Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

De ins & outs van het Energielabel 

In Nederland moeten woningen een Energielabel hebben. Zo'n label geeft aan of een woning energiezuinig is of niet. Soms twijfelen mensen aan het label van hun huurwoning. Bijvoorbeeld als ze toch kou ervaren, óndanks hun Energielabel A. Hoe dat kan? Het korte antwoord: het Energielabel bepaalt niet hoe comfortabel je woning is. Het label zegt alléén iets over hoe energiezuinig je woning is. 

Van Groene Sint tot Klimaatburgemeester

Een jaar of vijf geleden verhuisde Jelle de Jong naar een oud huis in de wijk Duinoord in Den Haag waar hij zelf een heleboel verduurzamende maatregelen doorvoerde. "In die tijd heb ik daar heel veel van geleerd en wilde die kennis graag op anderen overbrengen. Een rol als Klimaatburgemeester én Energiecoach, dat past me wel!"  

Energiegeletterdheid

Met de opkomst van nieuwe technologieën verschuift de manier waarop we ons energieverbruik begrijpen en beheren. Slimme meters bieden ons de mogelijkheid om gedetailleerd inzicht te krijgen in ons dagelijks energiegebruik. Deze technologieën dragen niet alleen bij aan efficiënter energiebeheer, maar bevorderen ook de zogenoemde "energiegeletterdheid" van mensen.  

Warmte Congrestival op 14 november

De warmtetransitie kent een heleboel invalshoeken: financieel, juridisch, technisch, politiek en maatschappelijk. Tijdens het Warmte Congrestival zoomen wij in op het maatschappelijke thema. Wij willen graag de mens, als bewoner én als eindconsument van warmte/energie, centraal stellen gedurende de dag. Het succes van de warmtetransitie valt of staat immers met de acceptatie, betrokkenheid en positieve beeldvorming van de mens met betrekking tot de maatschappelijke en economische aspecten. Sprekers zijn o.a. Maarten Otto (Alliander), Alexander van Ofwegen (Vattenfall), Bianca Boverhoff (Solo ta hari) en Yael Aartsma (politicoloog en milieuwetenschapper). 

Bekijk het programma en het eventplatform!

Energiefestival op 28 november

Wil jij het verschil maken in de energietransitie? Dan is dit jouw moment! Op donderdag 28 november draait alles om jou als professional. Op het Energiefestival 2024 sta jij centraal. Jouw lef om het anders te doen. Samen duiken we in de thema's warmte, elektriciteit en besparing. Voor iedereen die werkt in wijken aan de energietransitie: dat kan als bewoner, vanuit de gemeente, een corporatie of vanuit het sociale domein: zorg- en welzijnsorganisaties.
 

Partners van Energie+

Twitter
LinkedIn
Website
Redactie: Yvette Ganzeboom | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2024 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit