de Bibliotheek Eemland
 
 
 
 
Mijn menu   |   Cursussen   |   Agenda
 
Zin om iets nieuws te leren?
 
Wist je al dat de Bibliotheek heel veel online cursussen en trainingen heeft? Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen van Soofos en Goodhabitz gratis volgen! 

We hebben cursussen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Maar ook cursussen waar je in jouw werk wat aan hebt. Je mag er zoveel doen als je wilt. Start met een cursus op jouw moment. Veel leerplezier!
 
Kies jouw gratis cursus   S
 
BoekStartfestival
Kom tussen 10.00 en 13.00 uur naar het gratis BoekStartfestival voor een feestelijke dag voor baby's én hun (groot)ouders.

Bezoek de voorstelling Dikkie Dik en de taart (door Joes), leer alles over voorlezen aan de allerjongsten en kom chillen op de babycamping. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen!
 
Meer informatie   S
BabyBieb - voorlezen
Met je baby op schoot een boekje ontdekken en lezen is ontzettend leerzaam. Daarom organiseren we ook voor de allerkleinsten een heerlijk voorleesmoment in de Bibliotheek!

De baby's genieten tijdens de BabyBieb van een fijn momentje met papa, mama, opa of oma, en de ouders/verzorgers krijgen tips en inspiratie over voorlezen aan en spelen met de baby.
 
Bekijk alle data   S
 
Write Watchers - Schrijf niet langer in eenzaamheid
Een boek schrijven is soms best eenzaam. Daarvoor heeft de Bibliotheek Eemland een oplossing: Write Watchers! Waar schrijvers elkaar maandelijks ontmoeten, helpen en inspireren! Iedere schrijver is welkom, ook als je nog moet beginnen aan jouw boek. Op 11 september om 18.30 uur is de feestelijke eerste Write Watchers. Toegang is gratis. Wel graag aanmelden.
 
Aanmelden   S
 
 
Workshop booktok van @Billyleest
Hoe vind je leuke boekentips via TikTok en hoe maak je zelf een booktokvideo? Leer het van booktokker @Billyleest (ook op Instagram te vinden als @thereadingcowgirl)! Gratis workshop voor jongeren van 13 tot 18 jaar.
 
Meer informatie   S
Workshop spoken word en rap
In deze gratis workshop werk jij onder leiding van Amersfoortse spoken word artiest Monnik aan jouw eigen tekst.

Ook is er de mogelijkheid om je track op te nemen in zijn muziekstudio. Voor jongeren van 13 tot 18 jaar.
 
Meer informatie   S
 
Nepnieuws en jij - Interactieve tentoonstelling
Wat gebeurt er als we steeds meer vertrouwen op sociale media en het internet, voor bijna al onze informatie? Hoe weten we of iets waar is of niet? En wat kunnen we doen als we het niet zeker weten? Je ontdekt het in de gratis interactieve tentoonstelling The Glass Room in de Bibliotheek het Eemhuis. De tentoonstelling start in de Ruimte voor Amersfoort (begane grond) en is verder te zien op de 1e en 2e verdieping in het Eemhuis.
 
Bekijk meer   S
 
 
Black Mirror Stories - Workshop
In de gratis workshop Black Mirror Stories creëer je je eigen gitzwarte raadsels over technologie. De andere deelnemers moeten de oplossing van jouw verhaal gaan raden. Voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar.
 
Aanmelden   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open