Nieuwsbrief
 

Groei zonne-energie geremd door gebrek aan vakkrachten

De Nederlandse zonne-energiemarkt groeide in 2017 met ruim 700 megawattpiek. Volgens deskundigen zou die groei 2018 alweer kunnen verdubbelen, ware het niet dat er te weinig vakkrachten zijn om de zonnepanelen te installeren.

Lees verder

Fabrieksmatig bouwconcept breekt met het traditionele centraaldozensysteem

’s Ochtends zijn alleen de fundamenten zichtbaar en ’s avonds staat de spanning op de elektrotechnische installatie in de prefab-woning van VolkerWessels. Zie daar het voordeel van het concept MorgenWonen in een notendop.

Lees verder

Warmtepompen installeren vraagt omslag in denken

“Het installeren van warmtepompen stelt nieuwe eisen aan installateurs met betrekking tot kennis en vaardigheden. Maar nog belangrijker: het vereist een andere denkwijze.”

Lees verder
Advertorial

Nieuw instapmodel voor FLIR Exx-Series geavanceerde warmtebeeldcamera’s

FLIR Systems heeft de FLIR E53 aangekondigd. Dit is de nieuwste toevoeging aan de Exx-Series van geavanceerde warmtebeeldcamera’s voor elektrische, mechanische en bouwtechnische toepassingen. Dit model is een instapmodel voor de Exx-Series, maar het biedt dezelfde heldere beeldkwaliteit en meetnauwkeurigheid, en veel van de andere krachtige functies van andere modellen uit de Exx-lijn. De E53 b...

Lees meer

Uitfasering halogeenlamp: wat moet je weten?

De Europese maatregel om de halogeenlamp uit te faseren zal vanaf 1 september 2018 van kracht zijn.

Lees verder

Groepenkasten samenstellen met online tool

Schneider Electric ontwikkelde het Jij & Schneider partnerprogramma. Op het online partnerportaal staat onder andere een advanced configurator waarmee je een groepenkast kunt samenstellen.

Lees verder

Meer nieuws

Slimme verlichting: waar moet je rekening mee houden? >>
Zweedse energienetbeheerder doet proef met Eatons UPS-as-a-Reserve >>
MorgenWonen breekt met traditioneel centraaldozensysteem >>
Vincent Dirkzwager nieuwe sales manager West bij Fagerhult >>
Licht afnemen als dienst is in opkomst >>
Bekijk al het nieuws

Partnernieuws

BIM naar de bouwplaats

Gebouwen en locaties opnieuw intekenen; het is een arbeidsintensief en kostbaar proces. Zeker in 3D. Is de revisie bij? Zijn er al digitale tekeningen of modellen beschikbaar? Moet er een nulmeting plaatsvinden? Nieuwe technologieën helpen deze vragen snel te beantwoorden.

Lees verder

Subsidies voor scholing helpen bedrijven drempel over

Het personeelstekort in de installatietechniek is een groot probleem. De overheid ziet dat in en stimuleert het volgen van opleidingen met een groot aantal subsidies en fiscale regelingen. Maar werkt dit ook en wat is er precies mogelijk?

Lees verder
Advertorial

Nieuw! Jij & Schneider partnerprogramma voor installateurs

Snel en effectief werken is belangrijk voor installateurs, want ‘tijd is geld’. Daarom heeft Schneider Electric het Jij & Schneider partnerprogramma ontwikkeld. Een programma vol interessante voordelen, zoals online instructievideo’s, een persoonlijke hulplijn, regelmatige productupdates en praktische configuratietools. Meld je vóór 1 mei aan en ontvang een gepersonaliseerd Schneider t-shir...

Lees meer

Blog

Is de installatiebranche klaar voor een energieneutraal Nederland?

In 2050 moet Nederland volledig energieneutraal zijn, zo pleit de overheid. Het verminderen van aardgasverbruik is hierbij een belangrijke maatregel. Cv-installaties worden op grote schaal vervangen door warmtepompen. Een goede ontwikkeling, maar is de installatiebranche hier al klaar voor?
...

Lees verder
Advertorial

Sneller innoveren door projectstandaardisatie

Bouwbedrijven laten kansen om te innoveren liggen doordat processen onvoldoende gestandaardiseerd zijn. Wanneer u de processen van uw projecten standaardiseert, bespaart u tijd en reduceert u de kans op fouten. In dit webinar op 22 maart leert u hoe u uw projectmanagementproces standaardiseert waardoor u meer tijd kunt besteden aan innovatie.

Lees meer en meld u gratis aan.

Whitepaper

Nieuwe aanvulling op NEN 1010: energie-efficiency

NEN 1010 krijgt nieuw deel over energiebesparing, voor toepassing in industriele installaties en grote utiliteitsgebouwen. Deze gratis whitepaper geeft een toelichting op deze energiebesparingsmaatregelen.

Lees verder

Vacatures

Ben je reeds ervaren als Service Technicus en...>>
Habion zoekt een energieke adviseur duurzaamh...>>
Kenter is op zoek naar ervaren monteurs elekt...>>
Bolsius International BV in Schijndel, met 10...>>
Vacature Inspecteur Laagspanning Installaties...>>
Bekijk hier alle installatie-banen
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.

Voorwaarden | Privacy statement