En nog veel meer...
Help ons meer impact maken!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
Vieren zonder dieren:
Vega Kerst
Beste lezer (m/v/x),
Al 2,5 jaar lang neemt een groep 'vegan influencers' in opdracht van de Vegetariërsbond een Kerst- of Pasen-Allerhande ter inspiratie voor een serie plantaardige recepten.

Deze keer worden de traditionele gerechten uit de Kerst-Allerhande ‘geveganized’ voor een e-book met 100% plantaardige kerstrecepten.

Download nu jouw e-book 'Vegan Kerst Allerhandig':
Vega Kerst met Ekomenu 
Bestel direct je vega(n) Kerstbox en je hoeft niets meer te doen
4-gangen kerstmenu

Ekomenu heeft een heerlijk vegetarisch & vegan 4-gangen kerstdiner gemaakt. Bestel hem nu en je ontvangt op 23 december alle (biologische) ingrediënten, recepten, stappenplan en menukaart. Gemak en heerlijkheid in al haar overvloed. 
Ze hebben ervoor gezorgd dat je grotendeels het menu eerder kunt klaarmaken, zodat jij het kerstdiner samen met jouw familie áán tafel kunt vieren.

✓ Kerstbox voor een 4-gangen kerstdiner
✓ 100% biologisch, duurzaam en lekker
✓ Met handig stappenplan & makkelijke recepten
✓ Keuze uit 2,4,6 & 8 personen

Alles wat je wilt weten over deze vega(n) kerstbox
Nieuwe V-Label gecertificeerde producten

Ons V-Label team certificeerde weer diverse producten, waar onder twee nieuwe producten van Kwekkeboom.
Probeer ze maar eens, de net-niet-kipnuggets en de bloemkool

Een product wordt V-Label 'vegan' gecertificeerd na uitvoerige controle op ingrediënten, hulpstoffen en het productieproces. Transparant. Betrouwbaar.
In het kort...
  • Nieuw in onze rubriek 'Eerste Hulp bij Etiketten': vezelrijk brood
     
  • Conscious Hotels nu nog duurzamer: alle horeca vegetarisch
  • Ook op Aruba verovert vega(n) de menukaarten, schrijft Trouw.
  • Bedrijfsrestaurant Oxfam Novib 100% vegetarisch en vegan aanbod.
  • Hogeschool van Amsterdam start met subsidiëren van vegetarisch en vegan eten. Tot en met maart 2023 kunnen studenten en docenten vega(n) eten voor 3,50 euro. 
     
  • Stijgende prijzen winkelmandje en energie zorgen voor populariteit LekkerVega Challenge 'Budget'. Doe ook mee - het is gratis!
     
  • Bijna 500 vega(n) restaurants op lekkervega.nl waarvan maar liefst 132 met 'Goud'.  
Gezocht: vrijwilligers voor 'Transivoor'


Het fictie-verhaal 'Transivoor', geschreven door vrijwilligster Esther Wien in samenwerking met de Vegetariërsbond, speelt zich af in 2040. Al het vlees is uit de supermarktschappen, en de mens kan communiceren met dieren. In ‘Transivoor’ zien wij hoe moeder Emma via gesprekken met haar dochter terugblikt naar 2022. Maar dan blijkt dat haar dochter ook een verhaal heeft om te vertellen...
Het boek bevat per hoofdstuk een recept uit de toekomst. 

Het boek moet nog gedrukt worden en er is heel wat te doen voordat wij het als cadeau aan nieuwe leden kunnen schenken en aan huidige leden tegen kostprijs. 
Wie helpt mee dit project te realiseren?
Word nu lid en ontvang kookboek naar keuze & meer!
Gratis De Vega Atlas van Isabel Boerdam
In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.
Met onze welkomstgeschenken en gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor jouw lidmaatschap ontvang je:
  • Gratis een (kook)boek naar keuze
    'Vega Atlas' (foto) van Isabel 'De Hippe Vegetariër' Boerdam,
    of het populaire 'Vegan Familie',
    of het boek van Sytske de Waart: '77 Fabels & Feiten Rond Plantaardige Voeding'.
     
  • plus 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat 

Alle leden, donateurs en abonnees ontvangen het Winter-nummer van LekkerVega Magazine in de week van 6 december. Het is een editie vol vega feestrecepten, verrassende stamppotten, vers leesvoer en nog veel meer. 

Ook genieten van 4 magazines per jaar, met vegetarische en plantaardige recepten, rubrieken als de historische keuken, Aan Tafel Met, De Boer Op, VoedingsVragen, en nog veel meer? 
'Veganizen' door Vegetariërsbond inspireert zelfs Albert Hein dit jaar
Al 2,5 jaar neemt een groep 'vegan influencers' in opdracht van de Vegetariërsbond een Kerst- of Pasen-Allerhande ter inspiratie voor een serie plantaardige recepten. Deze keer worden de traditionele gerechten uit de Kerst-Allerhande ‘geveganized' en gebundeld in een digitaal receptenboekje. 

Ongetwijfeld geïnspireerd door onze serie e-books en het succes op socialmedia waar Albert Hein en Allerhande in tekst, foto's en video's werd genoemd en 'getagged', komt Albert Hein nu zelf ook met een e-book vol vegan recepten voor Kerst.

Dit succes is aan alle influencers te danken, die in recente 2,5 jaar hun commitment en creativiteit inzetten. En natuurlijk aan ons, de Vegetariërsbond, als opdrachtgever. 
Onze missie als 127-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.