Kleur het regeerakkoord groen     ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌
uitschrijven  |  webversie
Natuur & MilieuNieuwsbrief
25 maart 2021
slootje met planten in een nieuwbouwwijk

Verplicht groene maatregelen bij woningbouw

Elk nieuwbouwproject zou verplicht rekening moeten houden met dieren, groen en klimaat. Die oproep deden we aan het nieuwe kabinet met een grote coalitie van bouwers, ontwikkelaars, banken en natuurorganisaties, waar Natuur & Milieu initiatiefnemer van is. Nestruimte in de gevels, groene daken, en natuur in de buurt moeten wat ons betreft vanzelfsprekend worden.

krant

Natuur & Milieu in het nieuws

We sturen regelmatig persberichten uit over publiekscampagnes, onderzoeken of samenwerkingen. Ook reageren we op actualiteiten, zoals politieke besluiten, wanneer we het noodzakelijk vinden om de politieke of publieke opinie te beïnvloeden. In deze rubriek delen we onze mediasuccessen van de afgelopen tijd.

Bekijk de nieuwsartikelen
Klimaatparagraaf

Kleur het regeerakkoord groen

Het nieuwe kabinet heeft belangrijke keuzes te maken voor ons klimaat. Help het kabinet op weg! Wat wil jij absoluut terugzien in het regeerakkoord? Stem nu op de stellingen op onze website. Wij verwerken jouw input in een Klimaatparagraaf voor de informateur. Schrijf je mee?

Ik schrijf mee
dieren van je bord

Minder vlees eten? Klets de dieren van je bord

We verzamelden antwoorden van kinderen op lastige vragen die ouders stellen als de kinderen vertellen dat ze minder vlees willen eten. Daarmee kletsen ze voor een dagje de dieren van het bord (en de ouders onder tafel).

Ontdek de campagne
vliegtuig

Oproep aan kabinet: krimp luchtvaart nodig

In een brandbrief hebben we het nieuwe kabinet opgeroepen om de rol van de luchtvaart te herzien. Deze oproep deden we samen met een coalitie van meer dan honderd burger-, natuur- en milieuorganisaties en experts.

Lees de oproep
meisje met windmolentje

Ga voor echt groene energie

Stap tot en met 11 april over op 100% groene stroom uit Nederland met ons Zekergroen Energiecollectief. Tijdelijk ontvang je een gratis e-book met bespaartips. Bekijk jouw voordeel!

auto wordt weggetakeld

Autodeel ervaring

De deelnemers van onze actie Auto van de Straat delen elke week een ervaring. Hoe bevalt het elektrisch autodelen tot nu toe? Lees de ervaring van Pieter Gremmen uit Renkum.

meisje met telformulier bekijk een bloem

Tel je mee met de bijentelling?

Op 17 en 18 april kun je weer meedoen aan de Nationale Bijentelling. Zo draag je bij aan de bescherming van de wilde bij, want met een groot aantal soorten gaat het niet goed. Tel je mee? 

aardbol

Help mee aan een duurzame toekomst

Wij helpen het nieuwe kabinet belangrijke keuzes voor het klimaat te maken. Wil jij daar ook aan bijdragen? Steun ons werk en word donateur voor slechts € 1,- per maand. 

 
ANBI  Nationale Postcode Loterij  CBF