Gone Fishing Mikkel Karstad genomineerd voor kookboek van het jaar
Mikkel Karstad - Gone fishing genomineerd voor kookboek van het jaar 2016

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat ons zojuist verschenen kookboek Gone Fishing genomineerd is voor Kookboek van het Jaar 2016. In de categorie vertaald zijn 3 kookboeken genomineerd en op 11 november wordt bekend gemaakt welk boek de titel mag dragen. De vakjury van 5 personen beoordeelden alle inzendingen.
 

'Zeer stijlvol, de vormgever is niet bang voor wit op de pagina's, prachtig papier. De mooie grijzige mist van de Scandinavische meren zie je terug in het beeld. Een koffietafel boek voor in de keuken met maakbare recepten. Het boek is niet té chique, het is ook gewoon voor thuis.' - De vakjury.



Stem mee voor voor de publieksprijs:

klik hier om te stemmen
De vakjury bestaat uit: 

Hilary Akers - Culinair schrijver, wijnschrijver, culinair historicus, onderzoeksjournalist, vinologe en kok

Monique Bleeker - Art Director LINDA. en Studio Room

Danny Jansen - TV chef bij 24kitchen
Joyce Limpens - Senior boekverkoper Dominicanen Maastricht

Tal Maes - Food fotografe en receptenmaker

'Mikkel Karstad biedt unieke recepten, een verhaal om bij weg te dromen en sfeervolle fotografie. Gone fishing is een avontuur.' - Foodies

Chef Mikkel Karstad neemt ons mee op een culinaire visreis in Scandinavië en verzamelde in dit boek meer dan tachtig heerlijke visrecepten. Alle gerechten zijn puur natuur en bevatten alleen duurzame vis-, schaal- en schelpdierensoorten. Vanaf zijn jeugd is Mikkel Karstad geïnspireerd door seafood. Hij ving zijn eerste vis tijdens een van de vele reizen langs de kusten van de indrukwekkende Scandinavische landen. In zijn tweede boek Gone Fishing staat één doel centraal: ‘iedereen aan de vis’. Wederom gebaseerd op drie elementen: we proeven nieuwe gerechten als het heerlijk ruikt, smaakt én mooi gepresenteerd wordt. En daar is Gone Fishing uitermate voor geschikt. In 13 hoofdstukken beschrijft de auteur recepten van zoet- en zoutwater vissoorten en schelpdieren; met nauwkeurige beschrijvingen van ingrediënten, het schoon- en klaarmaken van de vis. En de recepten zijn zo eenvoudig dat iedereen ze kan bereiden. Maar Gone Fishing is meer! Het is zo mooi vormgegeven en gefotografeerd dat het de lezer verrukt achterlaat. Het enige dat het boek niet kan doen is… de geuren laten ruiken. Maar zelfs zonder dit zintuig loopt het water gegarandeerd in de
mond.

‘6 (!) sterren voor het mooiste viskookboek van de laatste tien jaar’ – culinair tijdschrift Eten

Boekproeverij
Mikkel Karstad (1973) is chef-kok, culinair columnist en voormalig gastronomisch adviseur van Claus Meyer. Mikkel werkte een aantal jaren in de keukens van verschillende sterrenrestaurants in Kopenhagen en werkte ook als foodstylist mee aan een aantal kookboeken, waaronder Claus Meyers grote boek Almanak. Mikkel schrijft over eten voor tijdschriften als Gastro, Euroman en Mad & Bolig (Eten & Huis) en blogt tegelijkertijd op weyoutheyate.com, waar hij over zijn favoriete recepten en rauwe ingrediënten schrijft.















Gone Fishing
Mikkel Karstad

ISBN:
9789402601541
Gebonden

€ 29,95
Aantal pagina’s: 248
29,5 x 23,5 cm

NUR 440
Zojuist verschenen
 
Copyright © 2016 AERIAL MEDIA COMPANY, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@aerialmc.nl

contact:
Peter van Haaften: 06 12695355
Hans Janssen: 06 12694785

unsubscribe from this list    update subscription preferences