ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-07-2021
Gratis af te halen: deze topspelers zitten zonder club

Met het verstrijken van het contract van Lionel Messi op 1 juli kwamen talloze clubs op social media met een actie waarin zij op ludieke wijze hengelden naar de diensten van de wereldster. Of Messi daadwerkelijk vertrekt bij FC Barcelona valt nog te betwijfelen, maar er zijn genoeg spelers die wel open staan voor een nieuwe club. In dit overzicht een transfervrij elftal.


lees verder
Spelen in het shirt van je favoriete ploeg: deze clubs hebben nog een amateurtak

Tijdens de eerste week van de voorbereiding viel het op dat onder andere Willem II en NEC tegen zichzelf oefenden. Tenminste, tegen een elftal met hetzelfde logo. Oorzaak was een vriendschappelijk duel waarin beide clubs hebben hun eigen amateurtak troffen. Deze clubs spelen volledig in hetzelfde shirt, maar hebben dus aanzienlijk minder kwaliteit als hun grote broers. Sterker nog, je kunt jezelf bij deze clubs gewoon aanmelden. In dit overzicht lees je welke Eredivisieclubs nog beschikken over een amateurtak. 

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit!

Het weer wordt weer beter, de zon breekt steeds vaker door, de temperatuur stijgt en de zomervakantie komt steeds dichterbij. Een mooi moment om het PANNA! Vakantie Doeboek binnen te halen. Hij is nu uit! Boordevol interviews, Face Apps, puzzels, strips, kleurplaten en nog veel meer. Waar wacht je op!

lees verder
Top 10: Deze Nederlanders zagen hun marktwaarde in het afgelopen jaar het hardste dalen

Voor Sven Botman, Noa Lang en Jordan Teze was het een fantastisch jaar. Vanaf 1 juli 2020 zagen zij hun marktwaarde met miljoenen euro's stijgen. Voor anderen was het een minder succesvol jaar. Deze tien spelers verloren procentueel gezien het meeste van hun waarde in het afgelopen jaar.

lees verder
Deze centrumverdedigers onderscheiden zich dit EK

Veel aandacht gaat dit EK uit naar topschutters Patrick Schick, Karim Benzema en Romelu Lukaku. Enkele centrumverdedigers zijn stilletjes aan echter ook aan een uitstekend toernooi bezig. ELF Voetbal zette vier uitblinkende verdedigers voor je op een rij.

lees verder
Overzicht: naar deze plaatsen gaan de Eredivisieclubs op trainingskamp

Terwijl het EK nog in volle gang is, bereiden de eredivisieclubs zich langzaam maar zeker voor op het nieuwe seizoen. Een periode waarin de Eredivisieclubs normaal gesproken heel Europa afreizen voor trainingskampen. Dit seizoen blijven meer clubs echter in eigen land.

lees verder
Van model tot ijscoman: deze profvoetballers hebben een bijzondere side-job

Memphis Depay bracht onlangs een rapalbum uit, Axel Tuanzebe haalde een Guinnes World Record met het spelletje Hungry Hippos en Stefan de Vrij speelt feilloos piano. Anno 2021 hebben voetballers steeds meer bijzondere hobby’s waar zij op social media mee pronken, maar er zijn ook spelers die naast hun carrière een zeldzame bijbaan hebben. In dit overzicht een blik op vijf markante maatschappelijke carrières.

lees verder
Overzicht: Verstoot Sancho Maguire van de troon als duurste Engelsman ooit?

Met het afronden van zijn transfer naar Manchester United wordt Jadon Sancho wellicht de duurste Engelsman aller tijden. Zijn toekomstig werkgever gaat naar verluid 85 miljoen euro betalen exclusief bonussen. Daarmee betreedt de buitenspeler de top vijf van duurste Engelse spelers aller tijden, die volledig wordt gedomineerd door de clubs uit Manchester. In dit overzicht de huidige top vijf.

lees verder
Interview Danny Makkelie: "Ik miste de dynamiek, het uniform, de spanning en de uitdaging"

Hij is een serieuze kanshebber op het fluiten van de finale op EURO 2020: Danny Makkelie. Op zijn eerste landeneindtoernooi leidde hij al drie duels. Duels die positieve kritiek opleverden. Maar het leven van de 38-jarige referee bestaat niet alleen uit arbitrage. Makkelie is al jaren politieagent. "Het is mijn tweede baan geworden."

lees verder