met het Unierecht is geïnd – de nationale voorschriften moeten waarborgen dat de belastingplichtige een passende vergoeding ontvangt. Daarbij wordt met name gedoeld op de eventueel verschuldigde rente. Een nationale regeling die pas rente toekent vanaf de dag […]

Lees verder »
OM: ook accountants hielpen mee bij miljardenfraude met dividend
Zeker tientallen mensen en instanties, zoals banken, adviseurs en accountants, hebben sinds 2000 meegewerkt aan dividendstrippen. Dat vermoed het Openbaar Ministerie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Gebruik als accountant de digitale handtekening voor deze documenten

Het is een uitdaging voor kantoren om te bepalen welke zwaarte en soort handtekening vereist is bij het ondertekenen van documenten zoals jaarrekeningen, opdrachtbevestigingen, belastingaangiftes en adviesrapporten. Het correct plaatsen van een digitale handtekening brengt verantwoordelijkheid met zich mee, aangezien het een rechtshandeling is met juridische gevolgen. Onvoldoende bewijs van ondertekening kan leiden tot ongeldigheid […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Qwoater en PKIsigning bundelen krachten voor integratie voor digitale ondertekening van HR-documenten

Qwoater, een leverancier voor cloud-documentmanagement voor de accountancybranche, en PKIsigning, specialist op het gebied van digitale handtekeningen, kondigen een nieuwe samenwerking en software-integratie aan.

Lees verder »
Geen opdracht tot overwerk, hof wijst vordering uitbetaling overuren af
De vordering van een werknemer met betrekking tot de uitbetaling van overuren wijst het hof af, onder meer wegens het ontbreken van een opdracht of instemming van de werkgever. Daarbij komt dat een beloning voor het door de werknemer binnen redelijke proporties te verrichten overwerk is inbegrepen in haar salaris.
Lees verder »
Denyse Davelaar (CROP) en Pieter van der Kwaak (Lansigt) treden toe tot SRA-bestuur
Tijdens een extra Algemene Ledenvergadering hebben de leden van vereniging SRA donderdag ingestemd met de voordracht en benoeming van drs. Denyse Davelaar-Kemp RA CISA en Pieter van der Kwaak RA als bestuurslid.
Lees verder »
Geen volledige aftrek voor na echtscheiding betaalde hypotheekrente
Ook al is in een echtscheidingsconvenant bepaald dat één ex-partner de volledige hypotheekrente voldoet, dan betekent dat nog niet dat die partner de rente volledig kan aftrekken. Beslissend hierbij is de (economische) eigendom van de eigen woning, zo is het oordeel van Hof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen vrijstelling kwijtscheldingswinst door ontbreken schuld
Van Rij vindt verhuizing naar Monaco geen inkomstenderving voor fiscus
BDO houdt deur dicht voor private equity
Ambitieuze Brabant Accountants groeit verder door overname
OPLEIDINGEN
Cursus Duurzaamheid (verplicht PE-onderwerp 2023)
Accountancy Vanmorgen
29 juni 2023
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
3 juli 2023
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
20 september 2023
VACATURES
Opdrachtleider / Controleleider
Coney Minds
Accountant
Flynth
Maastricht-Airport
Senior Belastingadviseur
MKBTR
Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN