Graspop Metal Meeting 2015, een muzikale droomeditie!

3 years ago


Text only:

Graspop Metal Meeting 2015 - 19, 20 en 21 juni
View this email in your browser

Graspop Metal Meeting 2015, een muzikale droomeditie!


 
Dat Graspop Metal Meeting dit jaar plaatsvond tijdens het derde weekend van juni in plaats van het vierde weekend, zoals andere jaren, heeft de pret geenszins kunnen drukken. Integendeel. Maar liefst 152.000 metalheads uit 80 landen zijn naar Dessel afgezakt voor deze feestelijke verjaardagseditie. Ook wat de kwaliteit van de bands betreft, kunnen we van een topjaar spreken. Zo’n 109 bands produceerden 5480 minuten muziek van de bovenste plank, en 50 van hen stonden zelfs voor het eerst op onze affiche.
Op donderdag mochten we al 25.000 kampeerders verwelkomen die duidelijk zin hadden in een weekend rauwe muziek, bier en vertier! De RedBull Bedroom Jam in de Metal Dome, de talenten van eigen bodem op de Jupiler Stage en de Monsters of Metal Tribute Party in de Marquee, stuk voor stuk waren het voltreffers op de openingsavond van Graspop Metal Meeting.
Vrijdag stond dan weer in het teken van girlpower en nostalgie. Wat opviel, was dat de veranderingen op de weide ontzettend in de smaak vielen, zoals de make-over van de vip-lounge (meer luxe en sfeer) en de nieuwe locatie van de Skydeck, namelijk centraal voor de twee hoofdpodia. Deze hoge toren hebben we vorig jaar geïntroduceerd en veel festivalgangers hebben weer kunnen genieten van het prachtige panorama bovenop de toren. Maar de klim naar de top was niet voor iedereen weggelegd. Je moest ervoor werken. Wie twintig bekers of flesjes naar het inzamelpunt bracht, mocht naar eendjes vissen aan de kraam ‘Ducks of Thrash’. De punten onderaan op de duckies bepaalden wat je had gewonnen en een van die prijzen was een klim naar de top van de toren. Andere prijzen waren een fastlane ticket voor de signeersessies, een GMM-souvenir of een rondleiding backstage. GMM heeft bewezen dat recycleren best wel fun kan zijn en dat metalheads zich niet te stoer voelen om naar eendjes te vissen. Maar liefst 253.400 lege bekers en flesjes werden ingeleverd. 


Zaterdag was de absolute topdag. GMM was die dag helemaal uitverkocht en dat was te zien zodra de poorten openzwaaiden. In geen tijd stroomde de weide vol, tot groot genoegen van de bands in de vroege slots. Opvallend aan de line-up was de dominante aanwezigheid van Amerikaanse bands. Maar liefst 13 van de 32 acts kwamen uit het land van Uncle Sam!


Zondag is traditioneel een familiedag, en op Graspop is dat heus niet anders. Alleen zien de mama’s en de papa’s er gewoon iets ruiger uit dan wat je aan de schoolpoort gewend bent. Vooraf was er slecht weer voorspeld, maar de loeiende gitaren hebben dat verholpen en bliezen de donkere wolken ver weg van Dessel.
Het hele festival werd gekenmerkt door een sterk ‘community-gevoel’. Wie erbij was, zal dat zeker bevestigen. GMM is en blijft een uniek evenement met een sympathiek publiek dat naar Dessel komt om te genieten van de muziek en de uitzonderlijke sfeer. 
Een bijzondere dank aan alle festivalgangers, medewerkers, verenigingen, leveranciers, sponsors en mediapartners. Jullie waren weer top. Dankzij jullie gaat deze 20ste Graspop de geschiedenisboeken in als een onvergetelijke editie!
 
Wie nog uitgebreider wil nagenieten: Skynet Festival Stream, GMM TV of bezoek onze fotogallerij.
            
unsubscribe from this list
 
© 2015 Graspop Metal Meeting | The hardest festival in Belgium

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019