Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
woensdag 9 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Groei jaaromzet accountants blijft achter bij omzet zakelijke dienstverlening

Weliswaar groeide de jaaromzet van accountants in 2015 voor het eerst in zes jaar, maar de groei bleef achter bij de jaaromzet van de zakelijke dienstverlening.

Lees meer
 
 
Rabobank: ‘Schaarste ervaren personeel biedt ook kansen voor accountancykantoren’

De schaarste van ervaren personeel in de accountancybranche biedt volgens de Rabobank ook kansen. ‘Het wordt wellicht ook mogelijk om eigen personeel bijvoorbeeld te detacheren bij opdrachtgevers tijdens rustige momenten. Het zorgt voor een extra vorm van inkomsten en daarnaast worden opdrachtgevers gesteund door kwalitatief goed personeel.’

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
EY levert commentaar op Richtlijnen jaarverslaggeving 2015

EY heeft commentaar geleverd op de jaareditie 2015 van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor grote en middelgrote rechtspersonen.

Lees meer
 
 
BDO: Hoge Raad oordeelt dat 150 km grens 30%-regeling mag

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in de zogeheten Sopora-zaak. Centraal in deze casus stond de vraag of de huidige 30%-regeling in strijd is met het vrije verkeer van werknemers binnen de EU. 

Lees meer
 
 
RJ-commentaarbrief IASB ED/2015/10 Annual Improvements to IFRSs 2014-2016 Cycle

De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft commentaar ingediend op IASB ED/2015/10 Annual Improvements to IFRSs 2014-2016 Cycle.

Lees meer
 
 
Eshuis gaat samenwerking aan met subsidie-experts AC Adviseurs

Eshuis Accountants en Adviseurs is, wat het kantoor noemt, een strategische samenwerking aangegaan met AC Adviseurs. De adviseurs van AC zijn straks werkzaam vanaf de Eshuisvestigingen in Almelo en Enschede.

Lees meer
 
 
Jonge vrouwen lopen qua onderwijsniveau steeds verder uit op mannen

Het aandeel hoogopgeleide dertigers stijgt sterker onder vrouwen dan onder mannen. Hierdoor lopen de jonge vrouwen qua onderwijsniveau steeds verder uit op de mannen.

Lees meer
 
 
Jan Martijn Broekhof: Weg met angst, onzekerheid en twijfel
Gesprekken over informatiebeveiliging komen regelmatig in een fase waarin alle energie uit het gesprek lijkt weg te lekken. Mijns inziens liggen hier twee oorzaken aan ten grondslag. Ten eerste zorgt informatiebeveiliging voor een onbevredigend gevoel: als je alles op orde hebt, is er toch niets aan de hand? Ten tweede gaan gesprekken rondom informatiebeveiliging vaak over angst, onzekerheid en twijfel. Dienstverleners schermen met boetes die organisaties mogelijk moeten betalen na een incident. Directies worden bang gemaakt dat ze met hun bedrijf in de krant komen na een digitale inbraak. Daarbij gaan technologische ontwikkelingen zo snel, dat mensen twijfelen of ze daar ooit adequaat op kunnen reageren.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door