Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
17 oktober 2023
Groener Gras Festival
Het klimaat verandert. En wij zijn nu aan zet! We laten er geen gras over groeien. We starten nu. Vandaag. Samen. Want het gras mag groener in Boxtel! Tijdens de Nationale Klimaatweek zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen om iets te doen voor een beter klimaat. De Nationale Klimaatweek is van 30 oktober tot en met 5 november 2023. 
Het Groener Gras festival op 5 november wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Boxtel. Wij vinden het belangrijk om een podium te geven aan iedereen die groen bezig is, om mooie initiatieven te ondersteunen én om inwoners te inspireren om groen bezig te zijn. Samen.

Lees verder
Raadsvergadering op dinsdag 24 oktober
Op dinsdag 24 oktober aanstaande vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering neemt de raad besluiten over de onderwerpen die deze avonden op de agenda staan. Je bent van harte welkom om de vergadering te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal. Ook wordt de raadsvergadering uitgezonden. Op de dag van de vergadering vind je op de website een link naar de vergadering. Via deze rechtstreekse uitzending zie en hoor je wat er in de raadszaal wordt besproken. 

Lees verder
Winterstand van het Binnendommeltje en fonteinstrip

De herfstbladeren vallen van de bomen. Daarom hebben we de watergoot in de Rechterstraat in een winterstand gezet. De fonteinstrip op de Markt volgt later.

Lees verder
Uitnodiging: vervolgbijeenkomst ontwikkeling volgende fase Reigerskant
In december 2022 is er een drukbezochte avond geweest om met inwoners van Esch van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen van de volgende fase van Reigerskant. Woensdagavond 25 oktober aanstaande geven we een vervolg aan deze avond. In de tussentijd hebben we de opgehaalde wensen en de roep voor meer (sociale) woningen verwerkt. Graag willen we de bedachte vervolgstappen voor de verdere invulling van Reigerskant uitleggen. We rekenen opnieuw op de aanwezigheid van de grote groep woningzoekenden en de huidige inwoners van Esch.

Lees verder
Werkzaamheden in Boxtel

Aanpassingen laanstructuur Oirschotseweg
Van 30 oktober tot en met 10 november 2023 gaan we aan het werk met de laanstructuur van de Oirschotseweg. We gaan 31 beuken die in slechte conditie zijn kappen. Rond eind december/januari planten we 61 bomen terug.

Groot onderhoud Barrierweg in Liempde
Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het asfalt van de Barrierweg aan vervanging toe is. De gemeente gaat hier groot onderhoud uitvoeren. Tegelijk met dit onderhoud van de weg gaan we de situatie voor fietsers veiliger maken.

Lees hier meer over de werkzaamheden in onze gemeente.
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten