Groencentrum Witmarsum Nieuwsbrief | week 30



Zomerbloeiers

Deze plantjes zijn veelal te verkrijgen als stekperkgoed zodat ze makkelijk zijn te verwerken in uw tuin, manden, hanging baskets tof plantenbakken. Ook worden er veel zomerbloeiers in hangpotten en in verschillende gemixte bakken gekweekt die u gemakkelijk kunt ophangen of direct op uw terras kunt neerzetten. Zomerbloeiers staan het liefst feest te vieren in de zon maar, er zijn ook soorten zoals bijvoorbeeld de Fuchsia (Belleplant) en Impatiens (Vlijtige Lies) die liever op een schaduwrijke plek staan. Er zijn hangende zomerbloeiers zoals de Lobelia, Petunia, hang Geranium en Scavola (de waaierplant) deze zomerbloeiers zijn goed te gebruiken in balkonbakken of langs de kant van een pot zodat deze er mooi overheen groeit. Met warm en droog weer is het wenselijk om dagelijks de zomerbloeiers te bewateren. Liefst vroeg in de ochtend of begin van de avond. Zo kan met de felle zon het blad van de bloem niet verbranden door het water. Door ook dagelijks de dode bloempjes te verwijderen uit de plant stimuleert u de doorbloei en straalt uw zomerbloeier langer op uw zomerfeest!






 

Stamrozen

Stamrozen zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog. Ze zijn heel goed solitair te gebruiken om diepte in uw tuin te krijgen. In borders brengen ze een unieke derde dimensie aan, een doorbloeiende wolk van bloemen op een stam, waarop ineens de aandacht gevestigd wordt! Door uitgebloeide bloemen regelmatig weg te knippen stimuleert u de doorbloei, waardoor u van de bloei kunt genieten van juni – oktober.




Hibiscus syriacus  (Altheastruik/Tuinhibiscus)

Hibiscus is een prachtige struik voor de nazomer en bereikt een hoogte tot ca. 2 meter. Hij bloeit in augustus – oktober met enkel of gevulde bloemen in allerlei tinten van wit, roze, zachtroze tot violetblauw. Hibiscussen zijn echte zonaanbidders en zeer winterhard. Geef een hibiscus een plek in de zon of halfschaduw. Op zo’n plek zal hij de meeste bloemknoppen aanleggen met als gevolg een rijke bloei. De struik heeft een opgaande groeiwijze en verliest zijn blad in de herfst. 

           

      
 

Vlinderstruik (Buddleja davidii)

Een mooie zomeravond, gezellig aan een glaasje wijn in Frankrijk? U hoeft niet daarheen voor de heerlijkste wijn, gemaakt van de druiven die daar geteeld worden. Er zijn druivenplanten die het in uw eigen achtertuin ook prima doen. U kunt uw eige n druivenoase beginnen met de witte druif ‘Vroege van der Laan’ en de blauwe ‘Boskoops Glorie’ die het in ons klimaat zeer goed doen. Plant zo vroeg mogelijk in het voorjaar deze wijnklimmer op een zonnige plek tegen een schutting of een pergola. Door de juiste verzorging heeft u jarenlang plezier van zowel de prachtige bladerenpracht als de heerlijke vruchten.



 





   
 

Volg ons op Facebook | Volg ons op Twitter | Stuur dit bericht door aan een vriend 
Copyright © 2016 Groencentrum Witmarsum B.V., All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft ingeschreven voor onze Groencentrum Witmarsum NIEUWSBRIEF. Hiermee willen wij u op de hoogte houden van speciale aanbiedingen en ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Our mailing address is:
Groencentrum Witmarsum B.V.
It Fliet 3
Witmarsum, Fryslân 8748 EA
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by MailChimp
unsubscribe from this list | update subscription preferences