‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 18-02-2022

Gravid med hjernetumor: - Nohr er vores lille mirakelbaby

Ann Louise var kun få uger henne, da lægerne fandt en seks centimeter lang tumor i hendes hjerne. Det satte hende i et næsten ubærligt dilemma: Skulle hun beholde barnet, hun så brændende ønskede sig – eller sætte sit eget helbred først? Hun valgte det første. Og lykkeligvis fik hun hjælp fra uventet kant. Ann Louise blev den første gravide i Danmark, der har fået protonstrålebehandling.
Læs mere her

Ny forskning i senfølger efter knoglekræft hos børn

Børn, der overlever knoglekræft af typen osteosarkom eller Ewings sarkom, har risiko for at udvikle senfølger op til 30 år efter at de er færdigbehandlet for kræft. Det viser en stor nordisk undersøgelse af forskere fra Kræftens Bekæmpelse. Forskerne håber, at den nye viden kan bruges til at skabe større fokus på tidlige tegn på senfølger, selv mange år efter afsluttet behandling.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville blive til et liv med kroniske smerter

(berlingske.dk 14-02-2022)

Senfølger efter kræftbehandling er ikke nyt, men manglende prestige i forskning og uvidenhed blandt lægerne lader de senfølgeramte patienter i stikken. For kræftoverlever Keld Damsgaard betyder det et dagligt smertehelvede, som ingen kan hjælpe ham med.
Læs mere her

Hjælp på vej til kræftpatienter med senfølger i Region Syddanmark

(Fyens Stiftstidende 16-02-2022)

Hver tredje dansker får i løbet af livet konstateret kræft, men i dag er der heldigvis mange, der overlever, bliver helbredt og lever længe. I Region Syddanmark oplever 65 procent, at de ikke har fået tilstrækkelig hjælp til senfølgerne efter kræft. Det fik i 2021 Region Syddanmark til at bevilge 5,5 millioner kr. til at oprette fire senfølgeklinikker. 1. feb. åbnede en sådan klinik på Odense Universitetshospital.
Læs mere her

- Patienterne vil overleve, men de vil også have et godt liv efterfølgende

(berlingske.dk 13-02-2022)

Senfølger efter kræftbehandling hjemsøger knap en kvart million danskere, og tallet stiger hvert år. Senfølgerne kan være invaliderende, og eksperter, foreninger og kræftoverlevere mener, at tiden er inde til at sætte fokus på dem. Claus de la Porte er en af de mange danskere, som dagligt mærker konsekvenserne af kræftbehandlingen.
Læs mere her

Statue smadret i småstykker - nu har 23-årig meldt sig selv

En 23-årig mand har erkendt, at han står bag hærværket af skamstøtten 'Det rygende barn', der er del af projekt Røgfri Fremtid og som siden årsskiftet har stået på torvet i Silkeborg. Skamstøtten skal sætte danske unges tidlige rygedebut på 16,4 år på dagsordenen. Det er den tidligste debutalder i verden. Aske Panduro, seniorprojektleder i Røgfri Fremtid, siger at 'episoden på en paradoksal måde viser det samme som skamstøtten, nemlig at man som ung får gjort nogle ting, man fortryder bagefter.'
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Vi har brug for din hjælp til at bygge vores nye hjemmeside

Kræftens Bekæmpelse skal have ny hjemmesiden, så den er nem at bruge for alle, der har behov for hjælp og viden om kræft. Du kan hjælpe os og komme med gode input til den nye hjemmeside ved at tilmelde dig 'Brugerpanelet for digital udvikling'. Du behøver ikke vide noget som helst teknisk om hjemmesider, det er dine oplevelser som bruger af cancer.dk, vi gerne vil høre mere om.
Læs mere og tilmeld dig brugerpanelet her

Meditation i København for medlemmer

Giv dig selv et pusterum fra hverdagen og få mere fysisk og mentalt overskud. Senfølgeforeningen arrangerer nu via Facebook fællesmeditation for alle medlemmer i Storkøbenhavn.
Læs mere og meld dig til Facebook-begivenheden her