Op zoek naar bodemdieren | Fotowedstrijd: rood/oranje/geel
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

Heb jij de Roots van oktober al gespot? Je bestelt deze eenvoudig online...
Roots
Nieuwe natuurwandelroute
HERFST IN HET AMERONGSE BOS

Tijdens de nieuwe Roots-wandeling door het Amerongse Bos op de Utrechtse Heuvelrug, ontdek je dat bomen een bron van leven zijn voor onder meer spechten, eekhoorns en paddenstoelen…
Beeld: Edwin Giesbers

Roots
Natuurnieuws
ROBOTMAAIERS GEVAARLIJK VOOR JONGE EGELS

Robotmaaiers kunnen gevaarlijk zijn voor jonge egels. Dit blijkt uit een enquête die Natuurpunt en de Egelwerkgroep Nederland deze zomer hebben gehouden onder eigenaars van automatische grasmaaiers. 1 op de 30 eigenaars vond een gewonde of dode egel nadat het gras was gemaaid.
Foto: Pixabay

Roots
Natuurkennis
ZUURSTOFRIJK REGENWOUD?

‘Regenwouden zijn de longen van de wereld’. Je hoort het de laatste tijd vaak, nu de regenwouden in onder meer Brazilië in brand staan. Al gaat de vergelijking mank, het belang van het regenwoud voor de zuurstofhuishouding van onze planeet is essentieel. Of toch niet?
Foto: iStock

Roots
Doe mee: Foto van de Maand
CODE: ROOD / ORANJE / GEEL

Het thema voor de wedstrijd Foto van de Maand oktober 2019 is rood/oranje/geel. Je kunt foto’s inzenden t/m 20 oktober. En handig: Roots-redacteur René Alblas geeft 6 nuttige tips...
Foto: Marieke van der Doef

Advertorial
DEEL JE MOOISTE HERFSTFOTO

Kom wandelen in de Gelderse streken, deel je mooiste herfstfoto en maak kans op een spiegelreflexcamera van Canon ter waarde van € 757.

Roots
Roots
Bodemdierendagen 2019
SPEUREN NAAR BODEMSCHATTEN

Voor een safari hoef je niet naar Afrika, dat kan ook in je eigen achtertuin of op het balkon. Ontdek tijdens de Bodemdierendagen van donderdag 26 september tot en met zondag 6 oktober maar eens hoeveel 'bodemschatten' er in de grond leven.

Roots
Roots-promotie
OP AVONTUUR IN GRONINGEN

In Groningen gaat natuurfotograaf Niels Kooyman op avontuur. Hij doet een jeepsafari, gaat wadlopen en belandt uiteindelijk op een veldbed tussen de schapen en vogels.
Foto: Niels Kooyman

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer