Jamestown, een Amerikaans vastgoedinvesterings- en managementbedrijf, heeft het historische Groot Handelsgebouw in Rotterdam voor 289 miljoen euro gekocht van HighBrook Investors, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.
Vastgoedmarkt
Online versie
Abonnement Vastgoedmarkt
Sluit u aan bij Vastgoedmarkt!
Wilt u niets missen van nieuws, transacties, trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector? Sluit u aan bij het platform van Vastgoedmarkt. Vele vastgoedprofessionals gingen u voor.
Groot Handelsgebouw Europees bruggenhoofd voor Amerikaans Jamestown

Jamestown, een Amerikaans vastgoedinvesterings- en managementbedrijf, heeft het historische Groot Handelsgebouw in Rotterdam voor 289 miljoen euro gekocht van HighBrook Investors, zo maakt het bedrijf vandaag bekend.

Lees verder >
Provast wint tender Delftseplein Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft Tree House van Provast geselecteerd als winnend ontwerp voor de ontwikkellocatie Delftseplein.

Lees verder >
Woningnood: ‘Je kunt geen middenhuur van de markt vragen’

De lagere weging van de WOZ-waarde bij het bepalen van de maximale huur gaat niet bijdragen aan het oplossen van het tekort aan betaalbare woningen. De markt ziet meer heil in bouwen in het groen, zo bleek gisteren in het slotdeel van het tweeluik van Radar Extra over de woningnood.

Lees verder >
(advertorial)
alt
NIEUW: Vastgoedmarkt Outlook2020
Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van proptech, circulariteit, stadsdistributie en healthy workplaces? Je leest het in de Vastgoedmarkt Outlook2020.
144 pagina's over o.a. City hubs, de 'last mile', woningnood, hoofdkantoor Triodos, AI/IoT & blockchain, nul op de meter en veel meer.
Wooncrisis: Is 65 m2 per persoon nog wel nodig?

Met name de middeninkomens zitten in de knel op woningmarkt omdat een eigen huis geen bereikbaar alternatief is voor de vaak noodzakelijke en steeds prijziger middenhuurwoning, zo komt naar voren in de tweede aflevering van Radar Extra over de wooncrisis. 

Lees verder >
Rising Star: Max Borchert

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Max Borchert van Cushman & Wakefield

Lees verder >
Concurrentieslag financiers duwt marges omlaag

Door toenemende concurrentie gaan komend jaar de marges in de markt voor risicovollere financieringen verder omlaag. Dat voorspellen Maud Visschedijk en Maarten de Jong van het Debt & Structured Finance team van Cushman & Wakefield.

Lees verder >
Wat betaalde Amundi voor Allianz Tower?

Amundi Real Estate heeft namens haar fondsen de 19.000 m2 omvattende One Twenty-Allianz Tower in Rotterdam gekocht.

Lees verder >
Welk toptalent volgt Lars van Engelen op?

Lars van Engelen kijkt terug op een zeer succesvol jaar. De jeugdige projectdirecteur van Snippe Projecten won de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Voor het project Hyde Park in Hoofddorp, waar dit toptalent tevens aandeelhouder is, bestaat grote belangstelling.

Lees verder >
CIO De Jong vertrekt bij NSI

Anne de Jong, Chief Investment Officer van NSI , heeft de raad van commissarissen onlangs op de hoogte gebracht van zijn besluit om geen tweede termijn als lid van de raad van bestuur na te streven.

Lees verder >
Tijd voor actie…

… was het motto van klimaattop COP25 in Madrid. Actie straalt de slotverklaring na twee moeizame weken onderhandelen zeker niet uit.

Lees verder >
Wat betaalde Aviva Investors voor Keizersgracht 119-121?

Vastgoedvermogensbeheerder Aviva Investors heeft het kantoorgebouw aan de Keizersgracht 119 – 121 in Amsterdam gekocht voor een van haar cliënten.

Lees verder >
‘Verhuisstroom uit Randstad zorgt voor snelle verstedelijking’

Een woonakkoord voor Oost-Nederlands is volgens de Overijsselse gedeputeerde Monique van Haaf hoog nodig, ook om de stroom Randstadontvluchters op te vangen. 

Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright