Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 10 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Grootschalige manipulatie cijfers Nidera zou bij deugdelijke controle EY zijn geïdentificeerd’
Bij de Braziliaanse tak van het Rotterdamse handelshuis Nidera is op grote schaal met cijfers geknoeid. Die manipulaties zouden bij een deugdelijke controle door accountant EY zijn geïdentificeerd. Dat voert het Chinese staatsbedrijf COFCO aan in de zaak bij de rechtbank Rotterdam waarin COFCO EY aansprakelijk stelt.
Lees verder »
Kabinet verduidelijkt omzetbegrip binnen de NOW
Bij de woensdag aangekondigde uitbreiding van het steun- en herstelpakket heeft het kabinet als bijlage ook een verduidelijking van het omzetbegrip binnen de NOW meegestuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verbeter uw cashflow dankzij de software van Payt

In 2021 zullen nog eens 100 accountantskantoren hun facturen 30% sneller, en met tot 80% minder werk betaald krijgen. Wilt u dit ook? Gebruik Payt Software voor uw debiteurenbeheer. We helpen u graag in deze bijzondere en drukke tijden.

Lees verder »
Kabinet maakt aanpassingen steunpakket bekend
Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket op onderdelen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Wat verandert er en wat blijft hetzelfde? Lees er hier alles over:
Lees verder »
Deloitte waarschuwt gemeente Eindhoven voor dreigend capaciteitsprobleem
De gemeente Eindhoven dreigt zich te vertillen aan de ambitieuze herontwikkeling van het gebied rondom het centraal station tot het internationale knooppunt Eindhoven XL, waarschuwt huisaccountant Deloitte. Om het project Knoop XL uit te kunnen voeren is meer mankracht nodig bij de gemeente, constateert Deloitte in een tussentijdse controle.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper: Digitaliseer je kantoor!

Juist in deze tijd levert het digitaliseren van je kantoor je veel praktische voordelen. Lees in deze whitepaper hoe je méér uit je online boekhoudpakket haalt, de juiste software koppelt en actuele data gebruikt om jezelf en je klant van betere inzichten te voorzien.

Download gratis »
Young profs zien verbetering, maar ervaren nog hoge werkdruk
Jonge accountants zijn positiever over de kwaliteit en cultuur binnen de accountantssector. Tegelijk is daar verdere verbetering mogelijk. Ook de werkdruk is nog altijd hoog. Dat blijkt uit het rapport ‘Opvattingen over het accountantsberoep 2019-2020’, uitgebracht door de NBA Young Profs.
Lees verder »
Ondernemers: steunpakket flink verbeterd, maar niet voor iedereen voldoende
Het woensdag aangekondigde aanvullende steunpakket is een stevige verbetering voor ondernemers in alle zwaar getroffen sectoren. Toch zal het lang niet voor elke individuele ondernemer voldoende zijn om zijn of haar bedrijf door de crisis te loodsen.
Lees verder »
Innovatiespecial
Business-changing cloudplatform helpt kantoren en cliënten vooruit

In het midden- en kleinbedrijf willen ondernemers zich vooral concentreren op hun core business. Een uitgelezen kans voor accountantskantoren om hun waardepropositie groter te maken.

Lees verder »
Fiscus waarschuwt: vervang publiek PKI-certificaat vóór 1 januari 2021
Vanwege een recent ontdekt beveiligingsprobleem kan vanaf 1 januari 2021 niet meer met het huidige publieke PKI-certificaat digitaal worden gecommuniceerd met de Belastingdienst, meldt de fiscus. Daardoor kun je geen aangiften en andere gegevensuitwisselingen meer doen. Omdat het vervangen van certificaten tijd kost, raadt de Belastingdienst aan om dit zo snel mogelijk te regelen.
Lees verder »
Sneller schuldenoverzicht Belastingdienst voor bedrijf
Fiscaal dienstverleners kunnen vanaf 16 december sneller een actueel schuldenoverzicht opvragen van een bedrijf dat uitstel van belasting heeft aangevraagd. Dat heeft de Belastingdienst aan de SRA laten weten, meldt de beroepsorganisatie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Privacy rondom ritregistratie

Om verschillende redenen laat men een ritregistratiesysteem in zijn auto monteren. Het kan de keus zijn van de berijder, omdat hij niet wil bijtellen en zijn ritadministratie voor de Belastingdienst wil bijhouden. Maar het kan ook de keuze van de werkgever zijn om in het wagenpark een ritregistratiesysteem te plaatsen, om de ritadministratie inzichtelijker te maken […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘De salarisadministratie van de toekomst zal als een zelfrijdende auto functioneren’

Kunstmatige intelligentie, volautomatische loonruns; de salarisadministrateur van nu heeft al allerlei slimme technologie tot z’n beschikking. Wat zal de toekomst nog brengen?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Witwasboete ING blijft in stand, toch vervolging Hamers
Werknemers met flexcontract hebben weinig buffers, lopen meeste risico
Wet vereenvoudiging beslagvrije voet per 2021 van kracht
Winnaars NBA Impact Challenge bekendgemaakt
OPLEIDINGEN
Webinar: Arbeid en Recht (4)
Fiscount
14 december 2020
Webinar Fraude in coronatijd
NBA Opleidingen
16 december 2020
Vermogensstructurering in de IB
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Assistent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN