Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
25 april 2023
Gratis energieadvies voor bedrijven en verenigingen in Boxtel
Gemeente Boxtel heeft een onafhankelijk zakelijk energieloket geopend voor bedrijven en verenigingen. Zij kunnen hier terecht voor informatie over verduurzamen. Denk aan: energiebesparingstips, subsidies, wetgeving en advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit. Met het zakelijk energieloket wil de gemeente ondernemers ondersteunen bij het maken van de juiste beslissingen rondom energiebesparing.

Lees verder 
Leerlingen JRL denken mee over de omgevingsvisie

Iedere gemeente in Nederland maakt een omgevingsvisie. Hoe ziet de gemeente Boxtel eruit in 2040? Deze vraag staat centraal in onze omgevingsvisie. We zijn in gesprek met inwoners, ondernemers, belangengroepen, stichtingen, verenigingen en andere betrokkenen om ideeën op te halen. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd ook meepraat. Daarom hebben we het Jacob-Roelandslyceum een gastles aangeboden. We zijn met leerlingen van 5 VWO in gesprek gegaan over hun wensen voor de toekomst, de rol van gebiedsontwikkeling en de omgevingsvisie. De gastlessen werden verzorgd door de gemeente Boxtel samen met het adviesbureau Royal HaskoningDHV.


Lees verder
Wegafsluitingen in Esch
In mei werken we aan de weg in Esch. Ook sluiten we een aantal wegen af vanwege festiviteiten, zoals de kermis.

Lees verder
We zoeken uitvoerders van triage voor zorg Oekraïense vluchtelingen
Op de tijdelijke opvang in Boxtel wonen momenteel zo’n 40 dove, Oekraïense bewoners. Er is een triage ingericht om de zorg voor deze bewoners makkelijker te maken en de belasting voor de huisartsen in Boxtel te verminderen. Triage is het in beeld brengen wat het probleem is voordat er een afspraak wordt gemaakt bij een huisartsenpraktijk in Boxtel. 

Lees verder
Laatste week om mee te doen aan de regentonactie!

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Deze hoosbuien kunnen flink wateroverlast veroorzaken met ondergelopen straten en kelders als gevolg. Je kunt meehelpen om wateroverlast te voorkomen door deze week nog mee te doen aan de regentonactie. Met het plaatsen van een regenton vang je nog meer regenwater op. Zo heb je altijd een voorraad water voor de (tuin)planten wanneer het even niet regent. Bovendien komt dit regenwater niet meer in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden. De gemeente geeft daarom in april €20,- korting op de aanschaf van een regenton. 

 

Koop deze week nog een regenton met korting 

De kortingsbon van € 20,- vind je deze week in het Brabants Centrum. Knip de bon uit, vul deze volledig in en neem deze mee naar één van de deelnemende winkels. Per huishouden mag je maximaal 1 kortingsbon inleveren bij de aanschaf van een regenton. Deze bon is tot en met 30 april 2023 te besteden bij de deelnemende winkels. Deze actie geldt uitsluitend voor inwoners van de gemeente Boxtel en gemeente Sint-Michielsgestel. Kijk hier voor meer informatie en deelnemende winkels. 

Markt afgesloten voor (gemotoriseerd) verkeer

In verband met de weekendafsluiting en een evenement is de Markt in Boxtel vanaf vrijdag 21 april 02.00 uur tot en met maandag 1 mei 09.00 uur voor (gemotoriseerd) verkeer afgesloten.

Weekmarkt 28 april op de Hendrik Verheeslaan

In verband met de afbouw van het evenement is de weekmarkt op vrijdag 28 april niet op de Markt maar op de Hendrik Verheeslaan. 

Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten