Groene trein, Bureau Sport, Brussel: Eurabia, win cd VanVelzen

3 years ago
  • Html
  • Text
Indien dit e-mail bericht niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.
het nieuws van alle kanten
 KIJK LIVE    LUISTER LIVE
Nieuwsbrief 27 november 2015
 
Een Groene Trein vol duurzame ideeën
 
Er rijdt vandaag een groene trein door Nederland. In de trein zitten sprekers over kringloop, afvalverwerking, duurzame energie, slimme thermostaten en klimaatneutrale gedichten. De trein rijdt voor de klimaattop uit die komende week wordt gehouden in Parijs: 'Geen steenkolen meer, het moet elektrisch, het moet duurzaam.'
 
 
De sportieve ups en downs van november volgens Bureau Sport
 
De heren van Bureau Sport, Evenblij en Dijkstra, bespreken de sportieve hoogte en dieptepunten: de onrust bij FC Twente, gebroken schaatsrecords, en hoffelijkheid in het voetbal.
 
 
 
De Stemming: D66 verliest zetels
 
 
D66 blijft dalen: deze maand verliest de partij van Pechtold twee zetels. De partij eindigt daarmee op een totaal van 15. Dat blijkt uit De Stemming, de maandelijkse politieke peiling van EenVandaag. Veel kiezers die een jaar geleden nog op D66 wilden stemmen, zijn nu uitgewaaierd over diverse partijen, vooral de VVD, het CDA en de PvdA. Sinds de komst van Jesse Klaver heeft de partij ook aan GroenLinks verloren.
 
 
'Leest allen Brussel: Eurabia'
 
 
Druktemaker Özcan Akyol is niet verrast dat Molenbeek een broeinest is van radicale moslims. Zeven jaar geleden las hij 'Brussel: Eurabia' van Arthur van Amerongen. Daarin schrijft Van Amerongen over het gevaarlijke extremisme in Molenbeek. Dat boek werd destijds niet goed ontvangen en wordt nu nergens meer verkocht. Özcan roept daarom alle uitgevers om deze 'steengoede informatiebron' opnieuw uit te geven.
 
 
Mag Hitler grappig zijn?
 
In de satirische film 'Er ist wieder da' staat Hitler centraal. Mag Hitler grappig zijn? Historicus en Hitler-deskundige Wim Berkelaar bespreekt de verbeeldingen van Der Führer door de jaren heen.
 
 
Depressief in Ghana
 
Vier op de tien Nederlanders lijden aan psychische klachten. Sunny Bergman onderzoekt hoe er in andere culturen met deze psychische klachten wordt omgegaan, en vertelt erover in Bureau Buitenland.
 
 
Loesje is jarig
 
Het meisje dat bekend is van vele uitspraken viert haar 32ste verjaardag. De teller staat inmiddels op meer dan 15.000 Loesje-slogans. Medewerker Ron Peeters blikt terug en kijkt vooruit in Dit is de Nacht.
 
 
Win Call it luck van VanVelzen
 
VanVelzen komt na een paar jaar met een nieuw album. Twee jaar geleden begon het schrijven na zijn reis naar Congo: 'We hebben de grenzen verlegd, letterlijk.' Wil je dit album winnen?
Beantwoord de vraag: Wat is de echte naam van VanVelzen?
 
 
1
Het Allerbeste volgens Jack Poels: Fanfare St. Caecilia
 
2
De ster van Bethlehem heeft echt bestaan
 
3
Het onzekere leven van de ZZP'er
 
4
Kraantje Pappie zet zich in tegen MS
 
5
Te gezond eten is niet gezond
 
U kunt deze nieuwsbrief ook aan anderen doorsturen.
Bent u zelf geen abonnee dan kunt u zich gratis aanmelden.
Uw gegevens en abonnementen kunt u zelf online beheren.
Natuurlijk kunt u zich ook definitief voor deze nieuwsbrief afmelden.

Share this newsletter on

Related newsletters

Radio1.nl

Categories: Radio
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019