Als u deze nieuwsbrief niet kunt openen, dan kunt u deze ook online bekijken. online bekijken.
Gemeente Aalsmeer
Nieuwsbrief 11 oktober 2017

Gratis klimaatstruik op zaterdag 14 oktober

Gratis klimaatstruik op zaterdag 14 oktober
10-oktober-2017 | Eén struik voor thuis, tien voor de gemeenschap. Op zaterdag 14 oktober van 10:00 uur tot 12:00 uur reiken duurzaamheidswethouders Jop Kluis (Aalsmeer) en Peter Bot (Amstelveen) aan de eerste 400 gegadigden bij DUO Plant Amstelveen een gratis klimaatstruik uit. Zij steunen hiermee het burgerinitiatief MyEarth van Ton van Oostwaard. Voor elke gratis struik plaatsen de wethouders er tien in hun gemeenten.
Lees verder >

Wethouder Verburg neemt toegankelijkheid website ‘Ongehinderd’ in gebruik

10-oktober-2017 | Op 5 oktober 2017 heeft Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg de website van Ongehinderd in gebruik genomen. Hij deed dit samen met Gerard de Nooij, Oprichter en directeur van Ongehinderd. Ook werd uitleg geven over de site en de app.
Lees verder >

Wethouders lezen voor op de Dag van de Duurzaamheid

10-oktober-2017 | Vandaag 10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Reden voor de wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven en wethouder duurzaamheid, Jop Kluis om voor te lezen uit de verhalenbundel: ‘De Wereld van Voedsel’. Dit boek is speciaal geschreven door talentvolle pabo-studenten en geïllustreerd door kinderen met als doel om leerlingen in groep 1 tot en met 8 bewust te maken van duurzaam eten.
Lees verder >

Derde bijeenkomst Aalsmeer in zicht: hoe verandert de wereld Aalsmeer?

10-oktober-2017 | Op maandag 30 oktober organiseert de gemeente de derde bijeenkomst van ‘Aalsmeer in zicht’ met als thema: Aalsmeer in een veranderende wereld. Welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat zijn de kansen en uitdagingen van globalisering als het gaat om onze manier van werken, wonen en leven in Aalsmeer? U bent allen van harte welkom.
Lees verder >

Detailshandelsnota Aalsmeer geeft ondernemers inzicht

11-oktober-2017 | De meerwaarde van de eerste Detailhandelsnota van gemeente Aalsmeer zit in het integrale karakter. Het Aalsmeerse winkelaanbod is in de onderlinge samenhang bekeken. De Detailhandelsnota verschaft duidelijkheid over de gewenste ontwikkelingsrichting voor de detailhandel en een toetsingskader bij nieuwe initiatieven. Ook is de nota bedoeld om marktpartijen te prikkelen om in te spelen op de kansen die de Aalsmeerse markt hen biedt. Het beleid is in samenspraak met de winkeliersverenigingen en Ondernemend Aalsmeer uitgewerkt en is voor besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad.
Lees verder >

Werkzaamheden aan riool op hoek Zijdstraat en Van Cleeffkade in Aalsmeer

10-oktober-2017 | Op 14 oktober 2017 zal een bedrijf in opdracht van de gemeente een gedeelte van het riool renoveren op hoek Zijdstraat en Van Cleeffkade in Aalsmeer door middel van de zogenoemde kousmethode. Deze werkzaamheden starten zaterdag 14 oktober om 18.00 uur en worden zondag 15 oktober afgerond.
Lees verder >

Programmabegroting 2018-2022: beleidsruimte voor nieuwe gemeenteraad

09-oktober-2017 | Met gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht werkt het college aan de uitvoering van de laatste punten uit het collegeprogramma. Daarnaast vindt het college het belangrijk om een sluitende meerjarenbegroting te presenteren, waarmee zij een volgende gemeenteraad ruimte geeft voor nieuwe ontwikkelingen. Het past bij haar uitgangspunt om zaken op orde te hebben en een solide financieel beleid te voeren. Alleen 2018 kent een incidenteel tekort. Ander belangrijk uitgangspunt is de woonlasten voor inwoners zo laag mogelijk houden. De programmabegroting wordt in de raad behandeld op 9 november.
Lees verder >

Gemeente ruimt ‘strafhaven’ op

09-oktober-2017 | In de bovenlanden van Aalsmeer Oost vlakbij de Waterwolftunnel van de N201 lag al jaren een half gezonken woonark op een plek die vroeger was ingericht als strafhaven voor boten en arken. Deze achtergelaten ark was al jaren een doorn in het oog en deed afbreuk aan de kwaliteit van het gebied.
Lees verder >

Nieuwe locatie CombiFun Circusdag: Proosdijhal Kudelstaart

10-oktober-2017 | Kom jij ook naar de vakantieactiviteit op vrijdag 27 oktober? In de uitgave van 5 oktober 2017 stond een bericht over een super leuke, vernieuwde CombiFun activiteit die aankomende herfstvakantie zal gaan plaatsvinden, namelijk een echte Circusdag. Echter stond in dit bericht een foutieve locatie vermeld. De Circusdag zal op vrijdag 27 oktober gehouden worden in de Proosdijhal te Kudelstaart en dus niet in Sportcentrum de Waterlelie.
Lees verder >

300 leerkrachten enthousiast over “Bewegen(d) leren is beter presteren”

09-oktober-2017 | Woensdag 4 oktober beleefden 300 leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs en pedagogische medewerkers uit de kinderopvang een inspirerende middag in het Crown Theater. De deelnemers hebben deze middag inspiratie opgedaan om door middel van sport en bewegen de leerprestaties van leerlingen te verbeteren.
Lees verder >

Overlijden Eberhard van der Laan

06-oktober-2017 | Gemeente Aalsmeer heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.
Lees verder >

Wederom veel belangstelling voor de cursus Politiek Actief!

05-oktober-2017 | Voor de cursus Politiek Actief die onlangs vanuit de gemeente Aalsmeer is aangeboden, is weer veel belangstelling! De cursus die afgelopen juni werd gehouden was binnen een week vol en ook nu is het maximum aantal deelnemers van 30 deelnemers bereikt.
Lees verder >
Meer nieuws >

Uitgelicht

Digitaal loket

Digitaal loket
Regel uw zaken zelf via het Digitaal loket. Handig, want voor een aantal zaken hoeft u namelijk niet meer langs te komen.
Lees verder >

Bekendmakingen

Hier vindt u informatie over zaken die uw directe leefomgeving aangaan.
Lees verder >

Parkeren

Hier vindt u alle informatie over parkeren in Aalsmeer.
Lees verder >

Sociaal loket

Woont u in Aalsmeer en heeft u hulp of ondersteuning nodig? Meld u bij het Sociaal loket. Hier werken mensen die speciaal zijn opgeleid om u te begeleiden naar de juiste hulp of zorg.
Lees verder >

Twitter

Volg gemeente Aalsmeer op Twitter
Lees verder >

Facebook

Volg gemeente Aalsmeer op Facebook
Lees verder >
Meer nieuws >

Links

> Bezoek en Contact
> Vacatures
> Evenementenkalender
> Gemeenteraad
Deze nieuwsbrief is een publicatie van de Gemeente Aalsmeer. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen.

Meer nieuws vindt u op de website van de gemeente Aalsmeer: www.aalsmeer.nl/nieuws

U bent als relatie momenteel geabonneerd op deze nieuwsbrief.
Afmelden? Stuur een mail naar nieuwsbrief@aalsmeer.nl.
copyright © 2014 Gemeente Aalsmeer