Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Je hebt het vast voorbij zien komen deze week: graaiflatie. De media doken vol op dit onderwerp en ook wij maken ons er boos om. Waarom? Graaiflatie betekent dat bijvoorbeeld de prijzen in de supermarkten enorm zijn gestegen en bedrijven buitenproportionele winsten maken, terwijl de lonen van de werknemers zijn achtergebleven. Wij vinden dit niet eerlijk voor werknemers en belastingbetalers, want mensen houden minder geld over om van te leven, het vergroot de ongelijkheid in ons land, en het is niet goed voor de economie. Dat moet eerlijker! Vandaar dat we hier samen met de SP aandacht voor vragen.

Iets anders waar we ons hard voor maken, is het beschermen van huurders. Door tijdelijke huurcontracten weten mensen niet waar ze aan toe zijn. Zo worden ze na 1 of 2 jaar gedwongen hun woning te verlaten. Dat levert vaak stress, hogere huur, en onzekerheid op. Ons Kamerlid Henk Nijboer strijdt daarom voor een verbod op tijdelijke huurcontracten. Vandaag wordt er weer over gedebatteerd en aanstaande dinsdag is de stemming. Dit blijft nog even spannend dus! 

Om op te kunnen blijven staan tegen ongelijkheid en voor een eerlijke samenleving, is een sterke linkse partij nodig. Tijdens de ledengesprekken praten we over dit soort onderwerpen. Hoe bereiken we dat samen met andere partijen, zoals GroenLinks? Je kunt hier nu over meepraten, dus grijp die kans en meld je aan voor een ledengesprek bij je in de buurt!
 

P.S.: Is er (nog) geen ledengesprek georganiseerd in je regio? Vraag bij de lokale PvdA-afdeling waar je aan kunt sluiten.

Maar liefst twee grote PvdA-evenementen komend weekend: Op zaterdag 13 mei staat er een mooie dag gepland in Utrecht door het Roze Netwerk. Thijs Reuten spreekt over Europa, Roos Schippers en Maria Scali praten over de Wet Regulering Sekswerk. En Jopie Nooren, vicevoorzitter van de PvdA, sluit de dag af. Meld je hier nog aan. Op dezelfde dag vermaak je je met het hele gezin op de Rode Familiedag in het Openluchtmuseum in Arnhem. De weersvoorspellingen zien er goed uit, dus het is de perfecte gelegenheid om samen een dag buiten door te brengen!

We stonden er in de vorige nieuwsbrief al uitgebreid bij stil: de Dag van de Arbeid. Ter ere van deze bijzondere dag sprak onze voorzitter Esther-Mirjam Sent de 1 mei-lezing uit. Ze gaf hierin haar blik op de geschiedenis van onze partij en het heden. Over democratie, socialisme, samenwerking, en de kracht van verbinding. Lees het hier terug.

Eind deze maand is het weer zo ver: de nieuwste editie van PvdA Praat! In deze maandelijkse talkshow bespreken we een actueel onderwerp met gasten uit de politiek en de praktijk. We gaan dieper in op grotere thema’s en beantwoorden vragen hierover van kijkers. Het thema van deze maand is 'Voltijdprinsen en Deeltijdprinsesjes'. Met prikkelende gasten belooft dat een goede discussie! Benieuwd hoe wij hierover denken? Zet het in je agenda en kijk naar PvdA Praat op 31 mei om 19.30 uur.

En verder:

  • Terugblik 4 en 5 mei: Vorige week herdachten we oorlogsslachtoffers en vierden we de vrijheid. Attje Kuiken stond stil bij het thema van dit jaar 'Leven met oorlog' en schreef haar gedachten hierover op. 
  • Dag van Europa: Op 9 mei was het de Dag van Europa. Onze Internationaal Secretaris Ties Huis in 't Veld hield een inspirerend pleidooi voor veiligheid in onze huidige wereld en voor iedere Europeaan om niet in armoede te komen.
  • Nederland van 'Mr. No' naar 'Mr. Yes': Het debat over EU-toetreding van westelijke Balkanlanden staat vooral door de oorlog tegen Oekraïne weer volop in de belangstelling. Hoe denken de Nederlanders erover? Europarlementariër Thijs Reuten praat erover samen met verschillende andere experts op maandag 22 mei in Rotterdam.
  • Vacatures: We zijn nog steeds op zoek naar mensen die graag dicht op het politieke vuur willen zitten. Sterker nog: er zijn vacatures bij gekomen! We zijn op zoek naar fulltimers, stagiaires en vrijwilligers bij verschillende afdelingen binnen onze landelijke organisatie. Interesse? We horen graag van je!

Agenda

13 mei:PvdA Rode Familiedag (openluchtmuseum Arnhem)
13 mei:Roze Netwerkdag (gemeenteraadszaal Utrecht)
17 mei:Ledengesprek over linkse samenwerking (Eindhoven)
19 mei:PvdA Duurzaam kennissessie (De Kargadoor Utrecht) 
21 mei:Ledengesprek over linkse samenwerking (Sittard-Geleen)
22 mei:Nederland van 'Mr. No' naar 'Mr. Yes' (Dudok Rotterdam)
24 mei:Bijeenkomst Netwerk Defensie (Online)
26 mei:Ledengesprek over linkse samenwerking (Enschede) 
  9 juni:Ledengesprek over linkse samenwerking (Groningen)
10 juni:Rooie Vrouwenfestival (Deventer)
19 juni:Netwerk Defensie werkbezoek (Johannes Postkazerne Havelte)

Kijk voor alle activiteiten, ook van lokale afdelingen, op PvdA.nl/kaart

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.