NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Groei vastgoedbezit publieke beleggers vlakt af

Voor Nederlandse publieke beleggers tekent zich het einde van de vastgoedhausse af.

Lees meer

‘Beleg niet te ver buiten toplocaties’

De rendementen op prime vastgoed blijven de komende twee jaar nog bovengemiddeld hoog. Beleggers moeten zich niet laten verleiden om op hoger renderende en risicovoller locaties te investeren, omdat ze in geval van een nieuwe laagconjunctuur dan in de problemen komen.

Lees meer

Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen

Van Wijnen herontwikkelt negen kantoorgebouwen naar woningen in Nieuwegein.

Lees meer

Winkelleegstand middelgrote steden loopt op

Tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 is de winkelleegstand met 0,9 procentpunt gedaald naar 7,4 procent. In middelgrote gemeenten tot 100.000 inwoners is de leegstand echter toegenomen en staat in het centrale winkelgebied gemiddeld bijna 1 op de 8 winkels leeg.

Lees meer

Gemeenten dwarsbomen investeringsdoel woningbeleggers

Tussen 2018 en 2020 willen beleggers nog eens 16,6 miljard investeren in huurwoningen. Maar voornamelijk door gemeentebeleid lukt het 60 procent van de investeerders dit jaar al niet de gewenste 5 miljard aan residentieel vastgoed te verwerven

Lees meer
(advertorial)

Beleggen in een gespreide supermarktportefeuille?

Met 30 supermarkten en een totale vloeroppervlakte van meer dan 67.000 m² is het Super Winkel Fonds één van de grootste supermarktfondsen toegankelijk voor de particuliere belegger. Het fonds heeft een trackrecord vanaf 2008 en biedt een verwacht gemiddeld direct beleggingsrendement van 10,3% en een verwacht gemiddeld contant rendement van 8,1%. Twee keer per jaar vindt er een uitkering plaats. Het Super Winkel Fonds heeft bekende ketens als huurders en heeft een bezettingsgraad van 99%. Meer informatie over het fonds, het rendement en de risico’s is te vinden in het prospectus.  

Rising Star: Arda Basak

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Arda Basak van Lingotto.

Lees meer

Flinke groei Nederlandse woningfondsen

Nederlandse woningfondsen lieten in 2016 forse groei zien van het belegd vermogen.

Lees meer

Vraag naar grote en nieuwe distributiecentra houdt aan

De aanhoudende groei van e-commerce zorgt voor een grote vraag van bedrijven naar logistiek vastgoed. Vooral grote en nieuwe distributiecentra zijn en blijven voorlopig gewild.

Lees meer

‘Zonder verhuurdersheffing meer verduurzaming en nieuwbouw’

Als het nieuwe kabinet meer woningen wil laten bouwen, de woningvoorraad sneller wil verduurzamen en huren betaalbaar wil houden, moet de verhuurdersheffing van tafel. Dat zeggen Aedes, de Woonbond en Taskforce Bouwagenda in reactie op de Miljoenennota 2018.

Lees meer

Consumentenvertrouwen neemt wat af

De stemming onder consumenten is in september minder positief. Het consumentenvertrouwen komt uit op 23, tegen 26 in augustus. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Asset Manager Wonen
Accountmanager VvE
Asset Manager (Junior)

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.