Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen

De tijd duurt één mens lang

Wat is het geheim van Remco Campert? Wie is deze dichter, schrijver en columnist, die 28 juli 90 jaar jong wordt? In dit verhaal kom je alles te weten over zijn leven en werk tot nu toe. Laat je verrassen door unieke foto’s uit het archief; het decor van een reis om nooit te vergeten.
Lees het verhaal

Grand young man

De onverwoestbare, onverminderd zijn sjekkies rokende Remco Campert viert vandaag zijn 90ste verjaardag. Zo’n mythische leeftijd schreeuwt om een terugblik. Yannick Dangre gaat terug naar het prille begin, toen de grand old man van de Nederlandse letteren nog een jonge bolleboos was die zijn eerste literaire stapjes zette.

Lees het artikel

Schrijversportret Remco Campert

We hebben een nieuwe vleugel toegevoegd aan ons online museum! Hier kan je dwalen langs de indrukwekkende collectie schrijversportretten die het museum bezit. Waaronder een portret van Campert, geschilderd door F. Harmsen van Beek. Neem snel een kijkje en ontdek het verhaal achter dit schilderij.

Bekijk het portret

Herinneringen van een jas

‘Voor het eerst in mijn leven zou ik de wereld buiten de rekken betreden. En nog wel op de best mogelijke manier, om de schouders van een dichter, die zien het allermeest van iedereen.’ Alma Mathijsen beschrijft de herinneringen van de jas van Remco Campert.

Lees het artikel
Literatuurmuseum.nl in een nieuw jasje

Misschien was het je al opgevallen, maar Literatuurmuseum.nl is sinds kort in een nieuw jasje gestoken. Kleurrijk, overzichtelijk en nog meer plaats voor inhoudelijke verhalen, artikelen en portretten. Dag en nacht te bezoeken! 

Bekijk de website


Lees meer artikelen en verhalen op

literatuurmuseum.nl

Facebook
Twitter
Website
Instagram
Email
Copyright © 2019 Literatuurmuseum*, All rights reserved.

Pas je instellingen aan of schrijf je uit van deze lijst