Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Gratis online magazine: emissiebeperking 
De uitstoot door machines moet omlaag: daar is alles bij de overheid op gericht. De materieelsector verkeert in transitie en is in hoog tempo op weg om de koers te verleggen. Wat is de laatste stand van zaken?
PW
Werkende graafmachine op waterstof
Aannemer Mourik ontwikkelde én bouwde een elektrische graafmachine die volledig draait op groene waterstof. Waar de wereldmerken zich stukbijten op deze hightech, rijdt de Nederlandse aannemer na tien maanden denken en sleutelen een werkende machine uit de eigen werkplaats naar buiten.
PW
Minder uitstoot dankzij Stage V
lij zijn Peter Grift en zijn zoon Richard dat zij voor hun bedrijf een tweede Stage V-machine hebben kunnen aanschaffen. Het volgende doel is vervanging van de twee resterende Stage IIIB-machines in hun bescheiden materieelpark. ‘Accu-elektrisch is voor ons te duur en niet werkbaar.’
PW
Relly: de elektrische wiellader van De Schans
Elektrische machines zijn in opmars, maar het aanbod is beperkt. Voor De Schans was dit reden om in eigen beheer onder de merknaam Relly drie nieuwe wielladers te ontwikkelen, met een capaciteit van 1.000, 1.300 en 1.800 kg.
PW
Heijmans werk in 2023 CO₂-neutraal
Bouwbedrijf Heijmans investeert in toenemende mate in emissiearme en emissievrije machines. De in 2019 geformuleerde ambitie om in 2023 CO2-neutraal te zijn en emissieloos te kunnen produceren, staat pal overeind. ‘We zijn goed op weg.’
Volg ons op social media
facebook Linkedin Twitter Instagram

Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright