‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
6. SEPTEMBER 2024
 
   
  Daniel Craig i Venedig, hvor han er aktuel med filmen 'Queer'.  
Kristoffer Hegnsvad
Film- og tv-redaktør på Politiken
 
  Det er James Bond, der trækker bukserne ned på den unge mand og tager hans pik i munden.  
  Ja, det er altså Daniel Craig, der engang spillede Agent 007, men nu ser ud til at gøre alt for at gå andre veje end rollen som den berømte britiske spion.  
Daniel Craig som William Lee, beatforfatteren William S. Burroughs alias. Over for Drew Starkey, der spiller den unge Allerton, som Lee er forelsket i.
Daniel Craig som William Lee, beatforfatteren William S. Burroughs alias. Over for Drew Starkey, der spiller den unge Allerton, som Lee er forelsket i.
  I Luca Guadagninos filmatisering af William S. Burroughs roman ’Queer’ spiller Daniel Craig hovedrollen som forfatteren selv, der kaster sig lystent over både unge mænd og hårde stoffer.  
  Det er del af en tydelig tendens på filmfestivalen i Venedig i år, at skuespillerne – også stjernerne – er villige til at gå langt. Meget langt.  
  Craig holder næsten intet tilbage som den ensomme, stadig søgende beatforfatter, både når det gælder at skyde sig i armen, dyrke hård analsex eller give passionerede kys med sæd i mundvigen.  
  Længslen efter at blive begæret  
  Guadagninos visuelle snit vinder stærkt i begyndelsen af filmen, mens Nirvanas musik bringer os til Mexico, hvor de ældre bøsser, marineret i mezcal, løber rundt og hjælper yngre mænd med at springe ud eller bare springe med dem hjem for en stund for nogle pesos.  
Foto: Yannis Drakoulidis
Foto: Yannis Drakoulidis
Foto: Yannis Drakoulidis
Foto: Yannis Drakoulidis
  Det er måske nok en filmatisering af Burroughs roman, men det er for Guadagnino også en opfølger til den berømte monolog, som faren fremsiger for sønnen Elio (Timothée Chalamet) i ’Call Me By Your Name’.  
  Faren (Michael Stuhlbarg) lindrer her sønnens kærestesorg og rummer hans seksualitet, men han hælder også lidt malurt i bægeret:  
  »Just remember, our hearts and our bodies are given to us only once and before you know it, your heart is worn out, and, as for your body, there comes a point when no one looks at it, much less wants to come near it«.  
  Nyd dine følelser, din kærlighed, din seksualitet, hvordan den end ser ud, for en dag vil du savne, at nogen begærer din krop.  
  Med ’Queer’ er vi kommet til det stadie. Daniel Craig i hovedrollen søger kærlighed, men han er også gammel, slidt ned, forfængelig, bevidst om, hvor i livet han befinder sig. Villig til at gå langt for at lindre sin ensomhed.  
Foto: 'Queer'.
Foto: 'Queer'.
  Kidman blotter sig  
  Sexscenerne er både markante dele af historierne og visuelt grænseoverskridende på årets filmfestival i Venedig. I Alfonso Cuaróns ’Disclaimer’ med Cate Blanchett vender vi igen og igen tilbage til, hvad der skete på et hotelværelse mellem to mennesker i Italien – i perioder med lange erotiske scener.  
  Men især i Halina Reijns ’Babygirl’ med Nicole Kidman i hovedrollen gås der langt.  
Nicole Kidman er i Venedig med filmen 'Babygirl', hvor hun spiller en topchef i et stort firma, som udlever et sadomasochistisk forhold til en praktikant. .Foto: Louisa Gouliamaki/Ritzau Scanpix
Nicole Kidman er i Venedig med filmen 'Babygirl', hvor hun spiller en topchef i et stort firma, som udlever et sadomasochistisk forhold til en praktikant. .Foto: Louisa Gouliamaki/Ritzau Scanpix
  Nicole Kidman går længere end nogensinde.  
  Hun spiller en topchef i et stort firma, lykkeligt gift og med to børn, men hun har undertrykt sin seksualitet.  
  Sammen med firmaets praktikant udlever hun et sadomasochistisk forhold, der bevidst storforvirrer begreber som samtykke, patriarkalske sexfantasier og feminisme.  
  Midt i forvirringen står en ofte nøgen Nicole Kidman, der blotter sig som ikke set før – og det siger en del for en skuespiller, der allerede har spillet sig langt ud i Stanley Kubricks ’Eyes Wide Shut’ og Lars von Triers ’Dogville’. De små glimt af, hvad Kidmans karakter virkelig tænder på, går langt, som at føle sig som en lille babygirl eller ... blive taget som en ... nå nej, af en hund.  
Foto: Niko Tavernise/Niko Tavernise
Foto: Niko Tavernise/Niko Tavernise
  I en tid, hvor flere skuespillere siger nej til grænseoverskridende roller og efter flere års diskussion om optagelserne af eksplicitte sexscener, sender de største, mest etablerede stjerner på filmfestivalen i Venedig, et signal om, at de er villig til at gå langt. Meget langt.  
Skribent
 
     
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Den morgengave burde udløse akutskilsmisse
 
 
 
2 Jeppe Søe trak sig efter at have hørt om sms'en. Nu kan Politiken løfte sløret for, hvad der stod
 
 
 
3 Er det her den bedste spionserie i nyere tid?
 
 
 
4 Det virkede som en kæmpe fuckfinger lige i ansigtet på Jada. Hvad skete der, DR?
 
 
 
5 Elisabet Svane: Det er første gang, jeg har set sådan et åbent opgør med en partiformand
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  Dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet - SCIENCE
 
Frist:­ 06/10/2024   Københavns Universitet Læs mere
 
  Direktør til Wonderful Copenhagen
 
Frist:­ 17/09/2024   Wonderful Copenhagen Læs mere
 
  Chef til udvikling af Kulturhavnen - Helsingør Havne
 
Frist:­ 02/10/2024   Helsingør Kommune Læs mere
 
  Genopslag - Ambitiøs leder til dygtigt juristteam
 
Frist:­ 10/09/2024   Lægemiddelstyrelsen Læs mere
 
  Sendelektor i dansk ved Jagiellonski Universitetet, Kraków, Polen (1-årig stilling)
 
Frist:­ 13/09/2024   Uddannelses- og Forskningsministeriet Læs mere